8 ποικιλίες mezcal που θα σας απογειώσουν!

0
950

Το Mezcal- εάν σου αρέσει η τεκίλα- είναι υπέροχο. Η γεύση του είναι λες και βγήκε μόλις από ένα κάκτο και ήρθε μπροστά σου, είναι smoky, βαρύ και κάπως ακριβό, αλλά σίγουρα από τα ποτά που είναι value for money!

 

Ωστόσο εκεί έξω υπάρχουν αρκετά καλά mezcals σε καλή τιμή που μπορείτε να επιλέξετε:

 

 

Montelobos Mezcal Joven

 

 

montelobos.jpg

 

Ο Charlie Abbott του House of Cards στο Νashville προτείνει αυτό το διαχρονικό mezcal επειδή έχει γεύσεις “καπνού και αλατιού, αλλά επίσης περιέχει κάποιες υπόνοιες εσπεριδοειδών και rosemary. Αυτό mezcal είναι νόστιμο από μόνο του, αλλά και σε ένα κοκτέιλ!

 

 

Del Maguey Vida Single Village Mezcal

 

 

delmagueyminero.jpg

 

 

Βασικό ποτό σε μια καλά διαβασμένη κάβα!

 

 

Bozal Mezcal

 

 

bozal_mezcal-01.jpg

 

 

 

Διαφορετικό από τ’άλλα της οικογένειας, με ποικιλία σε mezcal τροπικών φρούτων, ορυκτών και ελαφριού καψίματος, δεν θυμίζει με τίποτα την υπερβολή που παρατηρείται στις αναθυμιάσεις και στον “καπνό” που απαντώνται στις συνηθισμένες ποικιλίες.

 

El Silencio Espadín

 

 

mezcal-el-silencio-brand-page-new.jpg

 

Προέρχεται από τον Ryan Andrews of Dishibition στο Σαν Ντιέγκο, ο οποίος λέει ότι είναι το πρώτο mezcal που βάζουν στους πελάτες να δοκιμάσουν: “Έχει ωραίο καπνό και αναμιγνύεται απίστευτα καλά”.

 

 

Banhez Mezcal

 

 

banhez-joven-espadin-and-barril-mezcal_grande.jpg

 

Φανταστικό intro Mezcal για κάποιον που αρχίζει να μπαίνει στο πνεύμα. Η ισορροπία της γλυκύτητας από την αγαύη και η ελαφριά δόση καπνού που περιέχει, την καθιστά ιδανικό για να φτιάξεις με αυτό και κοκτέιλ ».

 

Fidencio Classico

 

 

nfiqqgjvun6smonlyojj.jpg

 

Το ίδιο ισχύει και σε αυτή την περίπτωση, είναι λιγότερο δυνατό από άλλα mezcal, καλό για να ξεκινήσεις να δοκιμάζεις και ταιριάζει υπέροχα σε κοκτέιλ!

 

Yuu Baal Joven Espadín

 

ci-yuu-baal-joven-espadin-b88ee1eae6d2c512.jpeg

 

 

Ξεκινάει με φρουτώδη διάθεση καταλήγει σε κάτι πιο “ωμό”, αλλά κατεβαίνει εύκολα! Μια πολύ ωραία ισορροπία μεταξύ smoky και earthy.

 

 

Mezcal Alipus San Juan del Rio

 

alipus-san-juan-del-rio-500x500.jpg

 

Συνδυάζει καπνό με γλυκές και φρουτώδεις υπαινιγμούς, και το προτιμάει μέχρι και ο Danielle Lewis! Γιατί όχι κι εμείς;