Skip to main content

Ώρα να μιλήσουμε για ένα θέμα ταμπού για τους άντρες. Κακά τα ψέματα ότι μέγεθος και να έχει πάντα στο μυαλό σου θα υπάρχει το ερώτημα “πώς θα ήταν να είχα μεγαλύτερο”. Και επειδή σε “καίει” σου παρουσιάζουμε όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεσαι για την επιμήκυνση και γενικά την φαλλοπλαστική!

Η επιθυμία για ένα μεγαλύτερο πέος δεν είναι κάτι νέο. Όλοι οι άντρες, ειδικά όσοι αντιμετωπίζουν ή νομιζουν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό παρά το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες ανδρών σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει την εν λόγω θεραπεία με επιτυχία. Η αισθητική χειρουργική των ανδρικών γεννητικών οργάνων δεν έχει ακόμα κερδίσει την καθολική κοινωνική αποδοχή, παρά την ικανότητα της να επιδρά θετικά στις προσωπικότητες και τις σεξουαλικές ευαισθησίες των ασθενών.

Κάταγμα πέους: Πώς συμβαίνει και τι πρέπει να κάνετε

Λαμβάνοντας σαν δεδομένο, ότι επιτυχής και ασφαλής μεγέθυνση και αύξηση του πέους γίνεται ΜΟΝΟ χειρουργικά και όχι μέσω διαφόρων άλλων τεχνικών που προτείνονται στο διαδίκτυο, πάμε να δούμε τα βασικότερα που πρέπει να ξέρει κάθε άντρας!

Πότε πραγματικά κάποιος χρειάζεται;

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι μοναδικό κριτήριο για να προχωρήσεις σε μια τέτοια απόφαση είναι αν το θέλεις εσύ πραγματικά. Η επιρροή από την σύντροφο, τους φίλους ή όσα βλέπεις στα media σίγουρα δεν είναι ο σωστός τρόπος να πάρεις μία απόφαση σαν και αυτή. Ακόμα όμως και να το έχεις αποφασίσει συνειδητά δεν σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις την επέμβαση έτσι και αλλιώς. Αν οι ειδικοί χειρούργοι ανδρολόγοι κρίνουν ότι το μέγεθος, το σχήμα και γενικά η ανατομία σου είναι καλή, μπορεί και (σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει) να αρνηθούν να στην κάνουν. Εάν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε ένα χειρουργείο μεγέθυνσης πέους πρέπει να γνωρίζετε ότι η επέμβαση μπορεί να δώσει το συχνότερο ένα έξτρα μήκος 3 πόντων και σε μικρότερη συχνότητα 5, 6 ή 7 πόντους ανάλογα με την περίπτωση σας.

Η κυρίως επέμβαση

Στις μέρες μας η χειρουργική επέμβαση για την μετατροπή του μεγέθους του πέους, η φαλλοπλαστική, είναι μια σχετικά εύκολη και ασφαλής επέμβαση με μικρή ταλαιπωρία για τον ασθενή και γρήγορη και ανώδυνη αποθεραπεία. Επεμβατικά οι χειρούργει μπορούν να ασχοληθούν στην ουσία με δύο πράγματα: Την επιμήκυνση και την πάχυνση του πέους.

Επιμήκυνση:

Το πέος αποτελείται από ένα εξωτερικό τμήμα, καθώς και από ένα εσωτερικό. Η μεταξύ τους αναλογία είναι περίπου 50/50.

Η διαδικασία της μεγέθυνσης ξεκινά με μια μικρή τομή τριών εκατοστών στο τριχωτό της ηβικής περιοχής, μέσω της οποίας αναδομούνται οι πρόσθιοι εσωτερικοί σύνδεσμοι του πέους. Οι οπίσθιοι σύνδεσμοι παραμένουν άθικτοι, διατηρώντας έτσι τη σταθερότητα κατά μήκος του πέους. Εισάγοντας ιστό από τον ίδιο τον ασθενή πλαγίως, δημιουργούμε ένα νέο σταθεροποιητικό σημείο για το προεξάρχον τμήμα στο σημείο ακριβώς της μεγέθυνσης, με τη βοήθεια τεχνικών συρραφής και κατάλληλων υλικών.

Στη συνέχεια πραγματοποιείται ο ευθειασμός του πέους, τεχνική που εν τέλει παράγει δύο επιπλέον μήκη, το ένα από τον ευθειασμό της κάμψης και το άλλο από τον ευθειασμό της κλίσης, τα οποία σε συνδυασμό δίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό που στην πραγματικότητα γίνεται είναι η τροποποίηση της αναλογίας ανάμεσα στο ορατό και το αόρατο τμήμα του πέους.

Πάχυνση:

Η διαδικασία της αύξησης της περιφέρειας του πέους χρησιμοποιεί το λίπος του ίδιου του ασθενή για την ανάπτυξη αυτόλογου ιστού. Η τεχνική περιλαμβάνει την απορρόφηση ζωντανού, λιπώδους ιστού από το εσωτερικό τμήμα του μηρού. Η αύξηση της περιφέρειας του πέους εφαρμόζεται συνήθως σε συνδυασμό με επεμβάσεις επιμήκυνσης του.

Μετά το χειρουργείο

Η επέμβαση πραγματοποιείται σε Εξειδικευμένα Κέντρα, διαρκεί περίπου μια ώρα, γίνεται με γενική αναισθησία, δεν απαιτεί νοσηλεία αλλά ούτε και ιδιαίτερη μετεγχειρητική παρακολούθηση. Ένα μήνα μετά ο άνδρας μπορεί να έχει σεξουαλική επαφή, αφού η στυτική ικανότητα και λειτουργία δεν επηρεάζεται καθόλου.

Σεξουαλική ζωή άντρα: Τι αλλάζει στο πέος καθώς περνούν τα χρόνια;

Πληροφορίες από: Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών