Τελικά το πορνό βλάπτει το σεξ ανάμεσα στο ζευγάρι?

0
322

 

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έχουν δει έστω και μια φορά στη ζωή τους πορνό-άλλοι από απλή περιέργεια, άλλοι για να ''εμπλουτίσουν'' τις γνώσεις τους και άλλοι γιατί απλά τους διεγείρει. Καθώς η εικόνα είναι πιο ευαίσθητη από την όσφηση ή την γεύση, αυτό τους εξιτάρει με αποτέλεσμα να ''ξεσπούν'' βλέποντας πορνό.

 Ωστόσο, πολλές γυναίκες ανησυχούν ότι το πορνογραφικό υλικό μπορεί να καταστρέψει τη σχέση τους διότι θεωρούν ότι ο σύντροφός τους ''φτιάχνεται'' με τις πορνοστάρ και όχι με τις ίδιες.

 Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, καθώς έρευνες απέδειξαν ότι δεν υπάρχει κανένα αντίκτυπο στην ερωτική ζωή των ζευγαριών, αλλά αντίθετα, μπορεί να αποτελέσει ένα παιχνίδι, μια παραπάνω διέγερση, μια πηγή που γεννιούνται καινούριες ιδέες στον ερωτικό τομέα. Η πορνογραφική ταινία θεωρητικά είναι το ''τέλειο'' σεξ και πολλά ζευγάρια προσπαθούν να το αντιγράψουν αυτό και έτσι η ερωτική τους ζωή εμπλουτίζεται διαρκώς με αποτέλεσμα να μη μπαίνουν στη ρουτίνα-γιατί κακά τα ψέματα, το σεξ είναι πολύ βασικό σε μια σχέση και αν το ζευγάρι το βαρεθεί καταλήγει είτε στο χωρισμό είτε σε παράλληλη σχέση.

 Το πορνογραφικό υλικό λοιπόν θεωρείται ''υγειές'' μόνο ως μέσο που αυξάνει την ερωτική διέγερση ή ως παιχνίδι. Αρχίζει και γίνεται πρόβλημα για τη σχέση όταν για να διεγερθεί ο σύντροφος πρέπει να δει πορνό διαφορετικά δεν μπορεί να ''φτιαχτεί''. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε συνδράμει στην εξάπλωση μιας νέας επιδημίας, το ''σεξουαλικό αυτισμό''.

 Σε αυτή την περίπτωση χάνεται η μαγεία της αφής, του αγγίγματος και η εξοικείωση του ανθρώπινου σώματος με ένα άλλο και η εικόνα αποτελεί την πραματικότητά του. Η αυτοικανοποίηση είναι η μόνη λύση και η μόνη διέξοδος του ατόμου αυτού, όμως μέσα από αυτό το δρόμο το άτομο ευνουχίζεται και χάνει κάθε επαφή με την πραγματική και υγειή σεξουαλική ζωή.

 Ωστόσο και η καθημερινότητα βοηθάει σ αυτή την επιδημία. Πλεόν η ζωή μας είναι γεμάτη στρες και άγχος και όταν φτάνουμε κουρασμένοι σπίτι το μόνο που θέλουμε είναι ένα μπάνιο και ξεκούραση. Αν όμως ο/η σύντροφός μας θέλει άλλα πράγματα, εμείς το μόνο που δεν έχουμε διάθεση να κάνουμε είναι σεξ και όχι επειδή δεν μας έλκει ο/η σύντροφος αλλά επειδή νιώθουμε ήδη τόσο εξαντλημένοι και στρεσαρισμένοι που παραπάνω κούραση είναι καταλυτική για τον οργανισμό μας. Έτσι όμως, δυστυχώς ευνοούμε τον άλλο να ξεσπάει κυριώς με ταινίες πορνό. Η συνεχής άρνηση για σεξ έχει ένα μερίδιο στον ''σεξουαλικό αυτισμό''.