12 πράγματα που κάνεις και εμποδίζουν την εξέλιξη της καριέρας σου!

0
752

Είσαι καιρό στην ίδια θέση, βλέπεις άτομα γύρω σου να ανέρχονται και εσύ μένεις στάσιμος; Αν νομίζεις ότι προσπαθείς αλλά δεν καταφέρνεις κάτι, για δες αν κάνεις κάτι από τα παρακάτω που περιέχονται στην λίστα.. Αν ναι..τότε βρήκες τον λόγο που η προαγωγή σου δεν έρχεται όταν την θες.

Το Business Insider παρουσιάζει τις 12 συνήθειες που βλάπτουν σοβαρά την καριέρα σας:

Body language: Ανακάλυψε την γλώσσα του σώματος και γίνε ακαταμάχητος!

1.«Θάβεις» το αφεντικό σου πίσω από την πλάτη του

Το να συζητάς για το αφεντικό σου στους άλλους καλύτερα να το αποφεύγεις ή εν πάση περιπτώσει  να μην το κάνεις μέσα στο γραφείο και κυρίως με άτομα που μπορεί να του μεταφέρουν όλα όσα λες!

2. Συμπεριφέρεσαι σαν να μη θέλεις να μάθεις τίποτα καινούργιο

Το να τα γνωρίζεις όλα σε μια δουλειά όσα χρόνια εμπειρίας και να διαθέτεις δεν γίνεται. Πάντα θα υπάρχει κάτι νέο να μάθεις, οπότε να είσαι δεκτικός σε μια τέτοια περίπτωση.

3. Κατηγορείς συνέχεια τους άλλους

Σαν σωστός άντρας όχι μόνο, αλλά σε όλες τις πτυχές της ζωής σου, είναι καλύτερο να κρατάς χαμηλό προφίλ και να μην χώνεσαι σε δουλειές άλλων, αλλά να κοιτάς το τι κάνεις εσύ.

4. Δεν μπορείς να ελέγξεις τα συναισθήματα σου

Ένας σωστός επαγγελματίας κοιτάζει τη δουλειά του και δεν παρασύρεται από το συναίσθημα, ακόμα και όταν τον πνίγει το άδικο.

5.Λες συνέχεια στον εαυτό σου «δεν μπορώ»

Πίστεψε στον εαυτό σου. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να… “σου κάνεις” στον επαγγελματικό χώρο.

6.Περιμένεις συνέχεια την «τέλεια» στιγμή

Δεν υπάρχει τέλεια στιγμή. Δράσε τώρα και κάνε όσα προσπαθείς να αναβάλλεις και θα δεις ότι κάτι τέτοιο θα σε ανακουφίση.

7. Παραπονιέσαι

Μην καταναλώνεις χρόνο και ενέργεια σε παράπονα, αλλά δώσε όλη σου την ενέργεια να αντιμετωπίζεις τα επαγγελματικά προβλήματα και να τα λύνεις.

8. Έχεις σύνδρομο κατωτερότητας

Πίστεψε στον εαυτό σου και θα δεις ότι μπορείς να κάνεις και πράγματα που ούτε τα φανταζόσουν.

9. Μισείς την παρούσα σου δουλειά

Σε κανέναν μπορεί να μην αρέσει πάντα η δουλειά που κάνεις, αλλά σκοπός σου είναι όχι να βρεις απαραίτητα μια δουλειά που σου αρέσει, αλλά να κάνεις την υπάρχουσα δουλειά να σου αρέσει.

10.Πιστεύεις ότι δεν μπορείς να βρεις καλύτερη θέση

Αν θέσεις στόχους και συγκεντρωθείς σε αυτό που κάνεις, τότε θα ξέρεις ότι αξίζεις περισσότερα και αυτά θα έρθουν σίγουρα.

11. Επιλέγεις να παραμένεις σιωπηλός

Το να είσαι εργατικός και υπάκουος δεν σημαίνει ότι δεν θα λες και κουβέντα όταν φτάνεις στο όριό σου ή κάποιος πάει να σε εκμεταλλευτεί. Στις δουλειές κάθε αφεντικό θέλει ανθρώπους με γνώμη, άποψη και δημιουργηκότητα που δεν φοβούνται να μιλήσουν και να επικοινωνήσουν όλα όσα σκέφτονται.

12. Επαναπαύεσαι

Το ότι κάνεις τη δουλειά που σου αρέσει και έχεις μπει σε ένα πρόγραμμα δεν σημαίνει ότι αυτό ήταν και από εδώ και πέρα μπορείς να “αράξεις”. Το να είσαι πετυχημένος και δημιουργικός θέλει συνεχή προσπάθεια και δουλειά κάθε μέρα.

Μήπως η δουλειά σου σε επηρεάζει αρνητικά; Μάθε πως να αντιμετωπίζεις σωστά τη κάθε κατάσταση!