Skip to main content

Αν ξυπνάτε στη μέση της νύχτας αισθάνεστε ερεθισμένοι, ξαναμμένοι ή ενοχλημένοι με το όνειρο που μόλις είδατε με κάποιον που δε θα το περιμένατε ποτέ, μην ανησυχείτε – δεν είστε μόνοι. Τα όνειρα του φύλου είναι εξαιρετικά κοινά και αν σκάψατε λίγο βαθύτερα, ίσως μπορέσετε να αποκομίσετε κάποιο νόημα από αυτά.

 

Λίγο για τα όνειρα εν γένει: έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχετε ένα μόλις εισέλθετε στον ύπνο REM (Rapid Eye Movement), όταν ο εγκέφαλος είναι πιο διεγερμένος και δημιουργικός. “Αποδεικνύεται ότι οι κύκλοι ύπνου μας διαρκούν περίπου 90 λεπτά, με τον ύπνο REM να κατέχει μεγαλύτερο ποσοστό αυτού του κύκλου τόσο περισσότερο κοιμάται. Αυτό εξηγεί γιατί συνήθως θυμόμαστε όνειρα ακριβώς όταν ξυπνάμε, κάτι που συμβαίνει κατά τη διάρκεια περισσότερων κύκλων REM.

 

Συγκεκριμένα, τα σεξουαλικά όνειρα είναι μια εκδήλωση των υποσυνείδητων ανησυχιών και επιθυμιών σας, που ίσως να μην είναι απαραιτήτως σεξουαλικά. Το όνειρο είναι ένα στιγμιότυπο των επιθυμιών, των ανησυχιών μας, ενός ρεύματος συνείδησης – ουσιαστικά, ενός καθρέφτη για το πώς νιώθουμε αυτή τη στιγμή. Είναι συνήθως μια αντανάκλαση του τι αισθάνεστε ότι λείπεις στη ζωή σας.

Μόνο και μόνο επειδή έχετε ένα σεξουαλικό όνειρο για κάποιον δεν σημαίνει ότι θέλετε πραγματικά να κάνετε σεξ μαζί τους – αλλά αυτό σημαίνει ότι ίσως θέλετε κάτι από αυτά ή ότι έχουν μια ποιότητα που θαυμάζετε. Εδώ είναι μερικά συνηθισμένα όνειρα σεξ που μπορεί να είστε πολύ εξοικειωμένοι με.

 

Σεξ με συνάδερφο

 

 

Αν έχετε σεξουαλικά όνειρα που αφορούν έναν συνάδελφο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλετε να κάνετε σεξουαλική επαφή μαζί τους. IRL (ούτε εσείς, επειδή, όπως γνωρίζετε, γενικά, τα περισσότερα τμήματα του ανθρώπινου δυναμικού). Αλλά ίσως σημαίνει ότι ψάχνετε να δανειστείτε μερικά από τα πιο αξιοθαύμαστα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του συναδέλφου σας.

 

Ενώ μπορεί να μην προσελκύσετε τον συνάδελφο που ονειρευόσασταν, υπάρχει κάποια ποιότητα που κατέχουν που τη θέλετε για τον εαυτό σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί ξεχωρίζει ο συγκεκριμένος συνάδελφος στα μάτια σας; Κάνει περισσότερες πωλήσεις, είναι πιο αποτελεσματικός, είναι ο αγαπημένος του αφεντικού;

 

Σεξ με το αφεντικό

 

 

1502136127-office-space.jpg

 

 

Αν δείτε ότι…περνάτε καλά με τον εργοδότη ή προϊστάμενο σας, πιθανόν να ψάχνετε για κυριαρχία και δύναμη. Θυμηθείτε: τα σεξουαλικά όνειρα, αυτά καθ’εαυτά, δεν είναι απαραίτητα για το άτομο, αλλά αυτό που αντιπροσωπεύουν, όπως “εξουσία, εξουσία, διοικητικές δεξιότητες, λήψη αποφάσεων κλπ.

 

Σεξ με διάσημο

 

 

92340d08fa98708f991b5ffda651396b.jpg

 

Ονειρευτήκατε ότι κάνατε καυτό σεξ στην παραλία με τη Scarlett Johanson; Θα μπορούσε να σημαίνει ότι προσπαθείτε να συνδεθείτε με κάποια πτυχή από τις ταινίες της για να βελτιώσετε τη ζωή σας. Σκεφτείτε τι πρώτα έρχεται στο μυαλό σας σχετικά με αυτή τη διασημότητα. Είναι μια ταινία; Εάν ναι, ο τίτλος ή η ιστορία της ταινίας φαίνεται ότι σχετίζονται με τη ζωή σας αυτή τη στιγμή; Ακολουθήστε το νήμα και θα βρείτε κάτι σχετικά με τη διασημότητα που μέσω αυτού την “αναγνωρίζετε”. (ή πολύ απλά η Scarlett είναι κούκλα και that’s it).

 

 

Σεξ με έναν άγνωστο

 

Αυτό στην ψυχολογία ονομάζεται και mystery lover dream, και είναι το πιο κοινό στην κατηγορία. Πολλοί από εμάς αναρωτιούνται αν αυτό το όνειρο είναι στην πραγματικότητα ένα δείγμα της αδερφής ψυχής μας που είναι εκεί έξω κάπου και μας περιμένει.

 

Αλλά δεν είναι έτσι-για κακή μας τύχη! Ο μυστηριώδης εραστής στα όνειρά σας είναι η ενσάρκωση των ιδιοτήτων που τείνουμε να συσχετίζουμε με αυτές το ίδιο τοφύλο, ανεξάρτητα από το φύλο που σας αρέσει να προσελκύετε στην καθημερινότητα σας. Αν ένας άντρας, για παράδειγμα, ονειρευτεί ότι κάνει σεξ με έναν άλλο άνδρα, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι προσπαθεί να διοχετεύσει περισσότερα στερεοτυπικά “αρσενικά” χαρακτηριστικά, όπως η κυριαρχία, η φιλοδοξία ή η επιθετικότητα.

 

Σεξ με πρώην

 

 

p-1-7-things-to-do-for-better-sex-1507725527.jpg

 

Ακόμα κι αν έχουν περάσει χρόνια, ο πρώην σας μπορεί να σας επισκεφθεί στα όνειρά σας, αλλά αυτό φυσικά δεν αποτελεί σημάδι επανένωσης ή πραγματικής ανάγκης να τον ξαναδείτε ή να ξαναείστε μαζί του. Το πιο κοινό νόημα πίσω από αυτό το όνειρο είναι η ανάγκη να αναζωπυρωθεί ο ενθουσιασμός στην ιδιωτική σας ζωή σας.

 

Ονειρευτήκατε τον-την πρώην που σας ράγισε την καρδιά; Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι είστε κολλημένοι συναισθηματικά και δεν έχετε αφήσει τον εαυτό σας να προχωρήσει. Αυτά τα όνειρα είναι μια σαφής ένδειξη ότι δεν έχετε ξεπεράσει, λύσει, διαχειριστεί σωστά κάποια πράγματα, οπότε τα όνειρα θα συνεχιστούν μέχρι να το “αφήσετε να φύγει”, αφήνοντας το παρελθόν στο παρελθόν και ζώντας το τώρα!