Skip to main content

Όχι ότι απαραίτητα της έχεις κάνει κάτι. Ειδικά στις ακόλουθες θανατηφόρες περιπτώσεις ο άνθρωπος δεν μπορούμε να πούμε ότι έφταιξε σε κάτι.. Παρόλα αυτά όμως είναι μια καλή υπενθύμιση για το τι μπορεί να κάνει η φύση σε περίπτωση που αποφασίσει να αντεπιτεθεί στις καταστροφές που δέχεται…

Tην μοναξιά φοβήθηκαν πολλοί…και καλά κάνουν γιατί ανακάλυψαν ότι βλάπτει και..

Μια περίοδος από το 1900 μέχρι και την περσινή χρονιά,οπότε πιάνουμε και λίγο από 21ο αιώνα για να είμαστε ακριβείς, μελέτησαν στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης και αποφάνθηκαν ότι ο αιώνας αυτός ήταν και ο πιο αιματηρός σε ότι έχει να κάνει με φυσικά φαινόμενα.Βάσει αποτελεσμάτων το ένα τρίτο των ζημιών έχουν προκληθεί από πλημμύρες ενώ ακολουθούν οι σεισμοί που έχουν προκαλέσει περίπου το ένα τέταρτο (26%) των ζημιών και οι τυφώνες- καταιγίδες με περίπου 19%, ενώ οι εκρήξεις ηφαιστείων γύρω στο 1%.

 Σε συνέχεια αυτών των αριθμών οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν εξαιτίας αυτών των φυσικών φαινομένων ανέρχονται περίπου στους 8.000.000. Οι μισοί από αυτούς περίπου προήλθαν από τις πλημμύρες, ενώ περίπου 2.5 εκατομμύρια σκοτώθηκαν από σεισμούς. Από αυτά τα 2,5 εκατομμύρια, το 59% περίπου χάθηκε λόγω κατάρρευσης κτιρίων, ενώ το υπόλοιπο νούμερο συμπληρώνεται από θανάτους που προκλήθηκαν σαν συνέχεια των σεισμών όπως τσουνάμι, κατολισθήσεις κτλ.

Το μόνο θετικό που αποκάλυψε η μελέτη αυτή είναι ότι μετά από μεγάλες καταστροφές οι πόλεις που πλήχτηκαν παίρνουν μέτρα και ανοικοδομούνται με σκοπό να προστατευτούν από μελλοντικά παρόμοια χτυπήματα, κάτι που έχει βοηθήσει από το 1698 και μετά.

Δε φαντάζεστε πως είναι σήμερα ο Ιησούς από την «Ωραιότερη Ιστορία του κόσμου»!