Γιόγκα για άντρες: Οι 3 ασκήσεις που θα σφυριλατήσουν τους κοιλιακούς σου!

0
1854

Μπορεί μέχρι τώρα να μην είχες τη γιόγκα σε εκτίμηση, αφού το θεωρούσες γυναικεία ασχολία, οι παρακάτω ασκήσεις για δυνατούς κοιλιακούς, όμως, θα σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη!

Οι παρακάτω ασκήσεις θα σας κάνουν πιο ευέλικτους, θα αυξήσουν την αντοχή των μυών της κοιλιάς και θα σας κάνουν να νιώσετε περισσότερη ευεξία και αντοχή!

1. Πιέσεις προς τα μέσα

Δείτε το σαν κάμψεις αλλά από την ανάποδη. Η συγκεκριμένη άσκηση θα δυναμώσει κυρίως τους χαμηλούς κοιλιακούς σας, αλλά και γενικά όλη την μυϊκή δύναμη της περιοχής! Τη συγκεκριμένη άσκηση μπορείτε να την κάνετε τόσο ξαπλωμένοι στο πάτωμα, όσο και ακουμπισμένοι με την πλάτη σε μια καρέκλα!

Ξάπλωσε με την πλάτη να ακουμπάει κάτω σε όλη της την επιφάνεια. Λύγισε τα πόδια και κράτα τα ενωμένα και με τα πέλματα να πατούν στο έδαφος!

Όπως κάνεις την εκπνοή σου πίεσε την μέση και τους χαμηλούς σου κοιλιακούς προς το πάτωμα και κράτα τους σφιγμένους έτσι για 5-6 δευτερόλεπτα. Μόλις εισπνεύσεις επανέφερε στην κανονική θέση της την μέση και χαλάρωσε τους μύες σου. Επανέλαβε για ακόμα 8-9 φορές την ίδια διαδικασία!

Η άσκηση που θα μισούν… να αγαπούν τα μπράτσα και τα τρικέφαλά σου!

2. Yogi sit-ups

Η συγκεκριμένη άσκηση είναι ιδιαίτερα αποδοτική για τους πάνω κοιλιακούς, για τους ώμους και τον λαιμό!

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια ενωμένα στα γόνατα, την πλάτη να ακουμπάει καλά στο έδαφος και τα πέλματα να πατούν κάτω. Πέρασε τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι και ένωσε μεταξύ τους τα δάχτυλα για πιο γερό πιάσιμο.

Καθώς εκπνέεις σφίξε τα ενωμένα γόνατά σου μεταξύ τους, ανέβασε ελάχιστα τον κορμό από το έδαφος χωρίς όμως να τραβάς το κεφάλι σου με τα χέρια και μείνε εκεί για 4-5 δευτερόλεπτα. (κα΄θ όλη τη διάρκεια της κίνησης κράτα τους κοιλιακούς σου σφιγμένους)

Στην εισπνοή σου πέσε και πάλι πίσω στην αρχική θέση. Επανέλαβε τη διαδικασία για 5-6 φορές ακόμα.

3. Yogi sit-backs

Η συγκεκριμένη στάση ενισχύει τόσο τους πάνω, όσο και τους χαμηλούς και πλάγιους κοιλιακούς.

Κάθισε στο πάτωμα με τα πόδια λυγισμένα και ενωμένα, ενώ τα πέλματά σου θα πατάνε καλά κάτω. Άπλωσε τα χέρια σου μπροστά και ακούμπησε τις παλάμες σου στο έδαφος δίπλα στα πόδια σου και παράλληλα με αυτά. Χαμήλωσε το πηγούνι σου και κύρτωσε την πλάτη σου σαν ένα C.

Κατά την εκπνοή γύρε το σώμα σου με σφιγμένους τους κοιλιακούς προς τα πίσω και χωρίς να αλλάξεις την θέση από το πηγούνι σου. Μείνε για 4-5 δευτερόλεπτα στην συγκεκριμένη θέση και νιώσε την ένταση.

Στην εισπνοή σου ανέβα και πάλι στην αρχική θέση. Επανέλαβε τη διαδικασία για 5-6 φορές ακόμα.

Οι ασκήσεις που θεωρούν σέξι οι γυναίκες και θέλουν να σε βλέπουν να τις κάνεις!