Ζήστε καλά! Συμβουλές για να είστε υγιείς, δημιουργικοί, ευτυχισμένοι και γαλήνιοι!

0
744

Πολλοί νιώθουν την ανάγκη επιβεβαίωσης από τους άλλους όταν όμως αυτό γίνει εμμονή σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας τότε χάνετε το νόημα της ζωής και του ανθρώπινου σκοπού.

Δεν θα γίνει κανείς ευτυχισμένος όταν βρει την δουλειά που ψάχνει, όταν πάρει το αυτοκίνητο που θέλει, όταν βρει την γυναίκα των “ονείρων” του και άλλες πολλές παρόμοιες επιθυμίες που καταλήγουν να γίνονται ατελείωτες και να “πνίγουν” τους ανθρώπους σε ένα υποτιθέμενο κυνήγι της “τέλειας” και ιδανικής ζωής.

Ο σύγχρονος κόσμος και τρόπος ζωής δεν γεμίζει τα εσωτερικά κενά τον ανθρώπων και πως να το κάνει άλλωστε όταν ζούμε στην εποχή της εικόνας, της επίδειξης και της λεζάντας; Πρέπει να ψάξουμε μέσα μας και να ανακαλύψουμε τον χαμένο εσωτερικό μας κόσμο ώστε να βρούμε το πραγματικό νόημα του κύκλου της ζωής 

Άγχος τέλος! Οι πρακτικές τεχνικές που θα σου δείξουν μια νέα καθημερινότητα!

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και φροντίστε τον οργανισμό σας!

1. Μην παίρνετε προσωπικά την αρνητική στάση των άλλων ανθρώπων

Όλοι έχουμε προβλήματα τα οποία παλεύουμε εσωτερικά και είναι καλό να θυμόμαστε ότι η αρνητική στάση των άλλων δεν έχει να κάνει απολύτως τίποτα με εμάς. Απλώς και το άλλο πρόσωπο προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα του. Δείτε το σαν ευκαιρία να μείνετε συγκεντρωμένοι στα δικά σας, να δείξετε συμπόνια και να εξελιχτείτε.

2. Να εκτιμάτε τον αγώνα που κάνετε

Σαν άνθρωποι αλλάζουμε, μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε όταν αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και προβλήματα. Αυτά μας διαμορφώνουν και μας κάνουν πιο ανθρώπινους. Αν όλα ήταν τέλεια, ίσως η ζωή γινόταν βαρετή.

3. Βγείτε στη φύση

Η φύση και ο άνθρωπος είχαν ανέκαθεν ιδιαίτερη σύνδεση. Εκεί νιώθουμε ήρεμοι, αναπνέουμε καθαρό αέρα και κινούμαστε μέσα στη φύση. Δεν υπάρχει συναίσθημα όμοιο με αυτό. Ανοίξτε την ψυχή σας και συνειδητοποιείστε ότι υπάρχει κάτι πολύ μεγαλύτερο εκεί έξω.

4. Βρείτε ένα είδος κίνησης που σας ταιριάζει και εφαρμόστε την τακτικά

Το σώμα μας δεν πρέπει να υποφέρει από την άσκηση, αλλά να αισθάνεται πιο δυνατό μέσω αυτής. Είμαστε προγραμματισμένοι να νιώθουμε συνδεδεμένοι με το σώμα μας (με ένα είδος αγάπης) μέσα από την κίνηση. Η κίνηση αποτελεί θεραπεία για την ψυχή, αν σας αρέσει αυτό που κάνετε.

5. Ανοίξτε την καρδιά σας και μοιραστείτε τα συναισθήματα σας 

Το να αφήσετε τους ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή σας να ξέρουν πώς αισθάνεστε είναι σημαντικό. Είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί μια ανθρώπινη σχέση να εμβαθύνει, να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί. Μπορεί να αισθάνεστε ευάλωτοι αρχικά αλλά η ειλικρίνεια θα ανοίξει την καρδιά σας με έναν διαφορετικό τρόπο που δεν έχετε ξανανιώσει. Ίσως ακούγεται κοινότοπο, αλλά η αλήθεια μας απελευθερώνει.

6. Δημιουργείστε όρια σε λογικά πλαίσια

Δεν γίνεται να είστε απόλυτα ανοιχτοί απέναντι στους άλλους όταν αισθάνεστε ότι σας υποτιμούν. Ακόμα κι αν νιώθετε άβολα στην αρχή, οι άνθρωποι που είναι γραφτό να μείνουν στη ζωή σας, θα καταλάβουν και θα μείνουν.

Συμβουλές για τον χρήσιμο άντρα: 5 tips για να διώξεις το στρες!

7. Κάντε καθημερινά πράγματα που σας αρέσουν

Υπάρχουν μικρές καθημερινές συνήθειες που αποτελούν βάλσαμο για την ψυχή μας. Είτε αυτό είναι μια βόλτα, είτε διαλογισμός, είτε κρατάτε ημερολόγιο, είτε να θέτετε τον στόχο της ημέρας, ή να κάνετε γιόγκα ή να διαβάζετε. Αυτά τα μικρά αλλά σημαντικά πράγματα μας βοηθούν να απολαμβάνουμε τη στιγμή, να αισθανόμαστε συγκεντρωμένοι και να αποκτήσουμε ευγενικές και συμπονετικές ψυχές, αλλά και πολύτιμο χρόνο αφιερωμένο στον εαυτό μας.

8. Προχωράτε μπροστά και ξεχάστε την αρνητική ενέργεια των άλλων

Συγχωρέστε τους άλλους και τον εαυτό σας ώστε να προχωρήσετε και να μην μείνετε κολλημένοι. Αν διατηρήσετε την οδυνηρή ενέργεια μέσα σας, θα σας καταστρέψει. Η συγχώρεση δεν σημαίνει ότι συμφωνείτε με κάτι, αλλά ότι είστε πρόθυμοι να αποδεχθείτε ό,τι τα γεγονότα, να μάθετε και να προχωρήσετε παρακάτω.

9. Ζήστε το παρόν

Εστιάστε στο πώς να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό ανεξαρτήτως με το πού βρίσκεστε ή με το τι καταπιάνεστε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να εξελιχτείτε.

10. Όταν αποτυγχάνετε, να κρατάτε τα θετικά σας στοιχεία

Όταν νιώθετε αποτυχημένοι είναι πολύ εύκολο να κακό χαρακτηρίσετε τον εαυτό σας. Αναγνωρίστε ότι πρόκειται απλώς για ένα συναίσθημα που θα φύγει. Θυμηθείτε όλα τα καλά πράγματα που έχετε καταφέρει να φέρετε εις πέρας, επειδή σίγουρα έχετε κάνει! Αντισταθείτε στην αρνητική ενέργεια και να θυμάστε ότι έχετε νιώσει έτσι και παλιότερα. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας για να αποκαταστήσετε την ισορροπία. Οι αγώνες είναι δοκιμασίες που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της ζωής για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ικανότητές σας με σκοπό να κατανοήσετε πόσο έχετε ωριμάσει. Τέλος, έχετε υπόψη σας ότι δεν θα σας δοθούν περισσότερες δοκιμασίες από όσες μπορείτε να αντέξετε.

11. Μην κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα

Με αυτόν τον τρόπο δεν είστε παραγωγικοί και ας νομίζετε κάτι τέτοιο. Αυτό που ουσιαστικά κάνετε, είναι να μετατοπίζετε ανά λεπτό την προσοχή σας, χωρίς να αφοσιώνεστε ουσιαστικά σε καμία από τις εργασίες, με αποτέλεσμα να σας πάρει πολύ περισσότερο χρόνο να τις κάνετε, απ’ όσο χρόνο θα σας έπαιρνε να τις ολοκληρώσετε τη μια μετά την άλλη. Ο χρόνος σας είναι πολύτιμος για να τον σπαταλάτε έτσι.

12. Κάντε γυμναστική

Γενικότερα, η φυσική άσκηση, είτε πρόκειται για αεροβική, είτε για ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να διατηρείτε σε εγρήγορση τον εγκέφαλο. Οι έρευνες, μάλιστα, έχουν δείξει πως τακτική γυμναστική ενισχύει τις γνωστικές λειτουργίες και ρίχνει τις πιθανότητες εμφάνισης γεροντικής άνοιας.

Μυστικά για να διώξεις το άγχος από την καθημερινότητά σου και να γίνεις πιο αποδοτικός!

13. Μην περιορίζεστε στον ύπνο

Όταν δεν κοιμάστε καλά το σώμα στερείται την αναγκαία ξεκούραση και μέσα από αυτό ταλαιπωρείται και το μυαλό σας. Δυσκολία στη συγκέντρωση είναι σύνηθες αποτέλεσμα της κούρασης και της έλλειψης ύπνου, γι’ αυτό μην υποτιμάτε σε καμία περίπτωση την ανάγκη του οργανισμού για 8ωρο βραδινό ύπνο.

14. Λαμβάνετε Ω-3 λιπαρά οξέα

Τα λιπαρά που βρίσκονται στα ψάρια και στους ξηρούς καρπούς ενισχύουν την καλή λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων, κάτι που βοηθά στην καλύτερη απόδοση, συνολικά του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα τα Ω-3 λιπαρά, βελτιώνουν τη λειτουργία της καρδιάς, που εν συνεχεία επηρεάζει τις εγκεφαλικές λειτουργίες.

15. Λαμβάνετε τις απαραίτητες για τον οργανισμό βιταμίνες

Χαμηλά ποσοστά στις Β βιταμίνες, στη βιταμίνη D και το φολικό οξύ, βλάπτουν βραχυπρόθεσμα τη λειτουργία του εγκεφάλου. Μια δίαιτα που περιλαμβάνει, φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών, παρέχει στον οργανισμό τα περισσότερα από τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται. Αν δεν είστε ικανοποιημένοι από τις διατροφικές σας συνήθειες ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού…

Οι ψυχολόγοι απαντούν: Έτσι θα απαλλαγείς από τις αρνητικές σκέψεις!