Η Ύδρα είναι σίγουρα η αρχόντισσα και η κυρά του Αργοσαρωνικού!

0
1074

To συγκεκριμένο νησί οφείλει το όνομα του στα νερά που ανάβλυζαν στην αρχαιότητα από τις πλούσιες πηγές που είχε. Επιπλέον έχει σπουδαία ναυτική παράδοση και ιστορία.Αυτό όμως που το χαρακτηρίζει είναι η γραφικότητα του.

Η πόλη της Ύδρας που είναι και η μοναδική στο νησί έχει ανακηρυχθεί διατηρητέα και απαγορεύονται τα τροχοφόρα γι αυτό στο νησί ο επισκέπτης μπορεί να δει πλήθος από θαλάσσια ταξί και γαιδουράκια που βοηθούν τους επισκέπτες στις μετακινήσεις τους από τη μία άκρη του νησιού στην άλλη.

Η Ύδρα έχει καταφέρει να μαγέψει  το διεθνές τζετ-σετ αλλά και καλλιτέχνες όπως ο Σαγκάλ και ο Πικασό. Απ’ την άλλη, σε κάθε σημείο του νησιού υπάρχουν κανόνια και σπίτια καπετανέων που μαρτυρούν το σπουδαίο ρόλο που έπαιξε το νησί στον πόλεμο για την ανεξαρτησία της χώρας.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ

Ο Δάκης Ιωάννου ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες της χώρας διάλεξε τα παλιά σφαγεία του νησιού για να δημιουργήσει ένα χώρο εκθέσεων του ιδρύματος ΔΕΣΤΕ.

Επιπλέον, ιδανικός περίπατος θα ήταν να περπατήσετε στο λιμανάκι των Καμινιών, όπου μπορείτε να ανακαλύψετε το “κόκκινο σπίτι”. Ο συγκεκριμένος χώρος χτίστηκε το 1786 και κατοικήθηκε από το ναύαρχο Μιαούλη. Σήμερα λειτουργεί ως χώρος εκθέσεων.

Όσον αφορά τις όμορφες τοποθεσίες του νησιού καλό θα ήταν να επισκεφτείτε το Περίπτερο, τη Σπηλιά και την Υδρονέτα. Σε αυτές μπορείτε να απολαύσετε εκτός από το μπάνιο σας και το καλό φαγητό που θα βρείτε εκεί.

Κίμωλος! Ένα αυθεντικό κυκλαδονήσι στην καρδιά του Αιγαίου!