3 Συνήθειες που καταστρέφουν τη θρεπτική αξία των φρούτων σου!

0
643

Τα φρούτα είναι ένα δώρο της φύσης, πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και καταπολεμούν πολλά προβλήματα υγείας. Οπότε δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός πως τα φρούτα είναι ένα από τα πιο υγιεινά σνακ που υπάρχουν. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί περιορισμοί που πρέπει να προσέξεις για να βεβαιωθείς πως ο οργανισμός σου λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τα φρούτα που καταναλώνεις.

 

5 βασικά tips που θα ισορροπήσουν τη σχέση σου με το φαγητό!

Δες τι δεν πρέπει να κάνεις για να προστατέψεις την θρεπτική αξία των φρούτων σου!

 

Δεν αγοράζεις βιολογικά φρούτα

 Σίγουρα κοστίζουν παραπάνω αφού η τιμή τους είναι αρκετά πιο ακριβή από τα κανονικά φρούτα, πολλοί όμως ειδικοί υποστηρίζουν πως αξίζουν τα χρήματα τους, τουλάχιστον όσον αφορά συγκεκριμένες ποικιλίες. Ο Dr. David Nico, συγγραφέας του βιβλίου Diet Diagnosis, συμβουλεύει πως πρέπει να αγοράζεις βιολογικά μήλα, σταφύλια και άλλα φρούτα που τείνουν να είναι γεμάτα με παρασιτοκτόνα. Η αγορά των βιολογικών φρούτων μπορεί να περιορίσει την έκθεση σου σε παρασιτοκτόνα, προσφέροντας στον οργανισμό σου σημαντικά οφέλη για την υγεία σου.

 

Δεν τρως την φλούδα τους

Η φλούδα είναι ίσως το καλύτερο σημείο των φρούτων πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ειδικότερα η φλούδα των μήλων είναι εμπλουτισμένη με φυτικές ίνες, βιταμίνη C και βιταμίνη A. Οι ερευνητές έχουν επίσης ανακαλύψει πως όταν τρως τα φρούτα με τη φλούδα τους μπορείς να περιορίσεις την παχυσαρκία και τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου.

 

Πίνεις τα φρούτα σου

Ο χυμός δεν περιέχει τις φυτικές ίνες των φρούτων και οι φυτικές ίνες είναι αυτές που ευθύνονται για την απελευθέρωση της γλυκόζης στο κυκλοφορικό σου σύστημα. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ καλύτερο να καταναλώνεις ένα ολόκληρο φρούτο ή ένα smoothie στο οποίο τα φρούτα έχουν πολτοποιηθεί.

Πρέπει επίσης να προσέξεις και τα αποξηραμένα φρούτα: Όπως και με τον χυμό, είναι πολύ πιο εύκολο να το παρακάνεις, αφού μπορείς να καταναλώσεις πολύ πιο γρήγορα 2 ποτήρια χυμό ή να φας μια σακούλα με αποξηραμένα δαμάσκηνα. Επιπλέον συνήθως περιέχουν συντηρητικά και πρόσθετα γλυκαντικά, κάτι που δεν τα κάνει μια υγιεινή επιλογή για σένα.

 

Τι να τρως πριν από το γυμναστήριο για να αυξήσεις τον μυικό σου όγκο