Home Fitness Διατροφή 7 Τροφές που τρως καθημερινά και μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνες για...

7 Τροφές που τρως καθημερινά και μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνες για την υγεία σου!

Ακόμη και οι πιο απλές καθημερινές τροφές μπορούν να γίνουν επικίνδυνες και να βλάψουν σημαντικά την υγεία σου, γι΄ αυτό πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στη κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών για να προστατέψεις τον οργανισμό σου από όλα τα μικρόβια και τους παθογόνους μικροοργανισμούς που απειλούν καθημερινά την υγεία σου!

 

Διατροφή και Υγεία: 4 Τροφές που δημιουργούν φλεγμονή στον οργανισμό σου!

 

Δες παρακάτω ποιες 7 τροφές πρέπει να προσέχεις πριν τις βάλεις στο γεύμα σου!

 

Μείγμα Λαδιού

Μπορεί να σου αρέσει η ιδέα να φτιάξεις ένα δικό σου λάδι με διάφορα βότανα όπως το να προσθέσεις λίγο σκόρδο ή δεντρολίβανο σε ένα βαζάκι με ελαιόλαδο, το πρόβλημα όμως είναι πως μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία σου, αφού μπορεί να πάθεις μια μορφή τροφικής δηλητηρίασης, την αλλαντίαση η οποία μεταφέρεται από το χώμα του εδάφους και μια τοξίνη η οποία παράγει βακτήρια που αναπτύσσονται μέσα στα σφραγισμένα δοχεία των φαγητών. Γι΄ αυτό μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνο αν δεν παρέχεις την απαραίτητη προστασία στα φρούτα και τα λαχανικά που χρησιμοποιείς.

Φρόντισε να βάζεις στο ψυγείο το μείγμα λαδιού σου ή ανακάτεψε το με όξινα συστατικά όπως ξύδι το οποίο μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη των βακτηρίων και να σε σώσει από θανατηφόρα συμπτώματα, όπως παράλυση προσώπου και δυσκολία στην αναπνοή. Επίσης φρόντισε να μουλιάσεις τα μυρωδικά που σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις στο μείγμα σου, όπως το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τον βασιλικό και τη ρίγανη, σε 3% κιτρικό οξύ για 24 ώρες πριν τα προσθέσεις στο μείγμα λαδιού, για να περιορίσεις τον κίνδυνο της μόλυνσης.

 

Πεπόνι

Τα βακτήρια αναπτύσσονται ραγδαία στις υγρές τροφές, όπως το πεπόνι όπου οι άνθρωποι δύσκολα το καταναλώνουν όλο με μια φορά, διότι παίρνει χρόνο για να το καθαρίσεις, να βγάλεις τη φλούδα και τα σπόρια, να το κόψεις και να το αποθηκεύσεις. Γι΄ αυτό υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μολυνθεί το φρούτο και να δώσει την ευκαιρία στα βακτήρια να αναπαραχθούν, ειδικότερα όταν τα κομμάτια που έχουν περισσέψει δεν έχουν αποθηκευθεί στο ψυγείο μέσα σε 2 ώρες από το κόψιμο.

Για να αποφύγεις την εξάπλωση των βακτηρίων από τη φλούδα μέχρι τη σάρκα, φρόντισε να ξύσεις την εξωτερική επιφάνεια με πόσιμο νερό και με μια καθαρή βούρτσα ειδική για καθαρισμό των φρούτων.   

 

Φρέσκος μαϊντανός

Τα φρέσκα μυρωδικά μπορούν εύκολα να απορροφήσουν διάφορα βλαβερά μικρόβια από το έδαφος στο οποίο μεγαλώνουν αλλά και από τα διάφορα ζώα που μπορεί να τα περιβάλλουν. Επίσης η πολυσύνθετη κατασκευή τους και τα μικροσκοπικά φύλλα τους κάνουν το σωστό καθάρισμα μια δύσκολη υπόθεση, με αποτέλεσμα πολλά βακτήρια να παραμένουν ανέπαφα ακόμη και αν τα έχεις για ώρες κάτω από τρεχούμενο νερό.

Για να αποφύγεις την μόλυνση και να διατηρήσεις τα μυρωδικά σου φρέσκα, φρόντισε να τα αποθηκεύεις στο ψυγείο με θερμοκρασία κάτω από τους 4.5 βαθμούς, να κόβεις τα κατεστραμμένα φύλλα και κοτσάνια, να πλένεις καλά κάθε φύλλο ξεχωριστά κάτω από τρεχούμενο νερό και να τα στεγνώνεις ταμποναριστά με ένα απορροφητικό χαρτί για να απομακρύνεις όλα τα βακτήρια που μπορεί να υπάρχουν στην επιφάνεια.

 

Μη παστεριωμένοι χυμοί φρούτων

Ένα μπουκαλάκι χυμού μπορεί να περιέχει δεκάδες μήλα και αν ένα ή δύο από αυτά είναι μολυσμένα τότε τα βακτήρια θα εξαπλωθούν σε όλη τη παρτίδα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τροφικές δηλητηριάσεις. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στον χυμό μήλου διότι τείνει να παράγεται από τα μήλα που πέφτουν στο έδαφος με αποτέλεσμα να είναι περισσότερο επιρρεπή στη μετάδοση μολύνσεων.

 

Άψητο κοτόπουλο