Οι άνδρες δεν έχουν ανοσία στις συναισθηματικές διακυμάνσεις: Πώς να ξανανοίξετε την καρδιά σας

0
4796

Όλοι μας έχουμε περάσει περιόδους συναισθηματικού αποκλεισμού και για διάφορους λόγους έχουμε κλείσει την καρδιά μας. Επειδή είμαστε υπερβολικά φορτισμένοι και ευαίσθητοι, μερικές φορές θέλουμε απλώς να κλειστούμε στον εαυτό μας, ώστε τίποτα να μην μας αγγίζει ή να μην μας απασχολεί, να μην αισθανόμαστε τίποτα, να μην αφήνουμε κανέναν να μπει στον κόσμο μας.

Όμως, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αυτό το στρώμα προστασίας γίνεται ανασταλτικός παράγοντας επειδή δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας πλησιάσει και δεν μπορούμε να έχουμε μια στενή και θερμή σχέση. Γι’ αυτό πρέπει να ανοίξετε ξανά την καρδιά σας, ένα βήμα τη φορά.

 

Μόνο εσείς μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να νιώσει ξανά την ευτυχία

Είτε πρόκειται για τον/την σύζυγο, για κάποιο φίλος ή γονιό σας που σας πλήγωσε, δεν έχουν καμία εξουσία πάνω στη ζωή σας και δεν είναι υπεύθυνοι για τα συναισθήματά σας. Απλώς σας βάζουν σε μια κατάσταση όπου αντιμετωπίζετε επώδυνα πράγματα για να ενδυναμώσετε τον εαυτό σας και να μάθετε κάτι για εσάς.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και όταν η πληγή θα έχει αρχίσει να επουλώνει, θα πρέπει να δώσετε και πάλι στον εαυτό σας την ευκαιρία να αποκτήσει σχέση με τα θεία, να βρει χαρά και ικανοποίηση στην ανταλλαγή συναισθημάτων. Η ευτυχία βρίσκεται στα μικρά πράγματα και δεν είναι δύσκολο να τα βρείτε στην καθημερινή σας ζωή.

 

Κάντε έναν καινούργιο φίλο

Κατά τη διάρκεια της ζωής σας, συναντάτε πολλούς ενδιαφέροντες και ποιοτικούς ανθρώπους, αλλά δεν γίνονται όλοι φίλοι σας. Υπάρχει μόνο ένας μικρός αριθμός φίλων, επειδή μια φιλία –όπως και κάθε σχέση που αντέχει στο χρόνο— χτίζεται και αναπτύσσεται με τα χρόνια. Υπάρχει όμως πάντα χώρος στη ζωή σας για νέες φιλίες, για ανθρώπους με τους οποίους αισθάνεστε συνδεδεμένοι, που σας εμπνέουν και σας εκτιμούν.

Επομένως, επενδύστε χρόνο και ενέργεια στην ανάπτυξη μιας νέας φιλίας, διευρύνετε τον κύκλο των ανθρώπων που εμπιστεύεστε επειδή αυτό είναι ένα εγχείρημα που θα εξευγενίσει τη ζωή σας.

 

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να ερωτευτεί

Δεν χρειάζεται πάντα να παίρνετε τον έρωτα στα σοβαρά καθώς πρόκειται για μια περιπέτεια στην οποία δεν ξέρεις πού πηγαίνεις και ποιος είναι ο τελικός στόχος.

Αφήστε τα συναισθήματά σας να σας παρασύρουν και απολαύστε την ένταση. Δεν υπάρχει εγγύηση ότι η σχέση θα αντέξει στο χρόνο, ούτε ότι η χημεία θα μετατραπεί σε βαθύτερα συναισθήματα και σύνδεση, αλλά είναι συναρπαστικό και διασκεδαστικό. Προσεγγίστε τον έρωτα μέσα από το παιχνίδι και την περιέργεια, όχι με μοιρολατρικό τρόπο (αν το πεπρωμένο υπάρχει, σίγουρα θα εκπληρώσει το χρέος του).

 

Αφεθείτε

Χρειάζεται πολύ θάρρος για να παραδοθείς σε κάποιον, αλλά η παράδοση του εαυτού σου πραγματοποιείται μέσα από τη δέσμευση, όχι μόνο σε έναν ερωτικό σύντροφο, αλλά σε όλους όσους αγαπάς.

Μην διστάζετε να δίνετε υποσχέσεις και να τις τηρείτε, ειδικά αν κάνετε κάποιον ευτυχισμένο, δώστε πλήρη προσοχή στα αγαπημένα σας πρόσωπα (για όποιο αίτημα ή ζήτημα και αν πρόκειται), νιώστε συνδεδεμένοι και ανταλλάξτε ενέργεια μέσω της εμπιστοσύνης και της κατανόησης και νιώστε τη χαρά του να ανήκετε ολοκληρωτικά. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η καρδιά σας είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι μπορείτε να φανταστείτε και κάθε πράξη αγάπης (για τον εαυτό σας και τους άλλους) μόνο να αυξήσει μπορεί τις δυνατότητες της.

 

Ξεπεράστε το φόβο

Οι ήρωες δεν έχουν ανοσία στο φόβο, απλά τον αγνοούν γιατί υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από το φόβο, πράγματα που θα σας έκαναν να νιώσετε άσχημα και για τα οποία θα κατηγορείτε τον εαυτό σας μέχρι το τέλος της ζωής σας αν δεν τα έκανες και δεν τα αναλαμβάνατε, μόνο και μόνο επειδή φοβόσασταν. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το φλερτ ή τα ραντεβού. Φοβάστε να αλλάξετε το κούρεμά σας επειδή νομίζετε ότι μπορεί να δείχνετε ανόητοι; Και τι έγινε; Και αυτό να συμβεί, μπορείτε πάντα να κόψετε τα μαλλιά σας και να ξεκινήσετε πάλι από την αρχή. Φοβάστε να ποντάρετε σε αουτσάιντερ στις διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρίες στο BookmakerExpert.com επειδή μπορεί να χάσετε τα χρήματά σου; Και τί έγινε; Μην στοιχηματίσετε τεράστια ποσά και η απώλεια δεν θα είναι μεγάλη. Από την άλλη πλευρά όμως, τα κέρδη μπορεί να είναι σημαντικά.

Εσείς είστε ο ήρωας της ζωής σας και κάθε φόβος που δεν καταφέρνει να σας σταματήσει και να σας αποτρέψει από το να κάνετε αυτό που θέλετε ή ξέρετε ότι είναι το σωστό είναι μια τεράστια νίκη (ακόμα και αν οι φόβοι είναι μικροί). Δεν μπορείτε να ζήσετε τη ζωή σας χωρίς να πάρετε κανένα ρίσκο, δεν μπορείτενα προστατευτείτε από κάθε κακή και δύσκολη εμπειρία και, τελικά, δεν μπορείτε να αποφύγετε τον πόνο. Κάντε λοιπόν αυτό που κάνουν οι ήρωες: αντιμετωπίστε τους φόβους σας και ξεπεράστε τους.