Home Fitness Υγεία Είσαι down; 8 πράγματα που σου χαλάνε τη διάθεση χωρίς να το...

Είσαι down; 8 πράγματα που σου χαλάνε τη διάθεση χωρίς να το καταλαβαίνεις

Αν περνάς δύσκολη περίοδο και νιώθεις να μην έχεις καλή διάθεση και να αγχώνεσαι πολύ εύκολα, ηρέμησε! Αρχικά πρέπει να ξέρεις ότι οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν παρόμοιες φάσεις, αλλά και ότι υπάρχουν πράγματα που εν αγνοία σου σου στραγγίζουν την καλή διάθεση και την ηρεμία!

1. Έχεις πολλά πράγματα

Ναι, τα ρούχα και τα αντικείμενα που βρίσκονται στη ντουλάπα και γύρω σου εννοούμε.  Η συσσώρευση υλικών αγαθών μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι πλήρης την στιγμή που τα αποκτάς, αλλά πριν το καταλάβεις, έχεις ένα σωρό πράγματα που καταλήγουν απλώς να σου καταλαμβάνουν ζωτικό χώρο με αποτέλεσμα να νιώθεις ότι σε πνίγουν.

Κάνε ένα ξεκαθάρισμα και κράτησε αυτά που έχεις πραγματικά ανάγκη και εκπαίδευσε τον εαυτό σου να είναι πιο εγκρατής. Ναι, όσο κι αν νιώθεις το έχεις ανάγκη άλλο ένα ζευγάρι γυαλιά/ notebook/ μαξιλάρι/ τζιν, δεν σου είναι απαραίτητο.

2. Ανησυχείς πολύ

Δεν είναι πάντα εύκολο να χαλαρώνεις ή να κρύβεις τις καθημερινές σου ανησυχίες κάτω από το χαλί, αλλά μπορείς να γίνεις πιο επιλεκτική σε αυτά που θα αφήνεις να σε προβληματίζουν. Μην αγχώνεσαι γι’ αυτά που δεν μπορείς να ελέγξεις και εστίασε σε αυτά που μπορείς να αλλάξεις. Να μία συμβουλή που πάντα βγαίνει σε καλό.

3. Περνάς χρόνο με ανθρώπους που, στην πραγματικότητα, δεν θέλεις πια στη ζωή σου

Είτε για να μην τους στεναχωρήσεις, είτε για να είσαι συμπαθής. Φυσικά, είναι και αυτό σημαντικό, αλλά πόσες ακόμα ώρες ή ημέρες θα χαραμίσεις έχοντας τους όλους ευχαριστημένους, εκτός από τον εαυτό σου;

Ευφυία: Τα 8 κοινά χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι είσαι πιο έξυπνος από τους άλλους άντρες!

4. Περνάς άπειρες ώρες χαζεύοντας τις φωτογραφίες των άλλων στα social media

Αντί να ξεροσταλιάζεις κοιτώντας πόσο ωραίες φαίνονται οι ζωές των άλλων, χρησιμοποίησε την ενέργειά σου για να κάνεις τη δική σου ζωή, όχι μόνο να φαίνεται, αλλά να είναι υπέροχη. 

5. Δεν παίρνεις ρίσκα

Γιατί φοβάσαι ότι σε περίπτωση αποτυχίας θα αναστατωθεί η ζωή σου σε ανεξέλεγκτο βαθμό.

Μερικές φορές μένουμε σε μία κατάσταση, όχι επειδή μας αρέσει, αλλά επειδή μας δημιουργεί μία αίσθηση ασφάλειας. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να κρατάς την καθημερινότητα σου τακτοποιημένη. Και ταυτόχρονα χλιαρή.

6. Βάζεις τη δουλειά σου πάνω από τους αγαπημένους σου ανθρώπους

Το να έχεις δουλειά σήμερα δεν είναι απαραίτητα εύκολο. Τα εξαντλητικά ωράρια και οι συνθήκες εργασίας δεν σου αφήνουν πάντα χρόνο και ενέργεια για να απολαύσεις ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σου.

Ωστόσο, όσο σημαντικός είναι ο χρόνος που αφιερώνεις στη δουλειά σου ώστε να είσαι καλός σε αυτή (και να συνεχίσεις να την έχεις!), άλλο τόσο σημαντικός είναι ο χρόνος που χρειάζεται να περνάς μακριά από αυτή και μάλιστα με ανθρώπους που θα σε κάνουν να ξεχαστείς, όπως τους φίλους σου και την οικογένεια σου.

7. Εξαρτάς το επόμενο σου βήμα από τη γνώμη των άλλων

Είναι ωραίο να παίρνεις συμβουλές, να ζητάς τη γνώμη της οικογένειας και των φίλων πριν πάρεις μία μεγάλη ή μικρή απόφαση. Αλλά το τελικό “ναι” ή “όχι” είναι δική σου υποχρέωση.  Θα ήταν υπέροχο να αποφάσιζε και να έπαιρνε την ευθύνη για εμάς κάποιος άλλος μέχρι τα βαθιααααά γεράματα, αλλά καλώς ή κακώς είσαι ο μοναδικός ρυθμιστής της ζωής σου. Στην τελική, εσύ θα υποστείς τις συνέπειες ή τα οφέλη μίας απόφασης, όχι οι άλλοι. Γι’ αυτό ακριβώς οφείλεις να αναλάβεις το βάρος της ευθύνης.

8. Ανησυχείς υπερβολικά για το μέλλον

Δεν είπαμε να αφεθείς εντελώς και να υποταχτείς στην μοιρολατρική ιδεολογία του “για όλους έχει ο θεός”, αλλά το να ανησυχείς υπερβολικά για το μέλλον, δεν σε αφήνει να απολαύσεις το παρόν. Και το να είσαι στο παρόν, στο τώρα, χωρίς ανησυχία για το μέλλον, χωρίς μεταμέλειες για το παρελθόν, είναι από τους πιο απλούς, αλλά ταυτόχρονα δύσκολους τρόπους να αισθάνεσαι ζωντανός και ουσιαστικά ευτυχισμένος. 

Τα 9 συμπτώματα κακής υγείας που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσει ένας άντρας

Πηγή: cosmopolitan.gr

Δείτε επίσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ