5 διατροφικοί μύθοι που ακούτε όλη την ώρα

0
512

Ένα από τα προβλήματα μιας προσπάθειας να χάσετε βάρος είναι οι συμβουλές που ακούτε αριστερά δεξιά και αυτό που λέμε μύθοι. Όλοι ξέρουν, και όλοι έχουν μία άποψη και εσείς είσαι στη μέση και δεν έχεις αποτελέσματα. Οι μύθοι που σημειώνουμε εδώ είναι αυτοί που φαίνονται να είναι συμβατοί με τη λογική.

 

1. Οι δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή χωρίς λιπαρά είναι καλές.

Ο κορυφαίος διαιτολόγος Lyndel Costain λέει: «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι χρειάζονται μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά για να χάσουν βάρος, αλλά το ένα τρίτο των θερμίδων πρέπει να προέρχονται από το λίπος. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε μια δίαιτα χωρίς λίπος. Η μείωση των κορεσμένων λιπών και η κατανάλωση ακόρεστων λιπών, που βρίσκονται σε πράγματα όπως το ελαιόλαδο και τα αβοκάντο, θα βοηθήσουν ».

 

Έξυπνα tips για να συνδυάσεις το αλκοόλ με τη δίαιτα!

Πρώτο Ραντεβού: Συμβουλές για να το κάνεις σωστά!

 

2. Η δίαιτα ή η νηστεία βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Αυτό μπορεί να είναι αληθές βραχυπρόθεσμα, αλλά τελικά μπορεί να εμποδίσει την απώλεια βάρους. Η Claire MacEvilly, διατροφολόγος στο Κέντρο Ερευνών για την Ανθρώπινη Διατροφή του MRC στο Κέιμπριτζ, εξηγεί: «Η απώλεια βάρους μακροπρόθεσμα αποβάλλει λίπος. Η συντριβή ή η νηστεία όχι μόνο απομακρύνει το λίπος, αλλά και τους μυς και τους ιστούς.

 

3. Τα τρόφιμα που καταναλώνονται αργά το βράδυ προκαλούν πάχυνση.

Μια μελέτη στο Κέντρο Διατροφής Dunn στο Cambridge προτείνει κάτι διαφορετικό και ότι το μεγάλο γεύμα που καταναλώνεται αργά το βράδυ δεν κάνει το σώμα πιο λιπαρό. Δεν είναι το πότε τρώτε αυτό που είναι σημαντικό, αλλά το συνολικό ποσό που καταναλώνετε σε μια 24ωρη περίοδο.

 

4. Ο αργός μεταβολισμός αποτρέπει την απώλεια βάρους.

Αυτός είναι ένας κοινός μύθος εξού και πολλοί αναζητούν τη λύση στα διεγερτικά του μεταβολισμού. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο μεταβολισμός ηρεμίας- ο αριθμός των θερμίδων που χρησιμοποιείται από το σώμα σε κατάσταση ηρεμίας – αυξάνεται καθώς οι άνθρωποι γίνονται παχύτεροι.

 

5. Τα λιπαρά τρόφιμα προκαλούν γρήγορη αύξηση του βάρους

Η αύξηση του βάρους είναι μια αργή διαδικασία σε κάθε περίπτωση. Χρειάζονται 3500 θερμίδες για να αυξηθεί το σωματικό βάρος κατά ένα κιλό (και αντίστροφα). «Για μακροπρόθεσμο έλεγχο βάρους, ισορροπήστε τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά με υγιεινή διατροφή και δραστηριότητα».