Skip to main content

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών, η Πρωτοχρονιά πλησιάζει και οι γιορτινές ημέρες αποτελούν πάντοτε μία εξαιρετική αφορμή για να συναντηθούμε με συγγενείς και φίλους. Η διασκέδαση είναι σημείο αναφοράς αυτήν την περίοδο και με τον όρο «διασκέδαση», τα Χριστούγεννα συνηθίζουμε να αναφερόμαστε και στο παραδοσιακό παιχνίδι που θα περάσει από το πράσινο τραπέζι!

Το Blackjack είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια με τράπουλα και δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας άνδρας στην Ελλάδα που να μην έχει δοκιμάσει έστω μία φορά να παίξει εναντίον φίλων και γνωστών, ακόμα κι αν χρησιμοποίησε… φασόλια και φιστίκια αντί για μάρκες! Φυσικά, δεν χρειάζεται να νιώθει σαν τον Chris Moneymaker ή κάποιον άλλον επαγγελματία παίκτη προκειμένου να μάθει αν όλα πάνε δεξιά. Ωστόσο, αν τη φετινή Πρωτοχρονιά αποφασίσετε να δοκιμάσετε εκ νέου τις ικανότητές σας πάνω στην τσόχα ή αν απλώς θέλετε να διατηρήσετε την παράδοση που λίγο ή πολύ όλοι αγαπήσαμε, υπάρχουν μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να μπείτε στο 2020 με το… δεξί!

Το βασικότερο πράγμα που πρέπει να ξέρετε πριν αρχίσετε να παίζετε είναι οι… κανόνες. Υπάρχει μία στρατηγική πίσω από το γνωστότερο παιχνίδι με τράπουλα κι αν δεν θέλετε να χάσετε κάθε… φιστίκι Αιγίνης που έχετε στη διάθεσή, καλό είναι να γνωρίζετε τα βασικά. Και το βασικό είναι το απλό: δεν παίζουμε ποτέ πάνω από το 2% της κάβας μας σε κάθε φύλλο, εκτός αν δεν έχουμε διάθεση να συνεχίσουμε το παιχνίδι.

Είναι πολύ σημαντικό να μην ασχολείστε με τους άλλους παίκτες. Τα παιχνίδια με τράπουλα εμπεριέχουν το στοιχείo της ψυχολογίας. Η μπλόφα αποτελεί ένα όπλο το οποίο καλό είναι να χρησιμοποιήσετε σωστά, όχι όμως να επιτρέψετε στους αντιπάλους να σας παρασύρουν σε αυτό. Ακόμα κι αν πρόκειται για ένα φιλικό παιχνίδι στην αλλαγή του χρόνου, κανείς δεν θέλει να χάνει. Γι’ αυτό πρέπει να θυμάστε ότι τα παιχνίδια με τράπουλα δεν είναι ομαδικά. Κάθε παίκτης έχει την δική του τακτική και το ποσό του πονταρίσματος, το σημείο στο οποίο θα γίνει αυτό και η νίκη ή η ήττα αποτελεί προσωπική υπόθεση του καθενός.

Στο ενδεχόμενο που κάτι πάει στραβά στο παιχνίδι σας και τα αποτελέσματα δεν είναι όπως περιμένατε, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρασυρθείτε. Το προοδευτικό ποντάρισμα ή το αυξημένο ποντάρισμα στην προσπάθεια να καλυφθεί τυχόν απώλεια της κάβας είναι σημάδι απώλειας ελέγχου και μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα.

Το ίδιο ακριβώς πράγμα, όμως, πρέπει να αποφευχθεί όταν όλα πάνε όπως ακριβώς φανταζόσασταν τη στιγμή που καθίσατε στο πλευρό των φίλων σας για μία πρωτοχρονιάτικη παρτίδα! Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένο ότι θα κερδίζει διαρκώς, συνεπώς τα δύο παραπάνω ενδεχόμενα (αύξηση πονταρίσματος ή προοδευτικό ποντάρισμα) απαγορεύονται διά ροπάλου!

Την Πρωτοχρονιά το αλκοόλ ρέει άφθονο, αλλά αν θέλετε να έχετε το μυαλό σας στο παιχνίδι κι όχι στο… πλησιέστερο μπουκάλι, καλό είναι να μην παίξετε κανένα παιχνίδι εφόσον έχετε διάθεση για διασκέδαση χωρίς όρια. Άλλωστε, μετά το πέρας του παιχνιδιού μπορείτε να διασκεδάσετε όσο επιθυμείτε, ειδικά αν έχετε κερδίσει κιόλας.

Υπάρχουν μερικές ακόμη… συμβουλές, που στην ουσία υπάρχουν απλώς για να σας κάνουν να χαμογελάσετε. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό το να προσπαθήσετε να μην ποντάρετε με βάση τους αγαπημένους σας αριθμούς, ειδικά το 20 για τη φετινή περίοδο. Δεν έχει μαγικές ιδιότητες! Και ναι, το 13 θεωρείται γούρικο αλλά έχει ίδιες πιθανότητες να φέρει κέρδη όπως κάθε άλλος αριθμός! Αν όλα έχουν πάει κατ’ ευχήν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μετράτε τα κέρδη σας ενώ βρίσκεστε ακόμη στο τραπέζι. Κυρίως, εκνευρίζει τους άλλους και στις γιορτινές μέρες κανείς δεν θέλει να κακοκαρδίζει τους φίλους του.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να θυμάστε ένα πράγμα: αυτές οι ημέρες είναι εξαιρετικές για διασκέδαση και χαλάρωση με τους αγαπημένους μας, συνεπώς τα παιχνίδια στο πράσινο τραπέζι αποτελούν μία πρώτης τάξεως αφορμή για να έρθουμε πιο κοντά και να περάσουμε ευχάριστα τις ώρες πριν και μετά την αλλαγή του χρόνου. Φροντίστε, λοιπόν, ώστε το παιχνίδι σας να μην μετατραπεί σε κάτι περισσότερο από… παιχνίδι, προκειμένου το ποδαρικό στο 2020 να γίνει με το δεξί, χωρίς γκρίνια και κακή διάθεση από οποιαδήποτε πλευρά.