Κοντοί του κόσμου… γυμναστείτε! Οι καλύτερες ασκήσεις γυμναστικής για… κοντούς!

0
1782

Και μπορεί όσοι από εμάς έχουν ένα ύψος λίγο πιο… κανονικό να μην θέλουμε να έρχεται ποτέ σε αυτό η συζήτηση, αλλά σκέψου λίγο: Και κοντός και αγύμναστος γίνεται; Μάλλον όχι, οπότε σου έχουμε τις καλύτερες ασκήσεις για γυμνασμένο και δυνατό σώμα, ακόμα και όταν του υπολείπονται λίγα εκατοστά ύψους!

Μπορεί να είσαι από αυτούς που δεν σε διάλεγαν ποτέ πρώτο στο μπάσκετ στο σχολείο, ή ακόμα και αυτός που η κοπέλα του του ρίχνει όταν φοράει τακούνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σε παίρνει από κάτω. Αφενός γιατί σαν κοντός κερδίσεις πόντους αλλού (!), αλλά και αφετέρου γιατί είναι πολύ πιο εύκολο για σένα όχι μόνο να σηκώνεις περισσότερα βάρη σε σχέση με τους ψηλούς άντρες, αλλά το σώμα σου αλλάζει και γυμνάζεται πολύ πιο εύκολα!

Ώρα για στήθος! Η άσκηση που θα κάνει τους μύες σου να φτάσουν στα όριά σου!

Σκέψου το και αλλιώς με μικρότερο ύψος και με μικρότερο άνοιγμα χεριών θα σου παίρνει λιγότερο χρόνο και προσπάθεια να κάνεις ανοίγματα πάγκου ή καθίσματα, ας πούμε! Και για να στο κάνουμε πιο ξεκάθαρο, λιγότερη προσπάθεια με αρκετά κιλά σημαίνει αυτόματα και περισσότεροι μύες!

Έτσι λοιπόν, σκοπός των παρακάτω συμβουλών άσκησης είναι να σε κάνουν να δείξεις πιο γυμνασμένος από τους ψηλότερους άντρες που περίγυρού σου, αφού αυτό είναι κάτι που σαν κοντός το έχεις εκ φύσεως (να γυμνάζεσαι πιο γρήγορα και αποτελεσματικά), αλλά και να βελτιώσεις την στάση του σώματος και τις κινήσεις σου κάτι που θα σε κάνει να φαίνεσαι ψηλότερος.

1. Κράτα το σωματικό σου λίπος κάτω από 12%

Μια κοιλιά θα σε κάνει να φαίνεσαι πιο κοντός αφού θα έχεις… ύψος και οριζόντια! Επίσης μια μεγάλη μπάκα κόβει στην ουσία την εικόνα του σώματός σου στα δύο. Αντίθετα μια επίπεδη κοιλιά (με κοιλιακούς ή χωρίς) και μια λεπτή μέση σε κάνε αμέσως να δείχνεις ψηλότερος αφού δίνεται έμφαση στον κορμό σου και στην καλύτερη στάση του σώματος γενικότερα!

Τα συχνότερα λάθη που κάνεις στις κλασικές ασκήσεις για τρικέφαλα!

2. Χρησιμοποίησε ασκήσεις για εκγύμναση όλου του σώματος

Στο γυμναστήριο σίγουρα τα αγαπημένα σου θα είναι τα καθίσματα, οι άρσεις θανάτου, οι πιέσεις πάγκου και οι έλξεις σε μονόζυγο. Αφού λοιπόν είσαι σχεδιασμένος από τη φύση να σηκώνεις περισσότερο βάρος γιατί αναλώνεσαι σε 17 διαφορετικές τροποποιήσεις ασκήσεων που σε τελική ανάλυση γυμνάζουν κυρίως και μόνο τους κοιλιακούς; Αντίθετα οι ασκήσεις που γυμνάζουν ταυτόχρονα όλο το σώμα θα σε κάνουν πιο αθλητικό, με καλύτερο παράστημα και πιο ευθυτενή κορμοστασιά, αλλά θα σε κάνουν να καις και περισσότερες θερμίδες!

3. Τράβα περισσότερο από όσο σπρώχνεις

Οι περισσότεροι άντρες κάνουν κυρίως ασκήσεις με πίεση (κάμψεις, καθίσματα, πιέσεις στήθους, ανοίγματα) και όχι ασκήσεις με έλξη (έλξεις στο μονόζυγο, κοιλιακούς με κύλιση, έλξεις σε κρίκους, άρσεις θανάτου) επειδή θεωρούμε ότι αυτές οι ασκήσεις πίεσης μας δίνουν περισσότερο όγκο και δύναμη, όμως και πάλι κανείς δεν έχει αναρωτηθεί τι μπορούν να κάνουν για σένα οι ελκτικές ασκήσεις. Οι ασκήσεις πιέσεων μπορούν πέρα από όγκο να σε κάνουν να δείχνεις και πιο… “συμπιεσμένος”. Το στήθος σου γυμνάζεται και σφίγγει με αποτέλεσμα να φαίνεσαι συμπαγής και μονοκόμματος. Για να βρεις μια καλή ισορροπία στις ελκτικές ασκήσεις (που θα σε τεντώσουν) και τις πιεστικές( που θα σου δώσουν όγκο) προσπάθησε να βρεις μια αναλογία δύο ελκτικών προς μία πιεστική άσκηση. Αυτό θα κάνει το σώμα σου να δείχνει συμμετρικό και θα βελτιώσει πολύ την σωστή στάση του σώματος. Μερικές από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείς να υιοθετήσεις είναι οι έλξεις σε κρίκους, τα ανοίγματα στήθους και οι έλξεις σε μονόζυγο. Επίσης μια ιδανική άσκηση είναι και αυτή που θα δεις παρακάτω στο βίντεο.

Η απόκτηση τέλεια γυμνασμένου και δυνατού κορμού απέχει μόνο 2 ασκήσεις μακριά!