H επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Ταϊλάνδη γίνεται ταινία! 

0
726

Καθώς ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τη δραματική ανακάλυψη και τη διάσωση των δώδεκα αγοριών και του προπονητή ποδοσφαίρου τους που παγιδεύτηκαν σε μια σπηλιά στην Ταϊλάνδη, ένας Αμερικανός κινηματογραφιστής  βρέθηκε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή και τώρα προσαρμόζει την ιστορία για τη μεγάλη οθόνη.

 

Ο Michael Scott, ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Pure Flix Entertainment, βοηθούσε στις προσπάθειες διάσωσης στους πρόποδες των ορεινών σπηλαίων Tham Luang στο Τσιάνγκ Ράι, καθώς ζει στην Ταϊλάνδη με μερική απασχόληση.

 

“Η γενναιότητα και ο ηρωισμός που έχω δει είναι απίστευτα εμπνευσμένη, έτσι, ναι, αυτή θα είναι μια ταινία για μας”, δήλωσε ο Scott ​​στο The Hollywood Reporter.

 

 

4e1ab3b400000578-0-image-a-24_1531283251459.jpg

 

 

Η Pure Flix Entertainment είναι μια εταιρεία παραγωγής που βασίζεται στην πίστη πίσω από το franchise του God’s Not Dead, λέει όμως ότι θα κυκλοφορήσει πιθανότατα την ταινία κάτω από το πιό mainstream banner της εταιρείας, το Peak Pinnacle.

 

“Δεν είναι απαραίτητο να φτιάξουμε μια χριστιανική ταινία, απλώς μια εμπνευσμένη ταινία”, είπε, καθώς οι εικόνες των εορτασμών μετά τη διάσωση της ομάδας ποδοσφαίρου έδειξαν την απογοήτευση σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη με τη λέξη της ασφαλούς ανάκτησης τους από τα βάθη της σπηλιάς με νερό .

 

Ο Scott δήλωσε ότι η ιστορία του ήρθε στο μυαλό στο σπίτι του, καθώς η σύζυγός του μεγάλωσε με τον πρώην Sgt. Saman Kunan, ο οποίος εργαζόταν ως εθελοντής μαζί με τους διασώστες, ενώ πέθανε στις 6 Ιουλίου.

 

Λέει ότι έχει ήδη μιλήσει με ορισμένους από τους δύτες που εμπλέκονται στη διάσωση και μέσω των επαφών του στην Ταϊλάνδη έχει μιλήσει σε μερικές από τις οικογένειες του αγοριού. Τα αγόρια και ο προπονητής νοσηλεύονται, με τον προπονητή, τον 25χρονο Ekkapol Ake Chantawong, που είναι ο τελευταίος που θα διασωθεί την Τρίτη.

 

Όλοι αναμένεται να παραμείνουν στο νοσοκομείο για μια εβδομάδα καθώς οι δοκιμές εκτελούνται για διάφορες ασθένειες και λοιμώξεις. Η οδυνηρή και στη συνέχεια η ανυψωτική δοκιμασία ξεκίνησε στις 23 Ιουνίου, όταν η αύξηση των υδάτων παγιδεύτηκε στην ομάδα ποδοσφαίρου Wild Boars μέσα στους λαβύρινθους των σπηλαίων.

 

Ήταν δύο Βρετανοί δύτες, οι Rick Stanton και John Volanthen, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που έφτασαν τα 12 αγόρια και ο προπονητής τους στο Luang Nang Non Cave στην επαρχία Chiang Rai στις 2 Ιουλίου. Ο Scott λέει  θα συγκεντρώσει μια ομάδα σεναριογράφων, ενώ η ταινία θα συνεργαστεί από τον Adam Smith της Kaos Entertainment. “Νομίζω ότι αυτή η ταινία είναι μια τέτοια εμπνευσμένη ιστορία”, είπε προηγουμένως ο Scott.

 

 

581712_561485593896719_981768393_n.jpg

 

“Όλα τα πράγματα που έγιναν στην ταϊλανδική πλευρά, έχετε τις διεθνείς ομάδες δύτες – νομίζω ότι θα προσελκύσει μερικά πραγματικά απίστευτα σεναριογράφους, σκηνοθέτες και ηθοποιοί στο έργο”. Θα είναι ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός των Pure Flix και Pinnacle, οι οποίες  εδρεύουν στο Λος Άντζελες και το Scottsdale, έχουν εξαντληθεί μέχρι σήμερα, με εκτιμήσεις που κυμαίνονται από 30 έως 60 εκατομμύρια δολάρια.

 

Ο Scott έχει γυρίσει αρκετές ταινίες στην Ταϊλάνδη προηγουμένως και πειραματικά σχεδιάζει να πυροβολήσει ακόμα την ταινία χωρίς τίτλο εκεί. “Δεν πρόκειται μόνο για μια ταινία, τιμά όλους τους εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένου του στρατιώτη που πέθανε”, είπε.

 

“Αυτό ήταν πραγματικά μια ομαδική προσπάθεια που περιελάμβανε Βρετανούς, Αυστραλούς, Αμερικανούς και Ταϊλανδούς, και οι δύτες μας είπαν απίστευτα ιστορίες”, είπε ο Scott.

 

4df85fe700000578-0-image-a-26_1531283286974.jpg

 

Είχαν ορατότητα μικρότερη από πέντε μέτρα, πολέμησαν σκληρά ρεύματα και χρησιμοποίησαν μια ομάδα φίλων δύο δύτες για κάθε αγόρι που διασώθηκε. Ήταν μια μνημειώδης προσπάθεια”.

 

 

4dee07f000000578-0-image-a-27_1531283299285.jpg