Skip to main content

Η κακή διατροφή είναι ένας παράγοντας σε έναν στους πέντε θανάτους, αποκαλύπτει η παγκόσμια μελέτη ασθενειών. Μελέτη που συλλέγει στοιχεία από κάθε χώρα βρίσκει ανθρώπους που ζουν περισσότερο, αλλά εκατομμύρια τρώνε λάθος τρόφιμα για την υγεία τους, π.χ. μια στοίβα από μπιφτέκια και αλμυρά τσιπς. Η κατανάλωση τροφίμων υψηλών σε αλάτι αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Εκατομμύρια άνθρωποι τρώνε λάθος είδη τροφίμων. Μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτων, ξηρών καρπών και σπόρων και ιχθυελαίων και σε υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.Η μελέτη συγκεντρώνει στοιχεία από όλες τις χώρες του κόσμου και πραγματοποιεί ενημερωμένες εκτιμήσεις όπου υπάρχουν κενά. Η εργοστασιακή γεωργία στην Ασία δημιουργεί παγκόσμιους κινδύνους για την υγεία. Η Ιαπωνία έχει το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής σε 84 χρόνια και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχει το χαμηλότερο μόλις πάνω από 50.

 

Πως θα φορέσεις ένα καπέλο για να μη σε φορέσει

 

Η δίαιτα είναι ο δεύτερος υψηλότερος παράγοντας κινδύνου για πρόωρο θάνατο μετά το κάπνισμα. Άλλοι υψηλοί κίνδυνοι είναι η υψηλή γλυκόζη στο αίμα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλό δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) που αποτελεί μέτρο παχυσαρκίας και υψηλή συνολική χοληστερόλη. Αυτό είναι ένα από τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα στον κόσμο. Το πρόβλημα συχνά θεωρείται ως η εξάπλωση των δυτικών διαιτολογίων, που αναλαμβάνουν τα παραδοσιακά τρόφιμα στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Αποκτήστε καρπούς. Έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά μόνο οι πολύ πλούσιοι άνθρωποι τρώνε πολλά φρούτα, με μερικές εξαιρέσεις. Επίσης τα ποτά ζάχαρης είναι επιβλαβή για την υγεία.

 

 

 

Οι μελέτες δείχνουν πόσο γρήγορα μεταδίδεται η διατροφή και η παχυσαρκία σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πόσο γρήγορα η εστίαση μετατοπίζεται προς μη μεταδοτικές ασθένειες (όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια) και οι ασθένειες που σχετίζονται με την ανάπτυξη, ιδίως σε σχέση με την κακή διατροφή. Οι αριθμοί είναι αρκετά συγκλονιστικοί.

 

 

 

Το Ηνωμένο Βασίλειο παρακολουθεί την παχυσαρκία κατά την παιδική ηλικία μέσω του προγράμματος μέτρησης των σχολείων και έχει επιδείξει μέτρα για να το αντιμετωπίσει, όμως καμία χώρα στον κόσμο δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα και είναι μια ανησυχία που πραγματικά πρέπει να σκεφτούμε να αντιμετωπίσουμε παγκοσμίως.Σήμερα, το 72% των θανάτων προέρχονται από μη μεταδοτικές ασθένειες για τις οποίες η παχυσαρκία και η διατροφή συγκαταλέγονται μεταξύ των παραγόντων κινδύνου, με την ισχαιμική καρδιοπάθεια ως την κύρια αιτία παγκοσμίως για πρόωρους θανάτους. Ο καρκίνος του πνεύμονα, το εγκεφαλικό επεισόδιο, η πνευμονοπάθεια (χρόνια αποφρακτική πνευμονική διαταραχή) και η νόσος του Αλτσχάιμερ είναι οι άλλες κύριες αιτίες.

 

 

 

Η ιστορία επιτυχίας είναι παιδιά κάτω των πέντε ετών. Το 2016, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, λιγότερα από 5 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών πέθαναν σε ένα χρόνο – μια σημαντική πτώση σε σύγκριση με το 1990, όταν πέθαναν 11 εκατομμύρια. Η αύξηση της εκπαίδευσης για τις γυναίκες, η μείωση της φτώχειας, η μείωση του αριθμού των παιδιών, οι εμβολιασμοί, τα αντικλεπτικά αντικείμενα και η βελτίωση της υγιεινής συγκαταλέγονται στις μεταβολές στις χώρες χαμηλού εισοδήματος που έχουν μειώσει το ποσοστό θνησιμότητας χάρη στην αναπτυξιακή βοήθεια.  

 

Οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, αλλά δαπανούν περισσότερα χρόνιασε κακή υγεία. Η παχυσαρκία είναι ένας από τους κυριότερους λόγους. Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με ψυχική υγεία και διαταραχές κατάχρησης ουσιών. Η κατάθλιψη χαρακτηρίζεται από τις 10 πρώτες αιτίες κακής υγείας σε όλες τις τέσσερις χώρες.

 

Οι άντρες που πάσχουν από τριχόπτωση μπορούν να σωθούν από τον καρκίνο του προστάτη