Σχοινάκι: 5 λόγοι για να το εντάξεις στην καθημερινή σου προπόνηση!

0
1224

Το σκοινάκι αποτελεί μια από τις εύκολες ασκήσεις γιατί μπορείς να κάνεις όπου θες, ειδικά στο σπίτι.

Διαβάστε παρακάτω μερικούς λόγους για να κάνετε κάθε μέρα:

1. Βοηθάει την καρδιά: Εάν κάνεις τακτικά σχοινάκι βελτιώνεις την αντοχή της καρδιάς και των πνευμόνων. Έτσι, παρέχεις πιο πολύ οξυγόνο σε όλο το σώμα και ειδικότερα στους μυς που λειτουργούν την ώρα της γυμναστικής.

Τα 10 don’t του γυμναστηρίου που οφείλεις να υπακούς!

2. Περισσότερες καύσεις: Με τα επαναλαμβανόμενα άλματα το σώμα καίει 800-1.000 θερμίδες ανά ώρα σε αντίθεση με το περπάτημα που καίει 200-300 θερμίδες ανά ώρα. Εάν το κάνεις καθημερινά θα καις περισσότερες θερμίδες στην διάρκεια της προπόνησης και όλη την υπόλοιπη μέρα.

3. Ισορροπία και συντονισμός: Το σχοινάκι βοηθά σημαντικά την ισορροπία και τον συντονισμό, επομένως αυτό βοηθάει σε οποιαδήποτε άλλη αθλητική δραστηριότητα και αν επιλέξουμε να κάνουμε, κρατώντας μας ταυτόχρονα πιο υγιείς και λιγότερο επιρρεπείς σε απρόσεκτα ατυχήματα. Επίσης είναι ωφέλιμο στην αντοχή των οστών και την αποφυγή καταγμάτων.

4. Βοηθάει στην χαλάρωση: Με το σχοινάκι το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες, ουσίες που δρουν ως αναλγητικά και σου δίνουν την αίσθηση της χαλάρωσης και της ευεξίας.

5. Το έχεις παντού: Όπου και να είσαι μπορείς να έχεις το σχοινάκι μαζί σου και να κάνεις ανά πάσα στιγμή αφού δεν πιάνει χώρο και μεταφέρεται εύκολα. Πέντε λεπτά είναι αρκετά για να κρατήσουν το σώμα σου σε φόρμα και να κάψεις τις θερμίδες που θες.

Μπράτσα από ατσάλι! Οι μοναδικές ασκήσεις για τους τέλειους δικέφαλους! (videos)