Για όλα φταίει η επιστήμη τελικά! Η απώλεια κιλών μπορεί να αυξήσει την όρεξη σου!

0
697

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να  χάσεις βάρος τρώγοντας λιγότερες θερμίδες, τότε θα θυμάσαι πόσο αυξάνονται και οι λιγούρες σου. Απλά και μόνο επειδή ξέρεις πως δεν μπορείς να φας αυτό το δεύτερο κομμάτι πίτσας, αυτόματα σε κάνει να το θέλεις ακόμη πιο πολύ. Αυτή η ανάγκη σου μπορεί να δυσκολέψει σημαντικά τον εαυτό σου να πετύχει τους στόχους του και να χάσει τα κιλά που πρέπει! Για το λόγο αυτό οι ερευνητές από το National Institutes of Health, πρόσφατα θέλησαν να ανακαλύψουν την αιτία του προβλήματος.

 

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την πρωτεϊνη!

Οι ερευνητές έδωσαν σε 150 ενήλικες ένα φάρμακο για τον διαβήτη τύπου-2 το οποίο αυξάνει την απώλεια βάρους χωρίς να πρέπει να ακολουθήσεις κάποια συγκεκριμένη δίαιτα. Στη συνέχεια εξέταζαν τα κιλά του κάθε ατόμου αλλά και τη διατροφή τους για 52 εβδομάδες.

Τα άτομα λοιπόν που είχαν χάσει κιλά από την λήψη χαπιών, κατέληξαν να αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες. Για κάθε δυο κιλά που έχαναν, έτρωγαν περίπου 100 θερμίδες παραπάνω καθημερινά.

Το συμπέρασμα ήταν το εξής: Όσα περισσότερα κιλά χάνεις, τόσο πιο πολύ αυξάνεται και η όρεξη σου για φαγητό, ακόμη και αν δεν ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη δίαιτα στην οποία στερείσαι συγκεκριμένες τροφές. Κάτι που είναι πολύ άδικο αν σκεφτείς πως όσα περισσότερα κιλά χάνεις, τόσο λιγότερες θερμίδες χρειάζεται ο οργανισμός σου για να λειτουργήσει.

Αν τρως περισσότερο από όσο χρειάζεται όμως το σώμα σου, μπορεί να καταλήξεις να παίρνεις πίσω κάθε κιλό που έχεις χάσει και ακόμη παραπάνω! Δεν τυχαίο το γεγονός άλλωστε πως μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να διατηρήσεις το χαμένο βάρος σου!

Από την άλλη μεριά όμως, μια πρόσφατη έρευνα έχει ανακαλύψει πως το ανθρώπινο σώμα έχει σχεδιαστεί για να απορρίπτει την απώλεια βάρους. Οπότε, δεν φταις εσύ αν χάνεις μερικά κιλά και μετά τα ξαναπαίρνεις πάλι! Για όλα ευθύνεται η επιστήμη!

 

΄Ωρα να αλλάξεις συνήθειες! Πέντε τροφές που τρως… λανθασμένα!