Home Fitness Τοποθετώντας τα χέρια σου σε αυτό το σημείο ενεργοποιείται ο μεταβολισμός σου

Τοποθετώντας τα χέρια σου σε αυτό το σημείο ενεργοποιείται ο μεταβολισμός σου

Τα χέρια σας έχουν πολλά να προσφέρουν, πέρα από το είναι 100% χρήσιμα εργαλεία για καθημερινές εργασίες. Επίσης, στην πραγματικότητα, μπορεί να κάνουν καλό στην υγεία σας με έναν περίεργο τρόπο. Μια έρευνα δείχνει ότι η ρεφλεξολογία, ή η άσκηση πίεσης σε ορισμένες περιοχές των χεριών, ωφελεί τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα μας.

 

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη που πιστεύουν στη δύναμη αυτής της χειρονομίας, η οποία είναι εμπνευσμένη από το πρόγραμμα και τη φιλοσοφία της γιόγκα και χρησιμοποιείται εδώ και χιλιετίες τόσο από yogis, όσο και από gurus.

 

 

Ο λόγος για την τεχνική “Surya Mudra”, μια πόζα εμπνευσμένη από τη γιόγκα, η οποία βελτιώνει την πέψη και το μεταβολισμό σας. Η τεχνική λέγεται επίσης ότι θεραπεύει τη χαμηλή θερμοκρασία του αίματος και την απώλεια της όρεξης.

 

Για να αποκομίσετε τα οφέλη αυτής της εκπληκτικής κίνησης, απλά χρησιμοποιήστε τον αντίχειρά σας για να κρατήσετε το δαχτυλίδι σας κάτω, κρατώντας τα άλλα τρία δάχτυλά σας στραμμένα προς τα πάνω. Είναι τα κιλά που λιώνουν από το σώμα σας ακόμα; (Μπορείτε επίσης να κάνετε τα χέρια σας να φαίνονται νεότεροι σχεδόν αμέσως.)

 

Άλλες στάσεις χεριών έχουν ακόμα πιο απίστευτα πλεονεκτήματα υγείας. Οι ρεφλεξολόγοι λένε ότι σφίγγοντας τον αντίχειρά σας με το αντίθετο χέρι για περίπου πέντε λεπτά, μπορεί να ανακουφίσει το άγχος και τους πονοκεφάλους. Κρατώντας οποιοδήποτε από τα άλλα δάχτυλα μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας, όπως: φόβος (δείκτης). θυμός (μεσαίο δάκτυλο)? θλίψη (δαχτυλίδι δάχτυλο)? και άγχος (δάχτυλο του ροζ).

 

Η λέξη “Mudra” σημαίνει το “σφράγισμα της ενέργειας” και αναφέρεται σε περίτεχνες χειρονομίες, σε ενώσεις που δημιουργούνται με το χέρι και τα δάχτυλα. Οι ενεργητικές δυνάμεις τους μπορούν να θεραπεύσουν το σώμα, να βελτιώσουν την πέψη, να αυξήσουν το μεταβολισμό και να μειώσουν την όρεξη βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους. Η τεχνική αυτή έχει εφαρμοστεί σε διάφορες ψυχικές και σωματικές θεραπευτικές αγωγές από την αρχή των ινδουιστικών και βουδιστικών παραδόσεων.

 

Ενώστε την κορυφή του αντίχειρα με την κορυφή του παράμεσου, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον ήλιο που είναι η πηγή της ζωής και το κέντρο της ενέργειας του πλανητικού συστήματος. Ασκείστε ελαφριά πίεση με τον αντίχειρα στο δάχτυλο αυτό. Κάντε αυτή την άσκηση με τα χέρια σας για τριάντα λεπτά, κατά προτίμηση τις πρωινές ώρες, πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας.

 

 

01-holding-your-hand-in-this-position-could-boost-your-metabolism-shutterstock_529718497-760x506.jpg

 

 

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό το είδος “Mudra”, δηλαδή η τεχνική “Surya Mudra” μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και την παχυσαρκία, επειδή μειώνει το στοιχείο της «γης» στο ανθρώπινο σώμα (το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από πέντε στοιχεία: φωτιά, νερό, γη, αέρα και Aakash) που αποτελεί και τον βασικό παράγοντα στο λίπος που την προκαλεί.

 

 

Επιπλέον, η τεχνική αυξάνει το στοιχείο της «φωτιάς» στο σώμα, το οποίο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση μιας ισορροπημένης θερμοκρασίας στο σώμα, ενώ λέγεται ότι βελτιώνει την όραση

 

Και πώς θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε την παλάμη; Το μασάζ με κυκλική κίνηση, ενώ παράλληλα αναπνέεται βαθιά, μπορεί να αποτρέψει τη ναυτία, το άγχος, τη διάρροια και τη δυσκοιλιότητα. Αν πιέζετε μαζί τις δύο παλάμες σε συνθήκες διαλογισμού, μπορείτε να βελτιώσετε τη συγκέντρωση και την κυκλοφορία του αίματος.

Δείτε επίσης