Ρίχτο στο… κολύμπι για να χάσεις λίπος!

0
740

Χάσε τα περιττά κιλά κολυμπώντας με μερικούς πολύ απλούς τρόπους!

 

Μπορεί να μην έχεις την δυνατότητα, ή την διάθεση να πας στο γυμναστήριο, αλλά εξακολουθείς να θες να συνεχίσεις το πρόγραμμα σου. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι!

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και ξεκίνα το κολύμπι…!

Για αρχή πρέπει να γνωρίζεις ότι με 45-60 λεπτά κολύμβησης τη μέρα αντικαθιστάς με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο την προπόνηση στο γυμναστήριο, από την άλλη θα έχεις τη δυνατότητα να χτίσεις το τέλειο σώμα σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς όταν κολυμπάς, ουσιαστικά κάνεις πολλές προπονήσεις σε μια.

Μερικά tips για δυνατούς ώμους!

1. Κάνε ζέσταμα

Ανεξάρτητα από το αν το νερό είναι κρύο ή ζεστό, εσύ πρέπει να έχεις κάνει καλό ζέσταμα. Μην ξεχνάς ότι οι κράμπες και οι μυϊκοί τραυματισμοί μες στο νερό δεν είναι κάτι σπάνιοι. Οι διατάσεις έξω από το νερό είναι το κύριο μέρος της προθέρμανσης που πρέπει να κάνεις.

2. Φρόντισε να έχεις φάει κάτι πριν

Δεν μπορείς να ξεκινήσεις εντατικό κολύμπι αν δεν έχεις φάει κάτι πριν για να κερδίσεις ενέργεια. Υπάρχουν αρκετές επιλογές σχετικά με τις τροφές που μπορείς να καταναλώσεις πριν από την προπόνηση κολύμβησης, όπως μακαρόνια, ρύζι, βραστές πατάτες, άσπρα φασόλια και μπανάνες. Να θυμάσαι όμως το εξής: φάε τουλάχιστον 3 ώρες πριν πέσεις στο νερό.

3. Νερό και Αλάτι

Όσο πιο αλμυρό είναι το νερό που προπονείσαι τόσο πιο εύκολη θα είναι η προπόνησή σου. Η θάλασσα, λόγω της άνωσης, αυξάνει την πλευστότητα σε σχέση με την πισίνα.

Για περισσότερα αντρικά θέματα επισκεφθείτε την σελίδα μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/manslife.gr