Home Fitness Κι όμως, κάποιος έφτιαξε κρασί μέσω του Instant Pop, wine not;

Κι όμως, κάποιος έφτιαξε κρασί μέσω του Instant Pop, wine not;

Τα Instant Pots (μαγειρικά σκεύη που μοιάζουν με κατσαρόλες ταχύτητας) είναι ιδανικά για να κάνουν τα πάντα, από το μαγείρεμα ενός κοτόπουλου σε 25 λεπτά, μέχρι το ψήσιμο ενός cheesecake. Ξέρατε όμως ότι μπορείτε επίσης να φτιάξετε κρασί με το Instant Pot;

 

https_2f2fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com2fuploads2fcard2fimage2f7248202f823c905e-2246-489f-9437-651e07aa772f.jpg

 

 

Αφότου ο David Murphy, ένας food blogger και προγραμματιστής συνταγών από το New Jersey, αγόρασε έναν 6-quart DUO Plus Instant Pot πριν από μερικούς μήνες, συναντήθηκε με ένα μίμισμα που αστειεύτηκε για τη μετατροπή των σταφυλιών σε κρασί χρησιμοποιώντας ένα crockpot (ηλεκτρική γάστρα).

 

 

Καθώς ο Murphy δεν μπόρεσε να βρει μια συνταγή για να κάνει ακριβώς αυτό, αποφάσισε να πάρει τα πράγματα στα χέρια του και να αρχίσει να ζητάει από μια ομάδα Instant Pot του Facebook για τον καλύτερο τρόπο να καταλάβεις αυτό το αίνιγμα.

 

“Τότε απλά μου έσκασε η σκέψη στο μυαλό”, είπε ο Murphy Munchies. “Το Instant Pot έχει μια λειτουργία που ονομάζεται: Yogurt, όπου χρησιμοποιείς λιγότερη θερμότητα. Πριν το καταλάβω, ψώνιζα στο Amazon και έτρεχα στο κατάστημα για να αρπάξω ένα χυμό και να δοκιμάσω τη θεωρία μου … και αυτό έπιασε!”

 

Παίρνοντας ένα μπουκάλι κρασιού Grape Juice του Welch, ένα φλιτζάνι ζάχαρη και ένα πακέτο μαγιάς Lalvin Red Wine (συν μερικά άλλα πραγματάκια που περιγράφει λεπτομερώς στο blog του), ο Murphy παρήγαγε ένα “εύγευστο” κρασί που όπως λέει μοιάζει με Merlot με νότες κερασιού και ακατέργαστης σοκολάτας. Αλλά μην περιμένετε τίποτα πάρα πολύ φανταχτερό από το Welch καθώς εννοείται ότι δεν παράγει το παραδοσιακό κρασί. Ο Murphy λέει ότι είναι παρόμοιο με “ένα εξαιρετικά ευχάριστο επιτραπέζιο οίνο” που θα κοστίσει περίπου 8-12 δολάρια σε ένα κατάστημα.

 

 

why-hasnt-someone-figured-out-how-to-put-grapes-in-the-crockpot-and-have-it-turn-into-wine-its-like-no-one-tries-anymore-cc1f1.png

 

 

Ένα άλλο θέλγητρο είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα στιγμιαίο στο να φτιάχνεις κρασί με το Instant Pot. Η όλη διαδικασία είναι τόσο περίπλοκη και χρονοβόρα, χρειάζονται 48 ώρες για να γίνει το κρασί και στη συνέχεια πρέπει να φυλαχτεί σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον μια άλλη εβδομάδα.

 

Μπορείτε να δείτε την πλήρη συνταγή στο site του Murphy εδώ.

 

 

Τι ακριβώς είναι το Instant Pot;

 

Το Instant Pot είναι ένα αυτόνομο μαγειρικό σκεύος νέας γενιάς που μαγειρεύει υγιεινά (είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι χωρίς χημικές επιστρώσεις), 2-6 φορές πιο γρήγορα χρησιμοποιώντας 70% λιγότερη ενέργεια άρα είναι και πιο φιλικό στο περιβάλλον, είναι πανεύκολο στη χρήση (λειτουργεί με το άγγιγμα ενός κουμπιού), απόλυτα ασφαλές, και «έξυπνο» αφού θυμάται τον τρόπο που μαγειρεύετε.

 

 

Η λειτουργία του Instant Pot είναι πανεύκολη αρκεί να το προγραμματίσεις σωστά [Super Healthy Kids / Facebook]

 

Τo μοντέλo Duo-7-In-1 είναι σε θέση να αντικαταστήσει εφτά διαφορετικές συσκευές: την κλασική χύτρα ταχύτητας, και το αντίθετό της slow cooker (σκεύος που μαγειρεύει σε χαμηλές θερμοκρασίες για πολλή ώρα), βραστήρα ρυζιού και πόριτζ, βραστήρα αυγών, κατσαρόλα για σοτάρισμα και μαγείρεμα στον ατμό, ζέσταμα του φαγητού και τον γιαουρτοπαρασκευαστή!

Δείτε επίσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ