Home Fitness Υγεία 9 απλά βήματα για… εντονότερες στύσεις!

9 απλά βήματα για… εντονότερες στύσεις!

0
501

Το πέος είναι το πιο “κυκλοθυμικό” μέρος του σώματος του άνδρα. Τείνει να ενθουσιάζεται μόνο του, εμφανίζεται μερικές φορές εκεί που δεν το περιμένεις, αντιδρά “ανεπαρκώς” σε “παράνομες ουσίες”, και υποχωρεί από το καθήκον όταν μια γυναίκα το χρειάζεται όσο τίποτα!

 

Όσον αφορά τις πηγές και τους τρόπους ευχαρίστησης, μπορεί να γίνει αρκετά εκνευριστικό!

 

Οι περισσότεροι άνδρες γνωρίζουν ότι το όργανό τους δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα “σκοράρουν” ακόμα κι αν το γεύμα έχει στρωθεί.

 

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Medicine, το 85% των ανδρών ηλικίας 20 έως 39 ετών δηλώνουν ότι «πάντα» ή «σχεδόν πάντα» μπορούν να έχουν και να διατηρήσουν μια στύση, που σημαίνει ότι το 15% των ανδρών στο άνθος της ηλικίας τους, δυσκολεύονται στο να τους “σηκωθεί’, τουλάχιστον περιστασιακά.

 

Η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι από τους άνδρες ηλικίας 40-59 ετών, μόνο το 20% δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να αποκτήσουν αρκετά καλή στύση για σεξ, τις περισσότερες φορές. Με άλλα λόγια, το συμπαγές ξύλο δεν απέχει πολύ από ένα προγενέστερο συμπέρασμα.

 

Αν και μπορεί να μην είστε σε θέση να προβλέψετε πώς το πέος σας θα συμπεριφερθεί με 100% ακρίβεια, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι όταν έρχεται χρόνος για να “αποδώσετε”, οι στύσεις σας θα είναι τόσο “υγιείς” όσο και δυνατές.

 

1. Γυμναστήριο

 

 

treadmill-1524000430.jpg

 

Η ροή αίματος είναι το κλειδί για μια υγιή στύση και δεν υπάρχει τίποτα που να ενθαρρύνει τη ροή αίματος όπως η αερόβια άσκηση. Όχι μόνο σας κρατά σε φόρμα, αλλά χτίζει και το νιτρικό οξείδιο του σώματος, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της στύσης.

 

2. Κόψε το κάπινσμα

 

quit-smoking-1524001008.jpg

 

Ένας λόγος είναι ότι το κάπνισμα αποτελεί γνωστή αιτία ανικανότητας και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το κάπνισμα επηρεάζει τη δύναμη και το μέγεθος της στύσης. Σε μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα πέη των καπνιστών είναι μικρότερα από εκείνα των μη.

 

“Εκτός από την καταστροφή των αιμοφόρων αγγείων, το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον ίδιο τον ιστό του πεπτικού, καθιστώντας τον λιγότερο ελαστικό και εμποδίζοντας το να τεντώνει και να ελίσσεται”, λέει ο Irwin Goldstein, ουρολόγος στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

 

3. Ναι στον καφέ

 

 

coffee-1524000992.jpg

 

Αν και λίγα πράγματα είναι χειρότερα για τη στύση σας από το τσιγάρο, ο καφές μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει στην κάτω περιοχή. Μια μελέτη του Κέντρου Επιστήμης Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Χιούστον διαπίστωσε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν μια ποσότητα καφεΐνης ισοδύναμη με 2-3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα, ήταν λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία από εκείνους που προτιμούσαν να ξεκινούν τη μέρα τους με ροφήματα χωρίς καφεΐνη.

 

4. Μείνε πιστός

 

 

faithful-1524000956.jpg

 

Είναι κοινό για τους άνδρες που έχουν ξεκινήσει να έχουν εξωγαμιαίες ή παράνομες σχέσεις, να ελαττώνονται οι στύσεις τους. Τόσο συνηθισμένο που οι γιατροί που αντιμετωπίζουν τη στυτική δυσλειτουργία ασθενών τους, συχνά τους ρωτούν εάν ‘τρέχει κάτι” σε αυτόν τον τομέα.

 

5. Χάσε βάρος

 

 

gut-1524000943.jpg

 

Στην πραγματικότητα, περισσότερο από το 50% όλων των ανδρών με διαβήτη είναι ανίκανοι. Η ασθένεια αυτή επιταχύνει τη διαδικασία της αρτηριακής νόσου και επιβραδύνει τη μετάδοση ερεθισμάτων κατά μήκος των νεύρων σε όλο το σώμα.

 

Η διατήρηση της σιλουέτας σας είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποφυγή του διαβήτη. Αν είναι πολύ αργά για αυτό, προσέξτε να ελέγχετε το σάκχαρο του αίματός σας. Οι άνδρες που είναι δεν κάνουν τακτικό έλεγχο των επιπέδων τους- μετά από κάποια ηλικία- έχουν 70% περισσότερα προβλήματα στύσης από όσους προσέχουν.

 

 

6. Προσοχή στις κινήσεις

 

 

thrust-1524000927.jpg

 

Μια έντονα άστοχη ώθηση στο κρεβάτι είναι το μόνο που χρειάζεται για να διαρρήξετε το cavernosa corposa, τους επιμήκεις “στύλους στύσης” που διατρέχουν το μήκος του πέους σας.

 

 

Μια πλήρης ρήξη θα απαιτήσει χειρουργική επέμβαση εντός 24 ωρών για να σταθεροποιηθεί η εσωτερική αιμορραγία και να μειωθεί ο κίνδυνος μόνιμης βλάβης. Ένα μερικό δάκρυ δεν είναι τόσο σοβαρό, αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αργότερα, να χάσει την ελαστικότητά τους – οδηγώντας σε καμπυλότητα, πόνο και τελικά ανικανότητα.

 

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, περισσότερο από το ένα τρίτο των ανίκανων ανδρών έχουν ιστορία «τραύματος του πέους».

 

Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, να είστε προσεκτικοί όταν εκείνη είναι από πάνω. Αυτή είναι η στάση που πιθανότερο μπορεί να προκαλέσει ζημιά.

 

7. Περπάτημα

 

cab-1524001103.jpg

 

Ξεκίνα να περπατάς, όσο πιο πολύ ασκείσαι τόσο πιο υγιής, πιο καθαρός και πιο ευέλικτος γίνεστε. Οι σειρές των αιμοφόρων αγγείων είναι βιολογικά πολύ δραστικές περιοχές όπου οι χημικές ουσίες παράγονται και απελευθερώνονται στην κυκλοφορία του αίματος. Αν περπατάς από μισή ώρα με μιάμιση τη μέρα, αποδεδειγμένα, θα δεις διαφορά στη στύση σου και γενικότερα στις επιδόσεις σου (και όχι μόνο στο κρεβάτι).

 

8. Χασμουρητό

 

 

yawn-1524001058.jpg

 

Όσον αφορά το σώμα σας, το χασμουρητό και η στύση είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα.

 

Και οι δύο ελέγχονται από μια χημική ουσία που ονομάζεται νιτρικό οξείδιο. Απελευθερώνεται στον εγκέφαλο, μπορεί είτε να ταξιδέψει στους νευρώνες που ελέγχουν το άνοιγμα του στόματος και την αναπνοή, είτε να κατέβει από το νωτιαίο μυελό στα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν το πέος. Μερικές φορές κάνει και τα δύο (γι ‘αυτό ένα μεγάλο χασμουρητό μπορεί να προκαλέσει μια “ένταση” εκεί κάτω).

 

Επιτρέποντας στον εαυτό σας να χασμουριέται κάθε μέρα όλη την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην προετοιμασία των νευροχημικών οδών που οδηγούν σε στύσεις που κρατάνε.

 

 

9. Ύπνος

 

sleep-1524001170.jpg

 

 

Κάθε βράδυ, ενώ κοιμάστε, έχετε στύσεις μεταξύ τριών και πέντε ωρών. Ίσως να έχετε παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο, την τελευταία φορά που έπρεπε να κατουρήσετε στις 4 το πρωί.

 

Αυτές οι στύσεις δεν είναι εκεί μόνο για να κάνουν τη ζωή σας πιο ενδιαφέρουσα για τον ύπνο. Δουλεύουν για να επαναφορτίζουν το πέος σας- “θρέφοντας” το με οξυγονωμένο αίμα.