Ο μέσος όρος διάρκειας του σεξ δεν είναι αυτός που φαντάζεστε!

0
703

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη το 2008, “Οι αντιλήψεις των Καναδών και Αμερικανών σεξολόγων για τις φυσιολογικές και τις μη φυσιολογικές εκσπερματώσεις: Πόση ώρα πρέπει να διαρκεί η διείσδυση;” η συνουσία (coitus) θεωρείται “επαρκής” όταν διαρκεί από 3-7 λεπτά, χωρίς να θεωρείται πανάκεια.

 

Για τους πιο φιλόδοξους, 7 έως 13 λεπτά θεωρείται “επιθυμητός” χρόνος για σεξουαλική επαφή. Αυτά τα δεδομένα, από όλους τους ανθρώπους που βλέπουν θεραπευτές για σεξουαλικά προβλήματα, αντιστοιχούν στενά σε προηγούμενες μελέτες, οι οποίες έθεσαν τον μέσο όρο σε 5-6 λεπτά.

 

Στατιστικά μιλώντας, μια μελέτη του 2005 διαπίστωσε ότι το σεξ διαρκεί 5,4 λεπτά κατά μέσο όρο, αν και τα δεδομένα δεν λαμβάνουν υπόψη τα προκαταρκτικά τον γυναικείο οργασμό ή τα μη ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Ιστορικά, η έρευνα του Alfred Kinsey του 1948 διαπίστωσε ότι το 75% των Αμερικανών ανδρών εκσπερματώνει μέσα στα πρώτα δύο λεπτά του σεξ. Έχουμε σημειώσει πρόοδο από τότε ευτυχώς!

 

“Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν σεξουαλική επαφή per se η οποία να διαρκεί περισσότερο από 12 λεπτά”, δηλώνει ο σεξουαλικός θεραπευτής Barry W. McCarthy. Ουσιαστικά, η αναστολή/αυτοσυγκράτηση της εκσπερμάτωσης έχει πολύ μικρή σχέση με τον πραγματικό χρόνο σε σχέση με την αδυναμία εκσπερμάτωσης όταν εσείς το επιθυμείτε. Η πρόωρη εκσπερμάτωση, η οποία ονομάζεται επίσης «ταχεία εκσπερμάτωση» (rapid ejaculation), αναφέρεται στη σεξουαλική επαφή που διαρκεί λιγότερο από ένα με δύο λεπτά.

 

Ο McCarthy ισχυρίζεται ότι μπορείτε να επιβραδύνετε τα πράγματα κάτω από την τελειοποίηση της τεχνικής σας μέσα από αυτό που ονομάζεται “nonintercourse sex” (σεξ χωρίς διείσδυση). Μπορεί επίσης να θέλετε να δοκιμάσετε να (εν)αλλάξετε ρόλους, ταχύτητα και στρατηγική και, στη συνέχεια, να πετύχετε το φυσιολογικά ελάχιστο και προτεινόμενο “σκορ” των 18λεπτων που πάνω κάτω σε σεξουαλικά υγιή άτομα είναι συνηθισμένο κι απόλυτα εφικτό.