Όλα όσα πρέπει να μάθεις πριν ξεκινήσεις το CrossFit!

0
619

Το CrossFit έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τρόπος εκγύμνασης όλου του σώματος, μιας και προσφέρει μια πολύ έντονη εμπειρία και υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα. Αν λοιπόν σκέφτεστε να δοκιμάστε το CrossFit και να δείτε αν σας ταιριάζει αυτό το είδος σκληρής προπόνησης, διαβάστε  μερικά πράγματα που καλό θα είναι να γνωρίζετε  από πριν.

Η απόλυτη εκγύμναση ολόκληρου του σώματος χωρίς εξοπλισμό και με μόνο 2 ασκήσεις!

1. Καταρχάς διαλέξτε προσεκτικά το γυμναστήριο. Ρωτήστε για τις υπηρεσίες που προσφέρονται καθώς και αν υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε ένα δοκιμαστικό μάθημα δωρεάν, για να αποφασίσετε αν όντως αυτή η γυμναστική είναι για εσάς.

2. Δουλέψτε στα επίπεδά σας. Δεν υπάρχει άσκηση του CrossFit που να μην προσαρμόζεται στις αντοχές σας. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε ασκώντας στον εαυτό σας περισσότερη πίεση από όση αντέχει.

3. Βρείτε τους ρυθμούς σας. Κάντε τις ασκήσεις στον ρυθμό που σας βολεύει, μέχρι να νιώσετε έτοιμοι να αυξήσετε την ένταση.

4. Η ξεκούραση είναι σημαντική. Τουλάχιστον κάθε τέσσερις μέρες πρέπει να αναπαύεστε, ώστε το σώμα σας να ανακτά τις δυνάμεις του.

5. Τέλος καλό θα είναι να μάθετε την “γλώσσα” μιας και  περιλαμβάνει πολλούς όρους, από το πώς ονομάζονται οι ασκήσεις, μέχρι το πώς οργανώνεται η προπόνηση.

Και καλή αρχή!

Φτιάξε γερά μπράτσα! Ο τρόπος να κάνεις τα δικέφαλά σου να πρηστούν!