Γιατί «γουργουρίζει» η κοιλιά σου; Δες τι προσπαθεί να σου πει το σώμα σου!

0
483

Επειδή όλοι μας έχουμε βιώσει την συγκεκριμένη αίσθηση του γουργουρίσματος, δες παρακάτω 2 βασικές αιτίες οι οποίες το προκαλούν και τι πρέπει να κάνεις για να ικανοποιήσεις τις ανάγκες του οργανισμού σου!

 

3 Πράγματα που προσπαθεί να πει η πείνα σου!

Η δίαιτα σου σε περιορίζει αρκετά

Όλοι φαντασιωνόμαστε το φαγητό μερικές φορές. Είτε σοκολατένιες λιχουδιές, τηγανιτές πατάτες, είτε πίτσα με έξτρα λιωμένο τυρί κλπ.. Αν όμως συνειδητοποιήσεις πως σκέφτεσαι συνεχώς το φαγητό όλη την ώρα, μπορεί να είναι κάποιο σημάδι πως η δίαιτα σου είναι αρκετά περιοριστική για σένα. Δεν είναι θέμα μόνο θέλησης, διότι οι βιολογικές σου λειτουργίες θα κερδίζουν πάντα αυτό το παιχνίδι της στέρησης.

Ο οργανισμός σου έχει μηχανισμούς όπως οι ορμόνες οι οποίες αυξάνουν την όρεξη σου. Η πείνα και οι λιγούρες ειδικότερα για υδατάνθρακες μπορεί να είναι σημάδι πως δεν παρέχεις στον οργανισμό σου τα «καύσιμα» που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά. Προσπάθησε να εντάξεις τους υγιεινούς υδατάνθρακες στη διατροφή σου και εμπλούτισε τον οργανισμό σου με σύνθετους υδατάνθρακες όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά (όπως η κινόα, το μαύρο ρύζι κλπ.), αλλά και τα φασόλια ή τα όσπρια.

 

Ο οργανισμός σου έχει ανάγκη για περισσότερα θρεπτικά συστατικά

Μπορεί η χθεσινή σου νύχτα να ήταν ξέφρενη με αλκοόλ και πολύ φαγητό. Σήμερα όμως φαίνεται πως έχεις ξυπνήσει με μια παράξενη επιθυμία για λαχανικά. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

Αυτό σημαίνει πως ο οργανισμός σου λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο για να «επουλώσει» τη χθεσινή σου «κραιπάλη». Είναι μια σημαντική διαδικασία και ένα πολύ καλό σημάδι για να εμπλουτίσεις τον οργανισμό σου με πολλά θρεπτικά συστατικά μέχρι να αισθανθεί πλήρως ικανοποιημένος.  Είναι μεγάλη ανακούφιση να εμπιστευτείς πως το σώμα σου μπορεί να καταλάβει από μόνο του όλα όσα χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά, από τη στιγμή όμως που και εσύ μπορείς να το ακούσεις και να του δίνεις φυσικά όλα όσα χρειάζεται.

 

Για όλα φταίει η επιστήμη τελικά! Η απώλεια κιλών μπορεί να αυξήσει την όρεξη σου!