Αφιέρωμα στα Μετέωρα: Μοναδικό διήμερο λίγο πιο κοντά στα ουράνια!

0
913

Τα επιβλητικά Μετέωρα, η πόλη που βρίσκεται πιο κοντά στον ουρανό είναι ένας από τους πιο όμορφους και πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα και το Manslife.gr σας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη μαγεία τους!

Η λέξη μετέωρος σημαίνει «αιωρούμενος στον αέρα» και είναι ακριβός η λέξη που αρμόζει για να χαρακτηρίσει όχι όμο τους επιβλητικούς κατακόρυφους βράχους, αλλά και τα μοναστήρια που κρέμονται κάθετα σε αυτούς! Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων και φτάνουν σε μέσο ύψος 313 μέτρα!

Τσεπέλοβο: Ώρα να γνωρίσεις την πραγματική μαγεία των Ζαγοροχωρίων!

Τα Μετέωρα, πιο συγκεκριμένα στο βορειοδυτικό τμήμα της Θεσσαλίας, ανάμεσα στα Χάσια ΒΑ και την Πίνδο δυτικά, εκεί που τελειώνει η Θεσσαλική πεδιάδα!

Εκεί πάνω στους βράχους υψώνονται τα διάσημα μοναστήρια και οι μονές! Και μάλιστα δεν είναι τυχαίο που έχουν χαρακτηριστεί το δεύτερο Άγιον Όρος, αφού συνεχίζουν τη μοναστική παράδοση εδώ και έξι περίπου αιώνες.

Από τα 24 μοναστήρια σήμερα λειτουργούν τα έξι ενώ τα υπόλοιπα 15 είναι ακατοίκητα και ερειπωμένα. Oι Ιερές Μονές της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος,της Αγίας Τριάδας, του Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά, και του Βαρλαάμ είναι αντρικές ενώ η Ιερά Μονή Ρουσάνου και Αγίου Στεφάνου γυναικείες. Ο επισκέπτης μπορεί να ανέβει τα σκαλιά μέχρι τα μοναστήρια και μόλις ανέβει μπορεί να μετακινηθεί από μοναστήρι σε μοναστήρι με σχοινί.

Η κοντινή κωμόπολη της Καλαμπάκας είναι ταυτόχρονα πόλος έλξης οργανωμένου τουρισμού, με αξιοπρεπή ξενοδοχεία, δωμάτια και κάμπινγκ, και παγκόσμιος αναρριχητικός προορισμός!

Σίγουρα μια επίσκεψη στα Μετέωρα θα σας πείσει για πολύ περισσότερα και δεν υπάρχει καλύτερη εποχή από τώρα το χειμώνα, όπου το τοπίο μοιάζει ονειρικό και οι βράχοι με την πλούσια ιστορία τους σε καλούν να τους γνωρίσεις από κοντά. Τώρα έχετε και εσείς την ευκαρία να περάσετε ένα μοναδικό διήμερο αυτό το Σαββατοκύριακο στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα! Αρκεί να μπείτε ΕΔΩ και να κάνετε την κράτησή σας ΤΩΡΑ!

Σήμερα τα Μετέωρα έχουν χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και σίγουρα μία απόδραση σε αυτά θα σας κάνει να κολλήσετε!

Χειμερινές εξορμήσεις: Ταξίδι στα ομορφότερα ορεινά χωριά της Ελλάδας!