5 εναλλακτικές ασκήσεις κοιλιακών για σφυρηλατιμένο six-pack!

0
1065

Οι παρακάτω παραλλαγές των ασκήσεων για κοιλιακούς βοηθάνε να αποκτήσεις γρηγορότερα δυνατές μυϊκές ομάδες στην περιοχή της κοιλιάς.

1. Περιστρεφόμενες γέφυρες 

ΕκτέλεσηΒάλε τα πόδια σου πάνω στον πάγκο, και πάρε θέση κάμψεων. Στήριξε τον κορμό σου. Έπειτα, χωρίς να κουνήσεις τους γοφούς ή τα πόδια σου, κάνε μια ολόκληρη περιστροφή στον πάγκο, «περπατώντας» με τα χέρια σου. Εκτέλεσε 4 περιστροφές, και ξεκουράσου 60 δευτερόλεπτα ανάμεσα σε κάθε μια περιστροφή.

Όφελος: Οι σταθεροποιητικοί μυς που βρίσκονται στους κοιλιακούς, στο πάνω και κάτω μέρος της μέσης αλλά και στους ώμους σου δουλεύουν σκληρότερα από ότι στην παραδοσιακή γέφυρα. 

Γύμνασε ταυτόχρονα πολλές μυϊκές ομάδες με ασκήσεις που θα σε φτάσουν στα όριά σου!

2. Ροκανίσματα με αντίθετη περιστροφή

ΕκτέλεσηΔέσε μια λαβή από σχοινί σε χαμηλή τροχαλία, και ξάπλωσε κατά μήκος της τροχαλίας. Με τα δύο χέρια κράτας το σχοινί μπροστά από το στήθος. Εκτέλεσε ένα ροκάνισμα, με τα χέρια σου δεμένα χωρίς να αφήσεις τον κορμό σου να γυρίζει (ακόμα και αν το σχοινί σε σπρώχνει προς τα πλάγια). Κάνε παύση και επίστρεψε στην αρχική σου θέση. Εκτέλεσε 15 επαναλήψεις, άλλαξε μεριά και επανάλαβε. Αυτό είναι ένα σετ. Συνέχισε με ένα σετ 12 επαναλήψεων και ένα τελευταίο σετ των 10. Ξεκουράσου για 45 δευτερόλεπτα ανάμεσα στα σετ.

Όφελος: Αυξάνεις την ένταση και την αποτελεσματικότητα των παραδοσιακών ροκανισμάτων και οι κοιλιακοί σου δουλεύουν περισσότερο γιατί προσπαθούν να αποφύγουν την περιστροφή. 

3. Πλάγιες γέφυρες με κωπηλατικό σχοινί  

Εκτέλεση: Δέσε μια λαβή από σχοινί σε χαμηλή τροχαλία και ξάπλωσε στην πλευρά σου, στηριζόμενος στον αριστερό σου πήχη και έχοντας μπροστά σου την τροχαλία. Πιάσε την λαβή, με το πάνω χέρι σου. Πάρε θέση πλάγιας γέφυρας: Κράτησε ίσια τα γόνατα σου με το πάνω μέρος του σώματος σου να στηρίζεται στον αγκώνα και στο βραχίονα σου. Φέρε τη λαβή στο ύψος των πλευρών σου, κρατώντας τους γοφούς σου πιεσμένους προς τα εμπρός και πάνω. Αργά τέντωσε το χέρι σου. Εκτέλεσε 10 με 15 επαναλήψεις, άλλαξε πλευρά και επανάλαβε. Εκτέλεσε δύο ακόμη σετ, με 60 δευτερόλεπτα ξεκούρασης ανάμεσα στο καθένα.       

Όφελος: Ενεργοποιώντας τους μεγάλους ραχιαίους μυς, που φαίνονται περισσότερο στην πλάτη, αυξάνεις την σταθερότητα του κορμού σου και την αντοχή των μυών σου.  

4. Ραχιαίοι με εναλλασσόμενες έλξεις αλτήρων

Εκτέλεση: Κράτα έναν αλτήρα σε κάθε χέρι ενώ έχεις ξαπλώσει σε ένα μηχάνημα ραχιαίων, έτσι ώστε ο κορμός σου να είναι παράλληλος με το έδαφος. Χωρίς να γυρίσεις την πλάτη σου, σήκωσε τον αλτήρα με το δεξί σου χέρι προς τα πλευρά σου. Χαμήλωσε τον και επανάλαβε το με το αριστερό σου χέρι. Αυτή είναι μια επανάληψη. Εκτέλεσε τρία σετ των οκτώ επαναλήψεων. Ξεκουράσου 60 δευτερόλεπτα ανάμεσα στα σετ. 

 Όφελος: Όσο ολόκληρο το σώμα σου δουλεύει για να σταθεροποιήσει τη σπονδυλική σου στήλη, αυξάνεις την αντοχή στους συχνά-παραμελημένους μυς, όπως οι μυς που κάμπτουν την σπονδυλική στήλη, τους γλουτούς και τους ιγνυακούς τένοντες

5. Κατακόρυφοι με ιατρική μπάλα  

ΕκτέλεσηΠάρε θέση κάμψεων, έχοντας τα πόδια σου στηριγμένα πάνω σε μια ιατρική μπάλα. Σχημάτισε μια ευθεία με το σώμα σου, από το κεφάλι ως τους αστραγάλους σου. Χωρίς να λυγίσεις τα γόνατα σου, φέρε την ιατρική μπάλα ως τα χέρια σου, σηκώνοντας τους γοφούς όσο περισσότερο μπορείς, για να μπορείς να κινείς την μπάλα με τα πόδια σου. Κάνε παύση και μετά επίστρεψε στην αρχική σου θέση, χωρίς να αφήσεις τους γοφούς σου να χαλαρώσουν. Εκτέλεσε 3 σετ των 15 επαναλήψεων, με 45 δευτερόλεπτα ξεκούρασης ανάμεσα στα σετ.  

Όφελος: Βελτιώνεις την ισορροπία και ενεργοποιείς τους καμπτήρες του ισχίου και τους ορθούς κοιλιακούς σου.

Απογείωσε τους κοιλιακούς και τους ώμους σου με αυτή την άσκηση!