Home Fitness Υγεία 9 Σημάδια που δείχνουν πως είσαι πολύ σκληρός με τον εαυτό σου!

9 Σημάδια που δείχνουν πως είσαι πολύ σκληρός με τον εαυτό σου!

Αν έχεις νιώσει ποτέ εξαντλημένος από τη ζωή σου τότε διάβασε τα παρακάτω για να διαπιστώσεις μήπως είσαι και συ μερικές φορές πολύ σκληρός με τον εαυτό σου. Πάρε ιδέες και προσπάθησε να υιοθετήσεις στη καθημερινότητα σου μια πιο θετική στάση ζωής!

5 Τρόποι για να κάνεις πιο ευχάριστο το πρωινό ξύπνημα!

 

Ποτέ δεν λείπεις από τη δουλειά σου ακόμα και όταν είσαι άρρωστος

Παρ΄ όλο που μπορεί να σκέφτεσαι πως με το να μην πάρεις ούτε μια μέρα off για να αναρρώσεις επειδή αρρώστησες, δείχνει πόσο αφοσιωμένος είσαι στη δουλειά σου καλύτερα να το ξανασκεφτείς.

Κανένας από τους συνεργάτες σου δεν θα είναι ευχαριστημένος στην ιδέα να βήχεις όλη την ώρα κοντά τους και κυρίως την ώρα του μεσημεριανού τους μοιράζοντας απλόχερα όλα τα μικρόβια σου γύρω τους. Και πίστεψε με κανείς δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσει επειδή δεν πήγες στην δουλειά σου λόγω ασθένειας. Μη σου πω κιόλας ότι θα σε ευχαριστούν επειδή απέφυγαν κάθε πιθανότητα να κολλήσουν.

 

Αισθάνεσαι άσχημα επειδή ακύρωσες τα σχέδια σου

Δες το αλλιώς. Αν κάτι προέκυψε, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει πως κανείς δεν μπορεί να δεσμευτεί σε κάποιο σχέδιο γιατί πολλά μπορεί να συμβούν, άνθρωποι είμαστε δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου…είσαι ελεύθερος και να αλλάξεις και να ακυρώσεις τα σχέδια σου ειδικότερα αν υπάρχει και σοβαρός λόγος ή πιο απλά βαρέθηκες και δεν θέλεις να πας. Με το καιρό θα ξεχαστεί και από την υπόλοιπη παρέα αν τους χάλασες τα σχέδια.

 

Είσαι συνεχώς κουρασμένος

Με όλες τις φορές που είπες ναι σε τόσα πολλά πράγματα για να τους έχεις όλους ευχαριστημένους δεν άφησες καθόλου ελεύθερο χρόνο για εσένα να ξεκουραστείς από τη δουλειά σου, τη κοινωνική σου ζωή και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου.

Η λύση;! Καθόρισε ένα σαββατοκύριακο στην ατζέντα σου αποκλειστικά για τον εαυτό σου με το να κάνεις αυτό που πραγματικά σε ευχαριστεί και σε χαλαρώνει μακριά από όλες τις πιέσεις που δέχεσαι καθημερινά!

 

Υπεραναλύεις τα πράγματα

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για να χαλάσεις τη ψυχολογία σου από το να πολυσκέφτεσαι τα πράγματα ειδικότερα αν εστιάζεις στα αρνητικά ή τα λάθη που έκανες προηγουμένως. Ή ακόμα χειρότερα να υπεραναλύεις τα πράγματα τα οποία δεν έχουν καν συμβεί, γεγονός το οποίο αποτελεί τον ιδανικότερο τρόπο για να δημιουργήσεις νευρικότητα στον εαυτό σου. Αφιέρωσε λίγο χρόνο να χαλαρώσεις και να αδειάσεις το μυαλό σου από τις υπερβολικές σκέψεις!

 

Δεν παινεύεις τον εαυτό σου για τα κατορθώματα σου

Αν δεν γιορτάσεις τις επιτυχίες σου, είτε είναι μεγάλες είτε μικρές, τότε τα πάντα στη ζωή σου θα συγχωνεύονται σε μια μεγάλη μονοτονία. Είτε βρήκες μια νέα δουλειά είτε έφαγες ένα ολόκληρο πακέτο με Oreos στη καθισιά, το να επαινείς τον εαυτό σου ακόμα και για τα πιο μικρά πράγματα είναι πολύ σημαντικό για να ενισχύσεις την αυτοεκτίμηση και την ύπαρξη σου.

 

Συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Η σύγκριση είναι ο κλέφτης της χαράς, οπότε με το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους γύρω σου και να αναρωτιέσαι συνεχώς γιατί δεν είσαι τόσο όμορφος, πλούσιος ή έξυπνος όσο ο τάδε, δεν καταφέρνεις τίποτα παραπάνω από το να ρίχνεις τη ψυχολογία σου στα πατώματα. Μπορείς να δεις τα καλά των άλλων ως έμπνευση για να γίνεις καλύτερος και όχι να στεναχωριέσαι γιατί δεν έχεις αυτά που έχουν οι άλλοι!

 

Ποτέ δεν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου

Με το να κάνεις συνεχώς τον εαυτό σου να νοιώθει ανεπαρκής για τα πάντα είτε στη δουλειά σου είτε στη σχέση σου, τότε δεν θα είσαι ποτέ σε θέση να νοιώσεις επαρκής για το οτιδήποτε. Σκέψου όμως πως για να έχεις αυτά που έχεις αποκτήσει μέχρι στιγμής είτε σχέση είτε δουλειά τότε σίγουρα κάνεις κάτι καλά και είσαι επαρκής για τους γύρω σου, οπότε σταμάτα να παραπονιέσαι και συνειδητοποίησε ότι αξίζεις πολλά περισσότερα απ΄ όσα νομίζεις!

 

Ανησυχείς υπερβολικά για τα πάντα

Με το να ανησυχείς συνεχώς για πράγματα που ούτε καν συμβαίνουν ή δεν αξίζουν καμία απολύτως ανησυχία, δεν πρόκειται να αποκτήσεις ποτέ μια θετική στάση ζωής. Αν οτιδήποτε σου συμβεί που μπορεί να σου προκαλέσει νευρικότητα και σε κρατήσει μακριά από πράγματα που θέλεις να κάνεις, τότε απλά μη το επιτρέψεις να σε επηρεάσει.

 

Δεν μπορείς να αποχωριστείς και να προχωρήσεις παρακάτω

Μπορεί τώρα να σκέφτεσαι πως ίσως αντιμετώπιζες καλύτερα εκείνον τον χωρισμό που είχες 8 χρόνια πριν ή να έβρισκες μια πιο έξυπνη απάντηση σε μια αμήχανη στιγμή που είχες στη δουλειά σου τη προηγούμενη βδομάδα, αυτό που πρέπει σίγουρα όμως να κάνεις είναι να σταματήσεις να τα σκέφτεσαι και να αφήνεις τα πράγματα να παίρνουν τον δρόμο τους. Μη σκέφτεσαι υποθετικά με αν και αν, αντίθετα προτίμησε να αφήνεις ό,τι σε βασανίζει και να προχωράς παρακάτω.

 

Οι πιο τέλειες δουλειές που δεν ήξερες ότι ήθελες μέχρι τώρα!

Δείτε επίσης