Μυστικά για να διώξεις το άγχος από την καθημερινότητά σου και να γίνεις πιο αποδοτικός!

0
653

Οι γρήγοροι ρυθμοί, η κρίση ακόμα και η τρομοκρατία που είναι μέχρι στιγμής μακριά από εμάς σου προκαλούν επί καθημερινή βάση άγχος και στρες. Ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα όπως το να τελειώσετε ένα project, πριν από ένα σημαντικό ραντεβού, επαγγελματικό ή προσωπικό, ακόμα και πριν από ένα ραντεβού με γιατρό όλα αυτά σας αγχώνουν. Για αυτό και σας έχουμε μερικές συμβουλές για να διώξετε το άγχος από πάνω σας και να έρθετε σε φάση «ζεν» προκειμένου να αντιμετωπίσετε την όποια κατάσταση..

Οι ψυχολόγοι απαντούν: Έτσι θα απαλλαγείς από τις αρνητικές σκέψεις!

Ξεκινάμε με την πεπατημένη.. μέτρα αντίστροφα αργά..

Μπορεί το κόλπο να είναι παλιό, αλλά είναι δοκιμασμένο. Ξεκίνα να μετράς αντίστροφα από ένα μεγάλο νούμερο και το μυαλό σου θα ξεχαστεί.. Μέχρι να φτάσεις στο 0… θα έχεις αποβάλει το άγχος σου δια μαγείας!

Βάλε ένα κρύο παγάκι στους καρπούς σου ή στα αφτιά σου..

Και αυτό δοκιμασμένο. Τρίψε λίγο ένα παγάκι πάνω στους καρπούς σου ή πίσω από τα αυτιά σου. Ο λόγος; Επιστημονικός. Στα σημεία αυτά βρίσκονται δεκάδες φλέβες, οι οποίες μόλις παγώνουν, χαλαρώνουν όλο σου το σώμα. Εναλλακτικά, αν δεν έχεις παγάκι, βάλε λίγο κρύο νερό.

Μύρισε κάποιο κιτροειδές..

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν είμαστε αγχωμένοι, η μυρωδιά του πορτοκαλιού ή του λεμονιού βοηθά σε τέτοιο βαθμό που  το δυσάρεστο συναίσθημα εξαφανίζεται σχεδόν άμεσα!

Πως μπορεί ο καιρός να επηρεάσει τη ψυχολογία σου;