Skip to main content

Το Life Coaching είναι μια μέθοδος προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης που θα σας βοηθήσει να πετύχετε και να έχετε ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή σας!

 

Για να καταφέρουμε να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή, θα πρέπει να υπάρχει αρμονική σύνδεση του ΣΩΜΑΤΟΣ, του ΜΥΑΛΟΥ και του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ!

Έχετε βάλει ποτέ στοχους στη ζωή σας; Έχετε σκεφτεί πια είναι η αποστολή σας σε αυτή τη ζωή; Έχετε σκεφτεί πόση ενέργεια και πόση προσπάθεια καταβάλετε καθημερινά σε πράγματα και καταστάσεις που είναι ανούσια; Δεν θα ήταν προτιμότερο να μπορούσατε να διοχετεύετε όλη αυτή την ενέργεια σε ουσιαστικά πράγματα, προκειμένου να βοηθήσετε τον εαυτό σας και τα΄επέκταση και τους άλλους;

Η ιστορία του Life Coaching ξεκίνησε στις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Διάφοροι θεραπευτές, ψυχολόγοι, σύμβουλοι επιχειρήσεων ήρθαν αντιμέτωποι με μια νέα κατηγορια ανθρώπων. Ανθρώπων που ήταν υγιεις χωρίς ψυχολογικά προβλήματα, ώστε να χρήζουν ψυχολογικής ή θεραπευτικής αγωγής. Είχαν όμως την ανάγκη καθοδήγησης, υποστήριξης, κινητοποίησης. Είχαν την ανάγκη κάποιου να τους βοηθήσει με ένα οργανωμένο και συστηματικό τρόπο να ανακαλύψουν τι πραγματικά θέλουν, να βελτιώσουν τη ζωή τους και να θέσουν τους στόχους τους. Έτσι γεννήθηκε το Life Coaching.

5 κακές συνήθειες που βλάπτουν τον εγκέφαλο!

Τι ακριβώς είναι;

Ο Life Coach δεν είναι σύμβουλος γιατί ποτέ δεν θα σου δώσει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνεις και δεν είναι ψυχολόγος γιατί δεν εστιάζει στην θεραπεία ψυχικών προβλημάτων και διαταραχών. Είναι κάποιος που προσπαθεί με τη γνώση και την εμπειρία του να εντοπίσεις το πραγματικό πρόβλημα που σε απασχολή και να σε καθοδηγήσει να βρεις τις πραγματικές σου ανάγκες και επιθυμίες.

Ο Life Coach στην ουσία εκτελεί χρέη καθοδηγητη. Αποστολή του είναι  μέσα από τεχνικές και ασκήσεις να εντοπίσουμε τα προβλ΄’ηματα που μας κρατάνε μπλοκαρισμένους και κλειδωμένους σε κάθε κατηγορία της ζωής μας, να τα αναγνωρίσουμε και να τα αποδεχθούμε ως προβλήματα και να μας οδηγήσουν σε πρακτικές εφαρμόσιμες λύσεις.

Πώς γίνεται η καθοδήγηση ως Life Coach;

Ο προσωπικός σας Life Coach θα συνεργαστεί μαζί σας προκειμένου να σας ενθαρρύνει και να σας ωθήσει:

1. Να κατανοήσετε τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας

2. Να βάλετε προτεραιότητες στη ζωή σας

3. Να πραγματοποιήσετε τις αλλαγές που πρέπει να κάνετε

4. Να θέσετε στόχους

5. Να βάλετε σε εφαρμογή αποτελεσματικές πρακτικές για να πραγματοποιήσετε τους στόχους αυτούς

6. Να κινητοποιηθείτε

7. Να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας

Στην πράξη σκοπός του Life Coach είναι να γεφυρώβσετε το κενό ανάμεσα στο σημείο που βρίσκεστε τώρα και στο σημείο που θέλετε να φτάσετε!

Πως να αντιμετωπίσετε την καθημερινή κόπωση και κούραση!

Δημήτρης Τσέλιος

Ο Δημήτρης γεννήθηκε το 1971 στη Θεσσαλονίκη . Σπούδασε Marketing – Επικοινωνία και το 2000 ξεκίνησε την πρώτη του επιχειρηματική δραστιριότητα με την εταιρεία EXPOTECH, με έδρα την Αθήνα και αντικείμενο εργασιών Οργάνωση Εκδηλώσεων, υπηρεσίες εκθεσειακού Marketing – διαφήμιση – internet.

Στη συνέχεια και μέχρι το 2009 συμμετείχε σε άλλες δύο εταιρείες όπυ υπήρξε και κύριος μέτοχος. MONEY SHOP A.E με έδρα την Αθήνα και αντικείμενο εργασιών υπηρεσίες Τραπεζχικής Διαμεσολάβησης & Ερευνα Αγοράς Τραπεζικών Προϊόντων.

DC MEDIA LTD με έδρα την Κύπρο και αντικείμενο εργασιών interactive media – mobile applications & entertainment projects.

Από τις αρχές του 2012 επενδύει σε Παγκοσμίου Κλάσης Τrainings με εξειδίκευση στον τομέα της Πρωσοπικής Ανάπτυξης και Αυτο-βελτίωσης και εκπαιδεύτηκε στο σύγχρονο Life Coaching. Στις αρχές του 2014 δημιούργησε το πρώτου του Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ως Life Coach και πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ.: 6977-032676

e-mail: tselios1971@gmail.com  και στο www.facebook.gr/lifecoaching.tselios

Kατάθλιψη: Οι διατροφικές ελλείψεις που την προκαλούν!