Έρχεται η ταινία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα!

0
474

«ΠΡΟΜΑΧΟΣ». Μια ιδιαίτερη ταινία μυθοπλασίας που πραγματεύεται την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αναμένεται να προβληθεί στις 27 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους.

Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να αποτελέσει έναν ακόμα μοχλό πίεσης με στόχο την ενημέρωση και τη κινητοποίηση σημαντικών προσωπικοτήτων για την επιστροφή των Μαρμάρων.

Με έμπνευση το άγαλμα της Αθηνάς Προμάχου, προστάτιδας του Παρθενώνα στην αρχαιότητα, η ταινία PROMAKHOS παρουσιάζει την ιστορία δύο Ελλήνων δικηγόρων στη δικαστική τους διαμάχη με το Βρετανικό Μουσείο. Στην ταινία συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Giancarlo Giannini, ο Paul Freeman, ο Michael Byrne και οι Έλληνες ηθοποιοί Γιώργος Χωραφάς, Γιώργος Βογιατζής, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ειρήνη Κατσαρού, Κέλλυ Ελευθερίου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Δημήτρης Καπετανάκης, Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιάννης Μόρτζος, Σπύρος Φωκάς, Παντελής Κοντογιάννης και Κασσάνδρα Βογιατζή.

Χθες Τετάρτη, με φόντο τον Ιερό Λόφο της Ακρόπολης, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο η Συνέντευξη Τύπου για τη παρουσίαση της ταινίας

Οι συντελεστές έκαναν λόγο για «ευτυχή συγκυρία» δεδομένου του ότι η ταινία συνέπεσε με τη δράση της κυρίας Κλούνει και των συνεργατών της και παρουσιάστηκαν αισιόδοξοι ως προς την επίτευξη του στόχου της ταινίας.

Μάλιστα, ο κ. Χωραφάς επικαλέστηκε τη φράση της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη που είχε πει «Ελπίζω να δω τα Μάρμαρα πίσω στην Αθήνα προτού πεθάνω. Αν όμως έρθουν αργότερα, εγώ θα ξαναγεννηθώ…», σχολιάζοντας πως θέλει να τη δει να ξαναγεννιέται!

Ο κ. Χωραφάς απάντησε επίσης σε ερώτησή μας για το αν η ταινία θα προβληθεί στη Βρετανία, αναφέροντας πως αυτός είναι ένας στόχος τους, ωστόσο δεδομένης της κατάστασης, οι συντελεστές χρειάζονται υποστήριξη για να τον πραγματοποιήσουν. Έτσι, καλεί όλους εμάς να παραβρεθούμε στο event που θα λάβει χώρα στις 24 Νοεμβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα γίνει και η 1η επίσημη προβολή της ταινίας, ώστε να συμβάλλουμε όλοι στο μέγιστο βαθμό.

Η ταινία θα προβάλλεται στις αίθουσες από την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ενώ στις 25 Νοεμβρίου θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα.

Πηγή star.gr