Ένα φτηνό γιαούρτι είναι το πρώτο βήμα για το six-pack

0
1018

Η λήψη προβιοτικών συμπληρωμάτων θα μπορούσε συμβάλλει στη μείωση του σωματικού λίπους και στη γενικότερη υγεία. Αυτό είναι κάτι γνωστό εδώ και δεκαετίας αλλά μια νέα μελέτη δείχνεις πως και ένα φτηνό γιαούρτι μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Νορβηγοί ερευνητές που ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση  γιαουρτιού μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους κατά 0,6 κιλά μετά από μόλις τρεις εβδομάδες. Τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν τους παχύσαρκους ενήλικες να χτυπήσουν την αύξηση του λίπους.

Τα προβιοτικά είναι γεμάτα ζωντανά βακτήρια που παράγουν ουσίες που διορθώνουν μια ανισορροπία στο έντερο που οδηγεί στο σώμα να εξάγει θερμίδες και να τις μετατρέψει σε λίπος.

Οι ερευνητές με έδρα το Vestfold Hospital Trust στο Tønsberg, ανέλυσαν τα δεδομένα από 15 προηγούμενες μελέτες για τα προβιοτικά και την απώλεια βάρους. Τα δεδομένα αφορούσαν 957 παχύσαρκους ενήλικες, οι οποίοι είδαν οφέλη στη μείωση του σωματικού τους βάρους μετά τη λήψη των συμπληρωμάτων για τρεις έως 12 εβδομάδες.

Εκτός από τα οφέλη για το σωματικό βάρος, οι ερευνητές σημείωσαν μια μικρή επίδραση στο Δείκτη Μάζας Σώματος – έναν δείκτη σωματικού λίπους που βασίζεται στο βάρος και το ύψος. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Obesity Reviews.

Ωστόσο, η Dr Heidi Borgeraas η επικεφαλής της μελέτης λέει ότι τα οφέλη υγείας είναι πολλαπλά. Οι ερευνητές Βρήκαν μείωση κατά 0,6% στο ποσοστό λίπους για όσους είχαν πάρει τα προβιοτικά σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο.