Skip to main content

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που μπορείς να απολαύσεις νόστιμα και ζουμερά φρούτα. Ένα από αυτά είναι το ροδάκινο. Είναι ένα λαχταριστό φρούτο, πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά. Θεωρείται ιδανικό για δίαιτα καθώς αποτελείται κατά 90% από νερό και έχει μόλις 40 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Info: Ήρθε από την Κίνα στην Ευρώπη το 100μ.Χ.

Το ροδάκινο περιέχει πρωτεΐνες, ζάχαρη, βιταμίνες C, E, Β1 & Β2,  πολλά αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, φώσφορο, ασβέστιο και σίδηρο. Τα οφέλη στον οργανισμό αλλά και δέρμα, πολλά :

– Λόγω της β καροτίνης που περιέχει βελτιώνει την υγεία της όρασης προστατεύοντας τους αμφιβληστροειδείς των ματιών

– Αυξάνει την κυκλοφορία στο αίμα

– Μειώνει την χοληστερόλη

– Μπορεί να δράσει ως ηρεμιστικό και αγχολυτικό χάρη στα ιχνοστοιχεία, τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχει

– Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες

– Μειώνει την πίεση του αίματος

– Προλαμβάνει την οστεοπόρωση

8 τροφές που θα έπρεπε να τρως κάθε μέρα

– Λόγω των φυτικών ινών που περιέχει είναι ιδανικό για την δυσκοιλιότητα και την καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος

– Βοηθάει στην πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου

– Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

– Είναι καλό διουρητικό

– Ενυδατώνει το δέρμα

Info: Η ροδακινιά είναι το 2ο πιο καλλιεργούμενο οπωροφόρο δέντρο μετά την μηλιά.

Στην αγορά θα βρεις πολλά είδη ροδάκινων όπως γιαρμάδες και νεκταρίνια. Τα πιο ώριμα φρούτα, θα μυρίζουν και πιο γλυκά για να τα επιλέξεις.  Μπορεί να διατηρηθεί το πολύ για 15 ημέρες, αλλά εκτός ψυγείου σαπίζει γρήγορα. Να το καταναλώνεις με την φλούδα γιατί εκεί είναι οι περισσότερες βιταμίνες και πάντα αφού το ξεπλύνεις με άφθονο νερό. Δοκίμασε το σκέτο, σαν μαρμελάδα, σε σαλάτα, με γιαούρτι ή με ότι τρόπο προτιμάς.

Info: Θεωρείται το φρούτο της αθανασίας και της αγνότητας.

6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε μετά το φαγητό!