Τα 10 don’t του γυμναστηρίου που οφείλεις να υπακούς!

0
714

Συγχαρητήρια! Φέτος το πήρες σοβαρά και ξεκίνησες γυμναστική ώστε να είσαι σε φόρμα στις διακοπές. Σου παραθέτουμε κάποια κοινά λάθη που μπορείς να αποφύγεις όσο είσαι στο γυμναστήριο:

–        Στον πάγκο: όταν κάνεις βάρη, φυσικό είναι από την προσπάθεια της άσκησης να ιδρώσεις. Μόλις ολοκληρώσεις τις ασκήσεις σου λοιπόν καθάρισε αμέσως τον πάγκο.

–        Ντους: όσο καθαρός κι αν είναι ο χώρος, πάντα να μπαίνεις στο ντους με σαγιονάρες. Ποτέ δεν ξέρεις αν μπήκε κάποιος πριν από σένα με γυμνά πόδια μεταφέροντας μικρόβια και βακτήρια.

Push-ups: Κάνε τα σωστά, πιο αποδοτικά και φτάσε στα όριά σου!

–        Μην δίνεις γυμναστικές συμβουλές σε άλλους: γι’ αυτό υπάρχουν γυμναστές στον χώρο. Μπορεί να δώσεις την λάθος συμβουλή και να τραυματιστεί εξαιτίας σου. Προσοχή!

–        Κάθε μηχάνημα είναι για συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα: μην κάνεις λάθος χρήση των μηχανημάτων γιατί και μπορεί να τραυματιστείς και να σπάσεις το μηχάνημα.

–        Κράτα αποστάσεις: όσο γυμνάζεσαι δώσε χώρο και στους υπόλοιπους γιατί μπορεί να το απαιτεί η άσκηση τους ή απλά να αποφύγετε πιθανούς τραυματισμούς από κάποια αδιαθεσία.

–        Απέφυγε το καμάκι: σίγουρα θα δεις ωραίες γυναίκες και θα θελήσεις να τους μιλήσεις. Όμως δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για νέες γνωριμίες, γιατί εύκολα μπορεί να αποκτήσεις κακή φήμη και να βρεθείς εκτός γυμναστηρίου.

–        Πάντα να ρωτάς: για να χρησιμοποιήσεις κάποιο μηχάνημα ή κάποιον πάγκο από τους υπόλοιπους που γυμνάζονται.

–        Άσε το κινητό κάτω: είσαι εκεί για να σηκώνεις βάρη και όχι το κινητό σου. Μπορεί εύκολα να αφαιρεθείς και να χτυπήσεις εσύ ή κάποιος άλλος.

–        Όχι στο copy-paste: μην προσπαθείς να κάνεις ότι κάνουν οι άλλοι. Μπορεί να κάνεις κάτι λάθος στην άσκηση και να τραυματιστείς. Οπότε πάντα να ρωτάς τον γυμναστή για οδηγίες ή απορίες.

–        Μην γυμνάζεσαι σε λάθος σημεία: όπως στους διαδρόμους, στις πόρτες και από οπουδήποτε περνά ο κόσμος. Βρες ένα πιο ευρύχωρο μέρος για να ασκηθείς σωστά και χωρίς να ενοχλείς.

Οι κακές συνήθειες που δεν σε αφήνουν να αποκτήσεις το κορμί θες!