Με το να «παίρνεις έναν υπνάκο» αποκτάς προβλήματα υγείας!

0
663

Και σε ποιον δεν αρέσει να παίρνει έναν ελαφρύ υπνάκο μέσα στη μέρα του είτε τα σαββατοκύριακα, είτε μετά τη δουλειά, είτε μέσα σε τρένο, λεωφορείο, αεροπλάνο κλπ, οπουδήποτε και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ένας υπνάκος αποτελεί μια μικρή απόλαυση ζωής! Γι΄ αυτό και δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα μιας καινούργιας έρευνας σχετικά με τις συνήθειες του ύπνου!

 

Ο αριθμός τον γυναικών που έχεις πάει και ο κίνδυνος του καρκίνου του προστάτη!

 

Προφανώς σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από του Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας, το να παίρνεις έναν ελαφρύ υπνάκο μέσα στη μέρα μπορεί να είναι μια βλαβερή συνήθεια για την υγεία σου.

Ο ερευνητής Dr. Tomohide εντόπισε 300.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο και διαπίστωσε πως εκείνοι που συνηθίζουν να κοιμούνται μέσα στη μέρα τους για παραπάνω από 40 λεπτά αυξάνουν τις πιθανότητες να αποκτήσουν προβλήματα με τον μεταβολισμό τους, αυξάνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης, την πίεση του αίματος και τείνουν να έχουν περισσότερο κοιλιακό λίπος από τους υπόλοιπους.

Με το να παίρνεις έναν υπνάκο για 90 λεπτά και πάνω αυξάνονται επίσης οι πιθανότητες να αποκτήσεις και διαβήτη τύπου 2 κατά 50%.

Αλλά πριν τρομοκρατηθούμε με τα τραγικά αποτελέσματα της έρευνας πρέπει να σημειώσουμε πως όλα αυτά ισχύουν μόνο αν παίρνεις τον υπνάκο σου για περισσότερη ώρα από όσο πρέπει. Δεν υπάρχουν αποδείξεις που να δείχνουν πως με το να κοιμηθείς περίπου 20 λεπτά μπορεί να σου κάνει κάποιο κακό στην υγεία σου… πάλι καλά να λέμε!

Βασικά αν είσαι λάτρης αυτής της συνήθειας και παίρνεις τον υπνάκο σου για πάνω από μια ώρα, φρόντισε να βάλεις ένα ξυπνητήρι για να βεβαιωθείς πως δεν βάζεις την υγεία σου σε κίνδυνο ενώ εσύ κοιμάσαι άνετος και χαλαρός. Και βεβαιώσου πως κάνεις καθημερινά έναν σωστό 8άωρο βραδινό ύπνο!

 

5 Επιστημονικοί λόγοι που πρέπει να κάνεις σεξ κάθε μέρα!