Skip to main content

Μέρα σπάνια γεμάτη μυστήριο και … ιστορίες για Αγίους και Αγρίους. Η 29 Φεβρουαρίου ανέκαθεν γοήτευε τη λαϊκή παράδοση με την παράδοξη προσθήκη της στα ημερολόγια κάθε 4 χρόνια. Επικράτησε να είναι η λεγόμενη “γιορτή της τεμπελιάς“. Αιτία είναι μία θρησκευτική δοξασία που ήθελε τον Άγιο Κασιανό να διαμαρτύρεται κάποτε στο Θεό γιατί οι πιστοί κάνουν πολλά τάματα στον Άγιο Νικόλαο κι όχι στον ίδιο. Είχαν βλέπετε κι οι Άγιοι τις … κόντρες τους. Τους κάλεσε λοιπόν ο Μεγαλοδύναμος και εμφανίστηκαν ενώπιόν του: ο μεν Κασιανός ντυμένος σε χρυσοποίκιλτα άμφια κι ο δε Νικόλας ρακένδυτος από τις φουρτούνες και με γένια γεμάτα φύκια.

“Που είσαστε;” τους ρώτησε και τους δύο. “Έσωζα ανθρώπους από ένα ναυάγιο” είπε ο Άγιος Νικόλαος. “Καθόμουν και περίμενα τον Νικόλαο να έρθει” είπε ο Άγιος Κασιανός. 

Άλλη κουβέντα δεν χρειάστηκε κι ο Θεός τιμώρησε τον Κασιανό για την αλαζονεία του και όρισε τη γιορτή του μόνο μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια στις 29 Φεβρουαρίου.

“Και ποιοί θα γιορτάζουν;” τόλμησε να ρωτήσει ο ίδιος. “Οι τεμπέληδες” ήταν η απάντηση.

Η απαρχή του … φεμινισμού στα βάθη των αιώνων

Στα μέσα του 13ου αιώνα στη Σκωτία μία … χειραφετημένη Βασίλισσα, έβγαλε ένα παράξενο φιρμάνι: όρισε οι γυναίκες να μπορούν να διαλέγουν ταίρι μόνο στις 29 Φεβρουαρίου. Κι αν ο “εκλεκτός” τους δεν υπέκυπτε υπήρχαν ποινές που ξεκινούσαν από ερωτικές περιπτύξεις μέχρι … περιουσίες ολόκληρες. Έτσι οι γυναίκες περίμεναν εναγωνίως την 29η Φεβρουαρίου ενώ αρκετοί άντρες … προτιμούσαν να την περάσουν σε “κατ’ οίκον περιορισμό”. 

 

 Διαβάστε ακόμη:

Τελικά η Google το πήγε ένα βήμα παραπέρα και στα ελληνικά….

Υιοθέτησε αυτά τα looks και μείνε κομψός όλο τον χρόνο με απλά κομμάτια..