Home Fitness Υγεία Γυρίστε το χρόνο πίσω με...τα χέρια σας!

Γυρίστε το χρόνο πίσω με…τα χέρια σας!

Οι άνδρες και οι γυναίκες πλέον προτιμούν τις ενέσεις στο χέρι σε μια προσπάθεια να γυρίσουν πίσω το χρόνο και να αντιστρέψουν τα προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης!

 

Για πολλούς, τα χέρια μπορούν να είναι ένα σημάδι της ηλικίας – δεδομένου ότι είναι συχνά το πρώτο μέρος του σώματος που δείχνει τις προεξέχουσες φλέβες και τους τένοντες, την έλλειψη ελαστικότητας του δέρματος και τις ηλιακές κηλίδες.

 

Τώρα, απαντώντας σε έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που θα κάνουν ό, τι μπορούν για να παραμείνουν νεαροί, ένα ενέσιμο χέρι έχει εγκριθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) – το πρώτο του είδους της για τη θεραπεία της γήρανσης εμφάνισης στα χέρια.

 

“Το Restylane Lyft είναι το πρώτο και μόνο ενέσιμο τζελ με υαλουρονικό οξύ (HA) που εγκρίθηκε από την FDA για την αποκατάσταση της πληρότητας στο πίσω μέρος των χεριών, παρέχοντας πιο νεανικό δέρμα”, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

 

“Είναι επίσης το πρώτο HA που παράγει ποτέ το δέρμα για να λάβει έγκριση από την FDA για μια περιοχή διαφορετική από το πρόσωπο”.

 

Η έγκριση από το FDA σημαίνει επανεξέταση πολλών παραγόντων, αλλά το πιο σημαντικό αυτό σημαίνει ότι η FDA αποφάσισε ότι τα οφέλη από το φάρμακο αντισταθμίζουν τους πιθανούς κινδύνους για τη χρήση του φαρμάκου.

 

left-hand-1.jpg

Σύμφωνα με τη δρ Ellen Marmur, πιστοποιημένο δερματολόγο στην πόλη της Νέας Υόρκης και ερευνητής κλινικής δοκιμής για τη χρήση του Restylane Lyft στα χέρια, η ώθηση για έγκριση του Restylane Lyft ήταν το αποτέλεσμα πολλών αιτημάτων από ασθενείς – – τα πρόσωπα που βλέπουν δεν ταιριάζουν με τα χέρια τους. Η δρ Marmur, ο οποίος προσφέρει τη θεραπεία στους ασθενείς, δήλωσε στο The Independent: “Το πιο εμφανές σημάδι της ηλικίας είναι υποκειμενικό, αλλά μερικοί άνθρωποι λένε ότι μισούν τα χέρια τους επειδή τους θυμίζουν την ταχεία γήρανση τους. “Παρατηρούν τις προεξέχουσες φλέβες, τένοντες και καφέ κηλίδες.”

 

Για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τη διαδικασία, η οποία χρησιμοποιεί το ίδιο ενέσιμο τζελ που έχει κυκλοφορήσει στην αγορά για πάνω από 10 χρόνια ως θεραπεία για τις ρυτίδες του προσώπου, η δρ Marmur έχει πρώτα τους ασθενείς να έρθουν για συζήτηση. Στη συνέχεια αξιολογεί πόσα σύριγγα του προϊόντος χρειάζονται ανά χέρι, αρκεί οι ασθενείς να μην έχουν ιατρικές αντιφάσεις όπως ο λύκος ή η σοβαρή αρθρίτιδα, οι οποίες θα μπορούσαν να αντιδράσουν άσχημα με το ενέσιμο. Ακολουθώντας τη διαδικασία, ο χρόνος επούλωσης δεν υπάρχει, σύμφωνα με τη δρ Marmur, που δήλωσε: “Οι ενέσεις χεριών είναι πολύ καλά ανεκτές με προφίλ χαμηλού κινδύνου. Οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι η προσωρινή διόγκωση και οι μώλωπες.

 

Όσον αφορά την αυξανόμενη δημοτικότητα της διαδικασίας, η Marmur αναφέρει ότι η αύξηση των αιτήσεων για θεραπείες που “αντιστρέφουν το χρόνο”, πηγάζει από την ευκολία και τη διαθεσιμότητα της απόκτησης των ενέσιμων. “Το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί καθώς το εμπόδιο στην είσοδο έχει μειωθεί, με περισσότερη ενημέρωση για την ασφάλεια, ενώ τρόποι πλήρωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν μη επεμβατικά από πιστοποιημένους δερματικούς δερματολόγους και άλλους πυρήνες MD”.

 

Πολλά άτομα που αρχίζουν να παρατηρούν τα σημάδια της γήρανσης στα χέρια επιλέγουν να ακολουθήσουν αυτή τη διαδικασία ώστε να γυρίσουν πίσω το ρολόι. Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα ελκυστική φυσικά και σε άτομα που έχουν ήδη πραγματοποιήσει αισθητικές επεμβάσεις για την περιοχή της κεφαλής και του τραχήλου και ανησυχούν ότι τα χέρια τους “δίνουν την ηλικία τους”.

 

Ωστόσο, οι δυνητικοί ασθενείς πρέπει να θυμούνται να αναζητούν μόνο έναν δερματολόγο πιστοποιημένο από το διοικητικό συμβούλιο, δεδομένου ότι οποιαδήποτε διαδικασία καλλυντικών μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνη εάν δεν γίνεται από έναν επαγγελματία.

 

“Οποιαδήποτε καλλυντική διαδικασία ενέχει πιθανούς κινδύνους. Σε μη εκπαιδευμένα χέρια, τα πληρωτικά υαλουρονικού οξέος μπορούν να εγχυθούν μέσα στα αιμοφόρα αγγεία, αντί μόνο στον μαλακό ιστό κάτω από το δέρμα. Η έγχυση στα αιμοφόρα αγγεία μπορεί να προκαλέσει μόνιμο αποχρωματισμό, ουλές, μούδιασμα και μειωμένο εύρος κίνησης. Στο πρόσωπο, η έγχυση υαλουρονικού οξέος σε ένα αγγείο μπορεί να προκαλέσει τύφλωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί ένας ειδικευμένος, πιστοποιημένος για ιατρός γιατρός για θεραπεία “, δήλωσε η δρ Lauren Eckert Ploch, δερματολόγος πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας,

 

 Όσο για τη χρήση του υαλουρονικού οξέος ως ενέσιμη, είναι απολύτως ασφαλές, σύμφωνα με τη δρ Meghan Feely, δερματολόγος που έχει πιστοποιηθεί από το διοικητικό συμβούλιο στο Νιου Τζέρσεϊ και τη Νέα Υόρκη.

 

“Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που απαντάται φυσικά στο δέρμα μας και προσελκύει νερό στους ιστούς και προσθέτει τον όγκο ώστε να “γεμίζει” το δέρμα και να καλύπτει τα προεξέχοντα αιμοφόρα αγγεία και τους τένοντες”.

 

Ας γυρίσουμε λοιπόν το χρόνο πίσω με τα χέρια μας!

 

Δείτε επίσης