Από τα Lyrics του Lennon , στα «βρισίδια» του Cobain… αυτή η δημοπρασία θα τα έχει όλα!

0
652

Μιλάμε για κειμήλια που θα πιάσουν όχι απλά καλά λεφτά, αλλά πολλά λεφτά. Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο αλλά πολλοί οι καλλιτέχνες, άλλη εν ζωή και άλλοι όχι, των οποίων τα προσωπικά αντικείμενα θα δημοπρατηθούν στα τέλη αυτού του μήνα.

Ένεκα της χτεσινής ημέρας… όχι ότι ο Freud δεν είναι πάντα επίκαιρος, σας έχουμε μερικές φράσεις για να … ταυτιστείτε…

Οι χειρόγραφοι στίχοι και σημειώσεις του Lennon για το κομμάτι «Being for the Benefit of Mr. Kite» του album «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band», το οποίο και κυκλοφόρησε το 1967 αναμένεται να πωληθούν μεταξύ 300.000 και 500.000 δολαρίων.

Και αν αυτό σας κίνησε την περιέργεια, είναι ακόμα ένα αντικείμενο το οποίο έχει τραβήξει για τα καλά την προσοχή των απανταχού συλλεκτών, και δεν είναι άλλο από μια επιστολή του Kurt Cobain προς τον ιδιοκτήτη της δισκογραφικής εταιρείας David Greffen, στην οποία τον στολίζει για ένα άρθρο που γράφτηκε στο περιοδικό Vanity Fair το 1992, το οποίο τον κατηγορούσε και αυτόν και την σύζυγό του Courtney Love, ότι έκαναν χρήση ναρκωτικών όσο εκείνη ήταν έγκυος. Αυτή μόνο η επιστολή αναμένεται να πιάσει περίπου τις 30.000 δολάρια, αλλά ο ίδιος ο διευθυντής του οίκου Julien’s Auctions, Martin Nolan, υποστηρίζει ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 100.000 δολάρια.

Ο Cobain ανέφερε στην επιστολή του ότι το άρθρο «με αναγκάζει να αποφασίσω τη διάλυση της μπάντας» ενώ πρόσθετε πως «η Courtney ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος από τον πρώτο μήνα της ευκαιριακής χρήσης ναρκωτικών και τα σταμάτησε αμέσως».

Άλλα αντικείμενα προς δημοπράτηση είναι το σακάκι του Freddie Mercury, χρώματος άσπρο και κόκκινο, το οποίο και φορούσε στην περιοδεία των Queen, Magic, το 1986 του οποίου η εκτιμώμενη τιμή πώλησης κυμαίνεται μεταξύ των 60 και 80.000 δολαρίων, όπως επίσης και το πιάνο της Lady Gaga στο οποίο και έγραψε το πρώτο της κομμάτι όταν ήταν 5 ετών.

Τζίνσενγκ το θαυματουργό… Σε βελτιώνει ΠΑΝΤΟΥ! Το ήξερες; Όχι; Μάθε το!