Ελληνικό Πάσχα: Μερικοί προορισμοί για αξέχαστες γιορτές!

0
1419

H Λαμπρή είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης και ειδικά εδώ στην Ελλάδα το γιορτάζουμε υπέρ του δέοντος!

1. Σαντορίνη

H μαγευτική Σαντορίνη είναι ένας μοναδικός προορισμός, για να περάσετε εκεί τις γιορτές του Πάσχα. Σημεία με μοναδική θέα, για να αγναντέψεις το Ημεροβίγλι, την Οία, αγκαλιά σας περιμένουν, για να σας ανταμείψουν με την άγρια ομορφιά τους.

Επιτάφιος στον Πύργο

Κατάνυξη επικρατεί την Μεγάλη Παρασκευή στο χωριό Πύργος, που γίνεται η περιφορά του Επιταφίου. Από νωρίς το πρωί, μικροί και μεγάλοι πλημμυρίζουν από το πρωί τους δρόμους και τις αυλές των σπιτιών, στήνοντας στήνουν τενεκεδένια λυχναράκια. Πρόκειται πραγματικά για το πιο εντυπωσιακό πασχαλινό έθιμο της Σαντορίνης.

Τα πιο όμορφα πασχαλινά έθιμα από όλη την Ελλάδα

2. Κέρκυρα

Η μεγαλύτερη γιορτή της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στην Κέρκυρα, παίρνει άλλη διάσταση, αφού οι επιρροές από τον Δυτικοευρωπαϊκό Πολιτισμό είναι εμφανέστατες.

Οι εκδηλώσεις του Κερκυραϊκού Πάσχα αρχίζουν από την Κυριακή των Βαΐων, “των Βαγιώνε”, όπως το λένε οι ντόπιοι. Στις 11:00 το πρωί, γίνεται η λιτάνευση του Σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, μια λιτανεία που τελείται από το 1630 σε ανάμνηση της απαλλαγής του νησιού από τη θανατηφόρο επιδημία της πανώλης, που το 1629 θέρισε τους Κερκυραίους. Η λιτανεία αυτή είναι η πιο μεγάλη σε διαδρομή και περιφέρεται κατά μήκος των παλαιών Ενετικών τειχών της πόλης, με αρκετές στάσεις για δεήσεις και παρακλήσεις, παρακάμπτοντας, όπως και παλαιότερα, την Εβραϊκή συνοικία. Είναι η μοναδική στην οποία συμμετέχουν και οι 18 Φιλαρμονικές του νησιού για να τιμήσουν τον Πολιούχο Άγιο της Κέρκυρας.

3. Μύκονος

«Πάσχα χωρίς Μύκονο δεν γίνεται» λένε οι εγχώριοι αλλά και διεθνείς celebrities, που κάθε χρόνο κάνουν το νησί των Ανέμων να βουλιάξει! Συνδυάζει αίσθημα κατάνυξης για όσους θέλουν να ζήσουν τις Άγιες ημέρες με θρησκευτικό συναίσθημα και για όσους θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους χορεύοντας και γλεντώντας.

Κάνοντας τη βόλτα σας στα Ματογιάννια θα βρείτε την ουσία των διακοπών, πίνοντας το cocktail σας, χορεύοντας και κοιτώντας τη μοναδική θέα. Τη Μεγάλη Παρασκευή γίνεται η περιφορά του Επιταφίου στο Ματογιάννι και το Μεγάλο Σάββατο η Ανάσταση στο μικρό μοναστήρι του Παλαιοκάστρου στην Άνω Μεριά και στη Μητρόπολη της Αλευκάντρας.

Οι κανόνες του … καλού Πάσχα! Ένας οδηγός επιβίωσης!