Home Fun Ένας πλήρης οδηγός αξεσουάρ παραλίας!

Ένας πλήρης οδηγός αξεσουάρ παραλίας!

Η παραλία είναι ένας εξωτερικός χώρος στον οποίο θα παραμείνουμε αρκετές ώρες και γι’ αυτό θα πρέπει να νιώθουμε άνετα και ασφαλείς, συν του ότι κάποιες παραλίες μπορεί να βρίσκονται μακριά από καφέ, μαγαζιά κλπ. Φτιάξαμε λοιπόν έναν οδηγό με αξεσουάρ που πρέπει να έχετε στην παραλία. 

Τα απολύτως απαραίτητα

Αυτά είναι τα αξεσουάρ που δεν υπάρχει δικαιολογία να μην έχετε μαζί σας, όπως:

Αντηλιακό: Ξεκινήστε τα μπάνια σας στη θάλασσα με υψηλό δείκτη προστασίας και μειώστε τον, ανάλογα με το χρώμα που παίρνετε, σταδιακά μέσα στο καλοκαίρι. Μην αμελείτε το πρόσωπό σας και προμηθευτείτε αντηλιακό προσώπου με μεγάλο δείκτη προστασίας. Να επαναλαμβάνεται την  επάλειψη με αντηλιακό κάθε μια ώρα ή μετά την έξοδό σας από το νερό.

Γυαλιά ηλίου και καπέλο: Άκρως απαραίτητα για τον δυνατό ήλιο και τις αντανακλάσεις που κάνει ο ήλιος στην άμμο και τη θάλασσα κάτι που είναι σχεδόν επίπονο για τα μάτια.

Πετσέτες και ψάθες: Επίσης άκρως απαραίτητα αξεσουάρ. Προσπαθήστε να μην στρώνετε την πετσέτα κατευθείαν πάνω στην άμμο, χωρίς πρώτα να έχετε στρώσει κάποιο είδος ψάθας. Η άμμος έχει πολλά μικρόβια και σε συνδυασμό με την υγρασία της πετσέτας κάνει το περιβάλλον της πετσέτας άκρως εχθρικό για εσάς. Επίσης φροντίστε να έχετε και δεύτερη πετσέτα. Μια για πάνω στην ψάθα και μια για να σκουπίζεστε όταν βγαίνετε από το νερό. Έτσι η πετσέτα πάνω στην οποία κάθεστε θα μένει κάπως στεγνότερη.

Τα έξτρα αξεσουάρ

Αυτά είναι μερικά αξεσουάρ που, αν έχετε μέσο μεταφοράς, θα σας κάνουν την παραμονή σας στην παραλία πιο εύκολη και ευχάριστη:

Ομπρέλα θαλάσσης: Οι παραλίες που επιλέγουμε δεν έχουν πάντα ομπρέλες και ξαπλώστρες ή μπορεί να μην θέλουμε να πληρώσουμε μια τέτοια παροχή. Γι’ αυτό αν μπορείτε φέρτε την ομπρέλα σας μαζί για να έχετε ένα σκιερό μέρος στα σίγουρα. Άλλωστε η συνεχής παραμονή στον ήλιο είναι πλέον απαγορευτική. Όσον αφορά το στήσιμό της, υπάρχουν διάφοροι τρόποι, για τους οποίου θα πρέπει να συμβουλευτείτε την αγορά και να βρείτε αυτόν που νομίζετε καταλληλότερο.

Πτυσσόμενα καθίσματα / ξαπλώστρες: Αν έχετε τρόπο να πάρετε μαζί σας πτυσσόμενα καθίσματα ή ξαπλώστρες θα είναι ότι πρέπει για μια ξεκούραστη και απολαυστική μέρα στην παραλία. Υπάρχουν επιλογές στην αγορά που συνδυάζουν κάθισμα με τραπεζάκι ή μπορείτε να τα πάρετε ξεχωριστά, γιατί κακά τα ψέμματα αν πάρετε τον καφέ σας και τον ακουμπήσετε στην άμμο σε πέντε λεπτά θα έχετε ένα ωραιότατο…καυτό ρόφημα!

Ψυγειάκι / θερμοθήκη: Αν η παραμονή σας στην παραλία πρόκειται να είναι ολοήμερη ή θα έχετε μαζί σας παιδιά, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε πως θα διατηρήσετε τα σνακ και τα ροφήματα που θα έχετε μαζί σας. Η θερμοθήκη είναι μια λύση αν θέλετε να διατηρήσετε π.χ. ένα παγωμένο μπουκάλι με νερό. Το ψυγειάκι όμως σας δίνει την δυνατότητα να διατηρήσετε δροσερά περισσότερα πράγματα. Στο εμπόριο θα βρείτε ποικιλία σε μέγεθος αλλά και σε δυνατότητες. Επιλέξτε αυτό που δεν θα σας δυσκολέψει ιδιαίτερα στην μεταφορά και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες σας.

5 Λάθη που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις όταν ταξιδεύεις!

Στρώμα: Το φουσκωτό στρώμα είναι ένας ευχάριστος τρόπος να…ξαπλώσετε και στη θάλασσα και στην αμμουδιά!

Κουτί πρώτων βοηθειών: Αυτό το αξεσουάρ καλό είναι να μην είναι προαιρετικής επιλογής και να το έχετε πάντοτε μαζί σας. Το κουτί πρώτων βοηθειών θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με: κρέμα ανακουφιστική των τσιμπημάτων, θερμόμετρο, hansaplast, μαντηλάκια εμποτισμένα σε οινόπνευμα, betadine, βαμβάκι, ωτοασπίδες.

Ηλεκτρονικά gadgets στην παραλία

Καλό είναι να μην παίρνετε μαζί σας στην παραλία αντικείμενα αξίας διότι παραμονεύει ο κίνδυνος κλοπής τους ή καταστροφής τους. Αν παρόλα αυτά πάρετε κάποια μαζί σας έχετε κατά νου τα παρακάτω:

Φωτογραφική μηχανή: Να την έχετε πάντα στην θήκη της όταν δεν την χρησιμοποιείτε και μην την αφήνετε σε κοινή θέα. Φροντίστε να μην έχετε αντηλιακό ή άμμο στα χέρια σας όταν την χρησιμοποιείτε γιατί μπορεί να χαλάσετε τον φακό.

Κινητά και tablet: Αν πάρετε κάποιο από αυτά μαζί σας φροντίστε να μην τα αφήνετε στον ήλιο και προστατέψτε τα από το νερό και την άμμο με αδιάβροχες θήκες.

Παιχνίδι στην παραλία

Όσο είστε στην παραλία είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να διασκεδάσετε. Γι’ αυτό το λόγο μπορείτε να πάρετε μαζί σας ρακέτες, ντόμινο, μπάλες, μπαλάκια, τάβλι, παιχνίδι με αδιάβροχες κάρτες κ.α. Αποφύγετε παιχνίδια με πολλά αντικείμενα (επιτραπέζια) και χάρτινες τράπουλες γιατί αν φυσάει στην παραλία δυστυχώς δεν θα μπορέσετε να το απολαύσετε.

Επίσης, στην παραλία είναι μια καλή ευκαιρία να διαβάσετε ένα βιβλίο ήνα λύσετε σταυρόλεξα!

Τέλος, μην ξεχάσετε τους καλούς σας τρόπους και μαζέψτε τα σκουπίδια σας πριν φύγετε από την παραλία. Αν σας αρέσει να βρίσκεται την παραλία καθαρή όταν φτάνετε σε αυτήν, μάλλον θα αρέσει και στον επόμενο λουόμενο!

Καλά μπάνια!

Η λίστα προμηθειών που δεν πρέπει να λείπει από κανέναν camper!

Δείτε επίσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ