Ελληνικοί προορισμοί:Τα κάστρα της Ελλάδας που αξίζει να επισκεφτείς!

0
986

Η Ελλάδα ως γνωστόν δεν είναι μόνο οι μοναδικές παραλίες της. Έχει και άλλες πολλές ομορφιές, κάποιες βγαλμένες από τον Μεσαίωνα!

Μάθε ποια είναι τα κάστρα που θέλεις να επισκεφτείς:

Τα χωριά του Ταΰγετου: Οδοιπορικό στο επιβλητικό βουνό!

Μονεμβάσια

Η Ελλάδα μπορεί να μην έχει τα παραδοσιακά ευρωπαϊκά κάστρα με τις πολεμίστρες και τα υφαντά, αλλά οι καστροπολιτείες της είναι εντυπωσιακές. Όπως, η Μονεμβάσια, χτισμένη πάνω σε ένα βράχο στην άκρη της Λακωνίας. Εντυπωσιακή και πολύ σωστά ανεπτυγμένη τουριστικά, είναι το μέρος για να πας βόλτες στα στενά δρομάκια. Διάλεξε έναν από τους πολλούς ξενώνες μες στα τείχη και είναι σίγουρο ότι θα ζήσεις μία απόλυτη επειρία!

Ρόδος

Για τους περισσότερους, η Ρόδος έχει συνδεθεί με παραλίες, τεράστια ξενοδοχεία και έξαλλη νυχτερινή ζωή. Στο κέντρο της πόλης της Ρόδου υπάρχει μία άριστα συντηρημένη μεσαιωνική καστροπολιτεία, η οποία εκτός από το κάστρο στη μέση της, που λειτουργεί σαν μουσείο, κατοικείται κανονικά. Ισως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, πέρα από το κυρίως φρούριο, είναι τα τείχη της. Αν και δεν είναι όλα τα τμήματά τους ανοιχτά, σίγουρα θα μπορέσεις να βρεις τον τρόπο να κάνεις έναν πλήρη γύρο και να δεις την πόλη από ψηλά.

Γιάννενα

Αν προτιμάς να πας πιο βόρεια για το Σαββατοκύριακό σου, μπορείς να επισκεφτείς τα Ιωάννινα. Εκτός από το νησί στη μέση της λίμνης έχουν και μία καστροπολιτεία. Μην παραλείψεις να δεις τις δύο ξεχωριστές ακροπόλεις, τη Βυζαντινή και το Ιτς Καλέ, καθώς και τα παλιά αρχοντικά, όπως το σπίτι του Δεσπότη και το αρχοντικό του Μίσιου.