Skip to main content

Τι συμβαίνει όταν δύο Έλληνες ομογενείς επιχειρούν να γνωρίσουν στη Νέα Υόρκη την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα στην σύγχρονή της εποχή και όταν ο κορυφαίος Έλληνας εικαστικός Φίλιππος Τσιάρας επιμελείται την διακόσμηση και το στήσιμο του μαγαζιού; Δημιουργείται το Avra Estiatorio!

Τα εγκαίνια του εστιατορίου έγιναν πριν λίγες μέρες και έδωσε το «παρών» η αφρόκρεμα της αμερικανικής μεγαλούπολης!

Οραματιστές αυτής της γνωριμίας της ελληνική γαστρονομίας με τους Νεοϋορκέζους είναι τα ξαδέρφια από την Ναύπακτο, ο Νίκος Τσούλος και ο Νίκος Πασχάλης. Οι δυο τους έφτασαν στην Αμερική σε ηλικία μόλις 7 ετών και πολύ νωρίς αποφάσισαν να σχοληθούν με την εστίαση μέσα από μια τελείως νέα φιλοσοφία.

El Jiron! Ήρθε για να μείνει!

Μετά από πολλά και διάφορα εγχειρήματα στο χώρο του φαγητού τα δύο ξαδέρφια άνοιξαν το 2000 την πρώτη «Avra». «Με τον Νίκο είδαμε ότι δεν υπήρχε ελληνική επιχείρηση εστίασης πέρα από τα παλιά μαγαζιά που πρόσφεραν σουβλάκια και λαδερά φαγητά. Αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελε ο πελάτης. Tότε η γαλλική κουζίνα ήταν περιζήτητη. Εμείς είπαμε να ξεκινήσουμε κάτι με καθαρό, υγιεινό φαγητό όπως έχουμε στην Ελλάδα. Τώρα που φέραμε το ψάρι το ζητάνε πιο πολύ. Θα θέλαμε να γίνουμε πρεσβευτές της ελληνικής κουζίνας σε όλο τον κόσμο», τονίζει ο κ. Πασχάλης.

Το εστιατόριο προσφέρει πλήρες μενού υψηλής ποιότητας και παρουσίασης και θα κοστίζει 35 με 40 δολάρια και το δείπνο 80. Τα πιάτα αποκλειστικά εμπνευσμένα από την ελληνική γαστρονομική παράδοση θα ακουμπούν πάνω σε παραδοσιακές συνταγές, παρουσιάσμένες όμως και μαγειρεμένες με την πιο σύγχρονη και καλαίσθητη προσέγγιση. Το χταπόδι καρπάτσιο, τα τηγανητά κολοκυθάκια αλλιώς, τα λαβράκια , οι σαλάτες, οι καβουροδαγκάνες και τα υπόλοιπα θαλασσινά και πιάτα είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που αξίζει κανείς να συγχαρεί τα δύο ξαδέρφια για την προσπάθειά τους αυτή.