Ώρα για δικέφαλα: Η άσκηση που είναι πιο αποδοτική από τα κλασικά σφυριά!

0
1609

Στόχευσε στα… όπλα σου με εναλλακτικές ασκήσεις που είναι πιο αποδοτικές από τις κλασικές!

Είναι πολύ εύκολο να “κλέψεις” στα κλασικά σφυριά. Όταν δηλαδή στέκεσαι σε όρθια στάση και σηκώνει την μπάρα ή τους αλτήρες. Και αυτό γιατί αν κουραστείς μπορεί ακόμα και να μην το θέλεις η κίνηση να μην γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τον αγκώνα και κάτω, αλλά να αρχίσουν να υποβοηθούν και οι μύες της πλάτης και των ώμων, κάτι που δεν το θέλεις αφού έτσι δεν εστιάζεται η κίνηση στα δικέφαλα σου, οπότε αυτόματα και η άσκηση δεν είναι τόσο αποδοτική. Με το να κρατήσεις σταθερά τα χέρια σου, κρατώντας ας πούμε αντίσταση σε έναν επικλινή πάγκο με όρθια την πλάτη, πετυχαίνεις η κίνηση των δικεφάλων σου στα σφυριά να είναι πολύ πιο ανόθευτη και αποδοτική.

Η καλύτερη άσκηση για τρικέφαλα που θα φουσκώσει τα χέρια σου σε λίγα λεπτά!

Στο παρακάτω βίντεο θα δεις τρεις διαφορετικές εκτελέσεις των παραδοσιακών σφυριών μέσα στο ίδιο σετ και με την χρήση πάγκου. Οι διαφοροποιήσεις στην κίνηση του χεριού βοηθούν στην εκγύμανση του χεριού και του δικέφαλου από όλες τις μεριές οδηγώντας σε ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Οδηγίες:

Εκτέλεσε τις ασκήσεις που θα δεις παρακάτω στο βίντεο με το ίδιο χέρι κάθε φορά και εναλλάξ μόλις τελειώνεις με το ένα περνάς στο επόμενο χωρίς διάλειμμα μεταξύ των σετ.

1. Σφυριά με ανάποδη λαβή, 60 δευτερόλεπτα

2. Κλασικά σφυριά, 60 δευτερόλεπτα

3. Σφυριά με ανάποδη λαβή προς τα κάτω, 60 δευτερόλεπτα

Ξεκουράσου για ένα λεπτό και μετά κάνε και το άλλο χέρι. Αυτός είναι ένας γύρος. Συνολικά πρέπει να κάνεις 3 με 5 γύρους!

Οι μόνες 2 ασκήσεις που χρειάζεσαι: Κάψιμο λίπους και ενδυνάμωση κορμού στο φουλ!