5 από τις ομορφότερες παραλιακές πόλεις στην Ελλάδα!

0
522

Το καλοκαίρι είναι επίσημα εδώ και εμείς σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις πιο όμορφες πόλεις της χώρας μας που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα!

 

1. Άγιος Νικόλαος

Η πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου της Κρήτης διατηρεί την αυθεντικότητα της με τη φιλόξενη ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Σήμερα η πόλη έχει διεθνώς τη φήμη κοσμοπολίτικου θέρετρου και φιλοξενεί όλο το χρόνο χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.

2. Βόλος

Η πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας στη Θεσσαλία, φημίζεται για την ομορφιά της και τα θρυλικά τσιπουράδικα, που βρίσκονται πάνω στη παραλία. Το όνομα Βόλος εμφανίστηκε γύρω στον 14ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε πρώτα για το χωριό που είναι χτισμένο στους πρόποδες του Πηλίου και που σήμερα λέγεται Άνω Βόλος. Σημαντικός σταθμός στην εξέλιξη της πόλης ήταν ο σεισμός του 1955, όπου και καταστράφηκε όλη η πόλη με αποτέλεσμα να χτιστεί από την αρχή.

Αφιέρωμα: Οι καλύτερες παραλίες της Ελλάδας!

3. Κέρκυρα

Το νησί των Φαιάκων με τα περίφημα καντούνια, τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης, τα ενετικά αρχοντικά είναι ένας προορισμός για ταξιδιώτες με απαιτήσεις.

Στα ανατολικά της Παλιάς Πόλης υψώνεται το πρώτο φρούριο της Κέρκυρας, το Παλιό ή Φορτέτσα, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα της οχυρωματικής τέχνης τόσο της βυζαντινής εποχής όσο και της βενετσιάνικης. Αξίζει ακόμη να δείτε από κοντά το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, ένα από τα σημαντικότερα μεταβυζαντινά μνημεία της πόλης της Κέρκυρας.

4. Πάργα

Περιπλανηθείτε στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια, δείτε από κοντά το νησάκι της Παναγιάς, που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της μαγευτικής Πάργας, με το εκκλησάκι και το γραφικό καμπαναριό. Στη νότια πλευρά του νησιού θα συναντήσετε τη μεγάλη βοτσαλωτή αμμουδιά του Λύχνου με τις μικρές σπηλιές.

Τα 10 νησιά της Ελλάδας με τους λιγότερους κατοίκους!

5. Πύλος

Νησιώτικο χρώμα, ασπρισμένα σπίτια και ανεμελιά. Η Πύλος βρίσκεται στο νομό Μεσσηνίας. Ο όρμος του Ναυαρίνου, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου. Περπατήστε στη πλατεία των τριών ναυάρχων, Κόδριγκτον, Δεριγνύ και Χέυδεν που νίκησαν τον τούρκο-αιγυπτιακό στόλο, επισφραγίζοντας την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Για περισσότερα θέματα ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/manslife.gr