Διατροφή και Υγεία: Αυτές είναι οι 3 τροφές που πρέπει να αποφύγεις!

0
627

Το καθημερινά πολυάσχολο πρόγραμμα σου σε αναγκάζει να καταφεύγεις σε κατανάλωση ορισμένων συνδυασμών τροφών τα οποία μπορούν να επιβαρύνουν σημαντικά την καλή σου υγεία με τα ανθυγιεινά συστατικά που εμπεριέχουν.

 

Υγιεινη διατροφή χωρις να βάλεις το χέρι στην τσέπη γίνεται;Κι όμως γίνεται!

Δες παρακάτω 3 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις περισσότερο από τη διατροφή σου έτσι ώστε να περιορίσεις την εμφάνιση ανεπιθύμητων προβλημάτων υγείας.

 

Η λευκή ζάχαρη

Η επεξεργασμένη ζάχαρη ανεβάζει απότομα τα επίπεδα ινσουλίνης και τρέφει τα καρκινικά κύτταρα. Τα γλυκαντικά πλούσια σε φρουκτόζη όπως το σιρόπι φρουκτόζης καλαμποκιού είναι πολύ επικίνδυνα καθώς είναι η ιδανική τροφή για τα καρκινικά κύτταρα. Οπότε, αφού τα μπισκότα, οι τούρτες, τα κέικ, τα αναψυκτικά, οι χυμοί, οι σάλτσες, τα δημητριακά και πολλά άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι πλούσια σε ζάχαρη, είναι λογικό που οι καρκίνοι αυξάνονται όλο και πιο πολύ τελευταία.

 

Το άσπρο αλεύρι

Το επεξεργασμένο αλεύρι είναι συνηθισμένο συστατικό στα επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά οι υπερβολικοί υδατάνθρακες που περιέχει θέλουν προσοχή. Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Cancer Epidemiology, έδειξε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων εγκυμονεί κινδύνους για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (όπως το αλεύρι) ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, το οποίο τροφοδοτεί απευθείας τα καρκινικά κύτταρα και την εξάπλωσή τους.

 

Αναψυκτικά διαίτης

Ακόμα χειρότερα από τα κανονικά είναι τα αναψυκτικά και τα φαγητά “διαίτης”. Πρόσφατα έγινε μια έρευνα από την Ευρωπαϊκή Διεύθυνση Ασφάλειας Τροφίμων που συμπεριέλαβε 20 ξεχωριστές μελέτες. Κατέληξε ότι η ασπαρτάμη όπως και άλλα γλυκαντικά προκαλούν διάφορες μορφές ασθενειών και αυξάνουν τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου.

 

10 τροφές που θα κάνουν την απόδοσή σου στο σεξ να εκτοξευθεί!