Ελούντα: Πλούσια και συναρπαστική ιστορία!

0
1069

Από μικρό άσημο ψαροχώρι στα μέσα του 20ου αιώνα σε παγκόσμιας φήμης τουριστικό θέρετρο στις αρχές του 21ου αιώνα. Δεν κατάφερε και λίγα…

 

Η ιστορία του χωριού Ελούντα είναι αν μη τι άλλο πλούσια. Βρίσκεται στο νομό Λασιθίου, 10 χιλιόμετρα πριν τον Άγιο Νικόλαο. Μέχρι και τη δεκαετία του 1950 ήταν ένα μικρό ψαροχώρι, με κακή φήμη μάλιστα λόγω του λεπροκομείου που λειτουργούσε μέχρι και το 1957 στο νησάκι Σπιναλόγκα που βρίσκεται στον κόλπο της Ελούντας.

Όλα άλλαξαν το 1969, όταν αρχίζει η ανέγερση του πρώτου μεγάλου ξενοδοχείου στην Ελούντα.Από τότε και σιγά σιγά, η περιοχή συνδυάστηκε με τα πολυτελή resorts, τα οποία άρχισαν να πολλαπλασιάζονται.

Σήμερα, δεκάδες πεντάστερα ξενοδοχεία λειτουργούν στην Ελούντα, προσφέροντας το καθένα απίστευτες υπηρεσίες και απαράμιλλο service.

Μακρινίτσα, Τσαγκαράδα, Πορταριά: Ένα τρίγωνο ομορφιάς στο Πήλιο!

Προορισμός για VIPS και επισήμους από όλον τον κόσμο, η Ελούντα δεν έγινε τυχαία σημείο αναφοράς. Χτισμένη μπροστά σε κόλπο, η περιοχή είναι πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης. Και εκτός από τα πολυτελή ξενοδοχεία, έχει να προσφέρει στον επισκέπτη πλήθος μαγευτικών τοπίων.

Μερικά από όσα αξίζει να δείτε είναι:

Το διάσημο νησάκι της Σπιναλόνγκας βρίσκεται στο βόρεια της Ελούντας, πολύ κοντά στην Πλάκα. Οχυρώθηκε από τους Ενετούς και από τις αρχές του 20ου αιώνα λειτούργησε ως τόπος εξορίας για τους λεπρούς. Το λεπροκομείο έκλεισε το 1957 και από τότε στο νησί έρχονται μόνο επισκέπτες με καραβάκια…

Ρέθυμνο: Όταν ο Ψηλορείτης συναντά το απέραντο γαλάζιο!

Δίπλα στη θάλασσα και το λιμάνι, η Λίμνη Βουλισμένη σχηματίζει ένα πανέμορφο κόλπο μέσα στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Έχει κυκλικό σχήμα, διάμετρο 137 μέτρα και 64 μέτρα βάθος και ενώνεται με τη θάλασσα με ένα στενό κανάλι.

Γύρω από την Ελούντα βρίσκονται πανέμορφες παραλίες κάθε είδους. Κοντά στο λιμάνι και τα πολυτελή resorts, θα βρείτε την αμμώδη παραλία της Ελούντας, η οποία είναι οργανωμένη προσφέροντας ομπρέλες και ξαπλώστρες. Η παραλία της Πλάκας διαθέτει βότσαλο και θέα στη Σπιναλόγκα, ενώ ανατολικά της Ελούντας βρίσκεται η παραλία Σχίσμα με άμμο.

Για περισσότερα αντρικά θέματα ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/manslife.gr