Τα 3 καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις φέτος για να διατηρήσεις τη διατροφή σου και τα κιλά σου!

0
568

Και καμία από τις παρακάτω συμβουλές δεν περιέχει την έκφραση “εξοντωτική δίαιτα”!

Δεν είναι τυχαίο ότι στους πρώτιστους στόχους που βάζει ο καθένας από εμάς για τη νέα χρονιά είναι να ξεκινήσει γυμναστήριο, να χάσει κιλά ή να βελτιώσει τη διατροφή του. Και αυτό δεν είναι καθόλου παράλογο, αφού η ανάγκη των αντρών για μια ωραία αθλητική εικόνα είναι ένα πράγμα για το οποίο πασχίζουν πολύ όχι μόνο να αποκτήσουν αλλά και να διατηρήσουν. Εμείς λοιπόν, σου έχουμε τις καλύτερες λύσεις για να μείνεις πιστός στο πρόγραμμα το οποίο έχεις μπει και να μην αποκλίνεις από τη διατροφή που έχεις επιλέξει για επίπεδη κοιλιά και σώμα χωρίς λίπος.

13 τροφές για να πέσει η μπάκα και να φανούν κοιλιακοί!

1. Κοιμήσου περισσότερο

Δεν νομίζουμε να σου λέμε κάτι καινούργιο. Το να μην έχεις την κατάλληλη ποιότητα, αλλά και ποσότητα στον ύπνο σου, τότε είναι πολύ εύκολο να σταματήσεις τη σωστή προπόνηση ή διατροφή, λόγω της σωματικής κούρασης και εξάντλησης που θα αισθάνεσαι. Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Clinical Nutrition, έδειξε ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο από 5μιση ώρες την ημέρα έχουν την τάση να καταναλώνουν πολύ περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και μάλιστα η πρόσληψη τροφών εκείνων επικεντρώνονταν συνήθως σε κατανάλωση περισσότερων υδατανθράκων και λιγότερων πρωτεϊνών.

2. Επικεντρώσου στην συμπεριφορά σου και την προσπάθειά σου και όχι το αποτέλεσμα

Θέσε ένα στόχο και επικεντρώσου όχι σε αυτόν καθ΄ εαυτόν, αλλά στο πώς θα τον πετύχεις. Για παράδειγμα αν βάλεις στοίχημα να χάσεις κάποια παραπανίσια κιλά κάνε focus στους τρόπους που θα το καταφέρεις αυτό. Οργάνωσε, ας πούμε, μια καλή διατροφή και ένα αποδοτικό πρόγραμμα γυμναστικής. Και μόλις το κάνεις αυτό επικεντρώσου και πάλι σε επιμέρους πράγματα. Για παράδειγμα σκέψου αυτή η καλή διατροφή που αποφάσισες να κάνεις από τι πρέπει να αποτελείτε ή η άσκηση που θα επιδοθείς τι ακριβώς πρέπει να είναι και που να στοχεύει. Άλλαζε εν ολίγοις τις βλαβερές συνήεθειές σου λίγο – λίγο και ταδιακά μέχρι να αποκτήσεις νέες πιο υγιεινές συνήθειες διατροφής και άσκησης.

3. Σταμάτα να κατακρίνεις τον εαυτό σου για το φαγητό που τρως

Σταμάτα να νιώθεις ενοχές. Το φαγητό πρέπει να είναι διασκεδαστικό. Να σε κάνει να έρχεσαι πιο κοντά με τους άλλους, να θρέφει το σώμα και το πνεύμα σου. Το να νιώθεις τύψεις για κάτι που έφαγες ή για έναν πειρασμό που ενέδωσες είναι κάτι που σε γεμίζει άγχος και φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλεις.

Έτσι όπως κατάλαβες τα τρια πράγματα που θα σε βοηθήσουν με τη σχέση σου με το φαγητό δεν έχουν μέσα καμία πρόταση για φαγητό, αλλά αντίθετα αποτελούν τρόπους ζωής που αν τους αλλάξεις και τους διαμορφώσεις ανάλογα, όχι μόνο θα μένεις πιο εύκολα πιστός στη διατροφή και την άσκησή σου, αλλά θα αποκτήσεις και θα διατηρήσεις το σώμα που θέλεις!

Το μυστικό του καφέ για τους άντρες αποκαλύφθηκε! Γιατί πρέπει να πίνεις τελικά;