Καρκίνος του προστάτη: Τρόποι για να προστατέψετε την υγεία σας!

0
706

Μάθε πώς θα προστατεύσεις τον εαυτό σου από μία από τις συνηθέστερες μορφές καρκίνου που πλήττει τον αντρικό πληθυσμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την υγεία σου!

Και το σημαντικότερο κλειδί για την υγεία όχι μόνο του αναπαραγωγικού μηχανισμού του άντρας και του προστάτη, αλλά και ολόκληρου του οργανισμού είναι η καλή φυσική κατάσταση και η συχνή άσκηση. Οι επιστήμονες συστήνουν ανεπιφύλαχτα να εντάξετε στην καθημερινότητά σας την γυμναστική διαλέγοντας οποιαδήποτε μορφή της, με μια μικρή ωστόσο επισήμανση για την ποδηλασία.

Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνουν ότι η διατήρηση του σωματικού βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα, σε σχέση πάντα με την ηλικία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός, μπορεί να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα του κατώτερου ουροποιητικού που συνδέονται με τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στον αδένα. Η φυσική άσκηση, η οποία περιλαμβάνει έναν συνδυασμό από ασκήσεις με σταθερά βάρη και αερόβια εκγύμναση, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του ιδανικού σωματικού βάρους και να συμβάλλει στην γενικότερη καλή υγεία του σώματος των ανδρών.

Φάκελος υγεία! Πέντε τρόποι για να προστατέψεις τη… στύση σου!

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε πως οι άνδρες που έβρισκαν χρόνο για 5 ή και περισσότερες ώρες άσκησης ανά εβδομάδα ήταν 30%-50% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν υπερπλασία του προστάτη σε σύγκριση με αυτούς που ασκούνταν λιγότερο από 2 ώρες ανά εβδομάδα.

Ο συνδυασμός μάλιστα της φυσικής άσκησης με μια ισορροπημένη διατροφή αυξάνει τις πιθανότητες ο άντρας να έχει για γενικη καλή κατάσταση υγείας στο σύνολο αλλά και στον προστάτη ειδικότερα.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, εκτός από τις παραδοσιακές μορφές άσκησης, οι ειδικοί προτείνουν ολοένα και περισσότερο και τις ασκήσεις Kegel, οι οποίες αν και είναι διαδεδομένο ότι απευθύνονται μόνο σε γυναίκες, ωστόσο μάλλον κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές. Φαίνεται, ότι η σύσφιγξη της περιοχής του περινέου για 5 δευτερόλεπτα, σαν μια προσπάθεια να διακοπή η ούρηση, εάν γίνεται 10-20 φορές την ημέρα, μπορεί να βοηθήσει και τους άνδρες.

9 Σημάδια που δείχνουν πως είσαι πολύ σκληρός με τον εαυτό σου!

Πηγή: Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας